pontosnews.gr
Σάββατο, 30/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο Κραν Μοντανά η καρδιά της Κύπρου θα σταματήσει να χτυπά…

28/06/2017 - 12:10μμ
Αναστασιάδης προειδοποιεί Άιντε με δημοσιοποίηση των πρακτικών του Κραν Μοντανά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Eδώ δεν μιλούμε για ρεζιλίκια. Μιλούμε για καραγκιοζιλίκια των Ηνωμένων Εθνών, ενός διεθνούς  οργανισμού, στον οποίο έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας, εμείς τα κορόιδα, για λύση στη βάση του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού. Αυτά που εκτυλίσσονται στο Κυπριακό με πρωταγωνιστή τον ΟΗΕ είναι καθαρή κοροϊδία του διεθνούς οργανισμού, εις βάρος ενός μικρού λαού, θύματος μίας βάρβαρης επίθεσης και ενός τεράστιου εγκλήματος διαπραχθέντος και συνεχιζόμενου από την Τουρκία.

Ο ΟΗΕ, από καταφύγιο των δικαίων του λαού μας, έχει μετατραπεί σε άντρο προώθησης των τουρκικών επιδρομικών σχεδίων. Με συναίνεση των τραγικών ηγετών μας. 

Ο ΟΗΕ αρνείται να αναγνωρίσει ότι είναι παράνομες και πρέπει να τερματισθούν οι ξένες εγγυήσεις επί ενός ανεξάρτητου κράτους. Με συναίνεση του δικού μας ηγέτη, αναγνωρίζει ως «ζωτικής σημασίας» τις τουρκικές εγγυήσεις για τους Τουρκοκυπρίους. Και σε έγγραφο τού, κακή τη μοίρα, μεσολαβητή τους, εισηγούνται την εξαφάνιση ενός κράτους μέλους τους, της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ξαφνικά έρχεται αρμόδιος των Ηνωμένων Εθνών και δηλώνει πως το έγγραφο-οδηγός είναι έτοιμο. Και ύστερα από ελάχιστη ώρα ανατρέπει τις δηλώσεις του και λέγει πως δεν θα υπάρξει έγγραφο ενώπιον της πενταμερούς διάσκεψης. Ερασιτεχνισμός, ανευθυνότητα, ανικανότητα. Τα Ηνωμένα Έθνη αδυνατούν να συντάξουν ένα έγγραφο-οδηγό, προφανέστατα επειδή δεν συμφωνούν σε όσα περιέχει τα εμπλεκόμενα μέρη. Πρωτοφανής ανικανότητα. Και εφόσον δεν συμφωνούν στο περιεχόμενο ενός εγγράφου, πώς θα συμφωνήσουν στην ουσία των διαπραγματεύσεων; Η διάσκεψη κατέληξε σε ναυάγιο προτού ξεκινήσει. Και, όμως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκινά με την κουστωδία του  να πάει σε μία ήδη ναυαγήσασα διάσκεψη.

Ο Έιντε δηλώνει πως απέτυχε η προσπάθειά του για κοινό έγγραφο και πως η διάσκεψη θα συνεχίσει από εκεί που έμειναν τα τρία Μον Πελεράν και η Γενεύη.

Στ’ αλήθεια, πού μείναμε; Στην κατηγορηματική δήλωση του Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία δεν εγκαταλείπει τις εγγυήσεις της και δεν αποσύρει τον στρατό της. Επιπλέον απαιτεί όπως οι Τούρκοι υπήκοοι τυγχάνουν των τεσσάρων βασικών ελευθεριών. Γυρόν-γυρόν του μπάκαρη το εθνικό θέμα, με αφετηρία πάντοτε τις τουρκικές θέσεις!

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εν γνώσει του πάει σε μία διάσκεψη σημαδεμένης τράπουλας. Με αντιπάλους απέναντί του την Τουρκία, τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Έθνη. Και με επιτήδειο ουδέτερο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στη μέγγενη της διεθνούς απαίτησης, «λύση τώρα και όποια λύση». Άρχισε η συγχορδία των φαρισαϊκών ευχών. ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία σε πρώτο στάδιο, συγχαίρουν τους «δύο ηγέτες», τον νόμιμο και τον εγκάθετο, για τη βούληση λύσης που επιδεικνύουν. Είναι τόσο αχάμπαροι,  ώστε δεν γνωρίζουν ότι ο μεν νόμιμος ηγέτης θα συνομιλεί με το μυαλό στις προεδρικές εκλογές και ο άλλος στην προώθηση των σχεδίων της Τουρκίας. Μιλούν για χρυσή ευκαιρία. Το μυαλό τους και μια λίρα. Χρυσή ευκαιρία μόνο για την Τουρκία, η οποία έχει στην τσέπη νομιμοποιημένες όλες τις παράνομες θέσεις της. 

Από σήμερα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων θα μας διαλαλούν πως «η καρδιά της Κύπρου κτυπά στο Κραν Μοντανά». Όπως κτυπούσε στα τρία Μον Πελεράν, στη Γενεύη και στη Νέα Υόρκη. Χρόνο με τον χρόνο, οι κτύποι της καρδιάς της έγιναν βαρύτεροι. Στο Κραν Μοντανά θα σταματήσει να κτυπά οριστικά. Πόσες διεθνείς συνωμοσίες θα αντέξει και πόσα τραγικά λάθη των ηγετών της; Μια καρδιά είναι. Θα σπάσει…

Αναδημοσίευση από το sigmalive.com.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.-εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
PONTOS BLOG

19η του Μάη: Ημέρα Μνήμης και Ανθρωπισμού – Αγώνας για την αναγνώριση και διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων

15/05/2026 - 12:20μμ
Η δεξιά πλευρά του περιπτέρου, με το μότο «όποιος ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει». Το περίπτερο της ΕΠΟΝΑ μας μιλά για την αναγνώριση, για τη νέα αρχή, όχι απλώς για το τέλος
PONTOS BLOG

ΕΠΟΝΑ: Το ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Συντάγματος μιλά για τις μνήμες του μέλλοντος

15/05/2026 - 9:04πμ
Πυρρίχιος στο 19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ στην Καρδίτσα (φωτ: Αλεξία Ιωαννίδου)
PONTOS BLOG

19ο Φεστιβάλ ΠΟΕ: Η Καρδίτσα εγομώθεν χορευτάντς

19/12/2025 - 9:18μμ
Η είσοδος και η επιγραφή για τα θύματα της Γενοκτονίας στο καθολικό της Λαυρεντιανής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Νέα Σουμελά (φωτ. αρχείου: Φίλιππος Φασούλας)
PONTOS BLOG

Εκατόν χρόνια Ιστορίας

5/08/2025 - 9:30μμ
(Φωτ.: facebook.com/gtsalouchidis)
PONTOS BLOG

Γεώργιος Τσαλουχίδης: Ανοιχτή επιστολή στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Τι ζητάει ο πτέραρχος ε.α. από τον Τούρκο πρόεδρο

21/07/2025 - 6:43μμ
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης. Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
PONTOS BLOG

«Ο ήχος που βγάζει η λύρα, θυμίζει αυτό που κουβαλάει η ψυχή»

10/06/2025 - 6:23μμ
(Φωτ.: Ζανίν Λουλούδη)
PONTOS BLOG

Γιατί πρέπει όλοι να επισκεφτούμε το νέο περίπτερο της ΕΠΟΝΑ στο Σύνταγμα

17/05/2025 - 2:49μμ
(Φωτ.: EBU / Corinne Cumming)
PONTOS BLOG

Eurovision 2025: Όταν η «Αστερομάτα» της Κλαυδίας εμπνέει…

17/05/2025 - 9:08πμ
PONTOS BLOG

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Με αφορμή μια φωτογραφία του Αχιλλέα Βασιλειάδη

12/04/2025 - 1:17μμ
Ο Γιώργος Μαυρόπουλος τον Οκτώβριο του 2015 στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών, για τις ανάγκες συνέντευξης στο Pontos News (φωτ.: pontosnews.gr / Χριστίνα Κωνσταντάκη)
PONTOS BLOG

Μνήμη Γιώργου Μαυρόπουλου: Τραπεζούντα-Κοζάνη-Σικάγο

31/10/2024 - 5:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Αλί Χαμενεΐ (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν)

Ιράν: Οι Αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά το θάνατό του

2 ώρες πριν
Ο εκλιπών Νίκος Ταγαράς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Έφυγε από τη ζωή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Τα συλλυπητήρια μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

2 ώρες πριν
Έργα του Φώτη Κόντογλου για το κείμενό του «Θρηνητικό συναξάρι Κωνσταντίνου Παλαιολόγου» (πηγή: facebook / Fotis Kontoglou Original - Φώτη Κόντογλου Αρχείο)

Άλωση της Πόλης: Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος μέσα από τα μάτια του Φώτη Κόντογλου – Ένα «θρηνητικό συναξάρι»

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θωμαΐς Αντωνιάδου)

Εντυπωσιακός και πάλι ο Εμμανουήλ Καραλής, πέρασε τα 6,00μ στη Λεμεσό

3 ώρες πριν
Ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης στην εναρκτήρια διάλεξη του νέου κύκλου ακαδημαϊκών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)

Από τη Χάλκη στη σύγχρονη γεωπολιτική: Οι «πειρασμοί» του 20ού αιώνα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο

3 ώρες πριν

«Ακρίτες» Ασπροπύργου: Στο φουλ οι μηχανές για το διήμερο «Πανοΰρ Αγίας Τριάδας»

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign