pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στη φόρα προσωπικά δεδομένα χρηστών του ίντερνετ στις ΗΠΑ

1/04/2017 - 9:38μμ
Οι κίνδυνοι που κρύβονται στα social media και πώς να τους αντιμετωπίσετε
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οργισμένοι είναι οι Αμερικανοί με την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) τον διαμοιρασμό του ιστορικού περιήγησης με εμπόρους και άλλους τρίτους, χωρίς τη συναίνεση των χρηστών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Τρίτη η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της κατάργησης ενός νόμου που είχε ψηφιστεί υπό την προεδρία Ομπάμα και ανάγκαζε τους παρόχους να ζητούν άδεια από τους χρήστες για τον διαμοιρασμό προσωπικών τους πληροφοριών, όπως των δεδομένων τοποθεσίας.

Οι υποστηρικτές της κίνησης αυτής ισχυρίζονται ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, ωστόσο οι επικριτές προειδοποιούν ότι θα «επηρεάσει δραματικά» την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το νέο νόμο πρόκειται να υπογράψει σύντομα ο πρόεδρος Τραμπ. Υπέρ της κατάργησης του παλαιού νόμου τάσσονται σημαντικοί πάροχοι, όπως η Verizon, η AT&T και η Comcast, που υποστηρίζουν ότι οι ISP υπόκεινται σε αυστηρότερους νόμους προστασίας της ιδιωτικής ζωής σε σχέση με εταιρείες όπως η Google και το Facebook.

Ο νόμος, που είχε ψηφιστεί τον περασμένο Οκτώβριο, λίγες μόλις ημέρες πριν από την εκλογή Τραμπ και επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στα τέλη του τρέχοντος έτους, ανάγκαζε τους παρόχους να παίρνουν σαφή άδεια από τους χρήστες για τον διαμοιρασμό προσωπικών δεδομένων όπως η «ακριβή γεωγραφική τοποθεσία, πληροφορίες που αφορούν στα οικονομικά, την υγεία, τα παιδιά και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και στο ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο, το ιστορικό χρήσης εφαρμογών και το περιεχόμενο των επικοινωνιών». Επιπλέον, θα επιβαλλόταν στους παρόχους να παρέχουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να επιλέγουν την εξαίρεσή τους από τον διαμοιρασμό λιγότερο ευαίσθητων πληροφοριών, όπως μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στους κύκλους των υποστηρικτών των διαδικτυακών δικαιωμάτων.

«Σήμερα, τα μέλη του Κογκρέσου απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι κύριο μέλημά τους είναι εκπλήρωση των επιθυμιών των επιχειρήσεων που χρηματοδοτούν τις εκστρατείες τους παρά η ασφάλεια και η προστασία των ψηφοφόρων τους», δήλωσε η Ίβαν Γκριρ, επικεφαλής της ομάδας Fight for the Future. «Άνθρωποι από όλο το πολιτικό φάσμα είναι εξοργισμένοι», δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι «κάθε βουλευτής που θα ψηφίσει υπέρ της κατάργησης της προστασίας της ιδιωτικής μας ζωής θα το μετανιώσει όταν έρθει πάλι η ημέρα των εκλογών».

Η ομάδα έχει ξεκινήσει εκστρατεία για τη δημοσιοποίηση των μελών του Κογκρέσου που σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης του νόμου. ‘Αλλες ομάδες έχουν εκφράσει την οργή τους για τη προφανή σιωπή και απάθεια των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών για το εν λόγω ζήτημα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε έναν συρμό με εσωτερικό όγκο 90 κυβικά μέτρα και γεμάτο με κόσμο, η συσκευή μείωσε το μικροβιακό φορτίο κατά 90% μέσα σε μόλις 15 λεπτά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Εξολοθρευτή» μικροβίων δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Τι έδειξε το πείραμα σε βαγόνι του μετρό

9/09/2025 - 5:34μμ
To «Ματωμένο Φεγγάρι» πάνω από την Ακρόπολη (φωτ.: EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μαγεύει το «Ματωμένο Φεγγάρι» του Σεπτεμβρίου – Live η ολική έκλειψη σελήνης

7/09/2025 - 10:59μμ
(Εικ.: ΧΚ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεχνητή νοημοσύνη: Με τη βοήθειά της, ακόμα και το πένθος έγινε προσοδοφόρο!

14/08/2025 - 4:41μμ
Mικρή και απατηλά χαριτωμένη, αλλά σίγουρα όχι ακίνδυνη η προϊστορική φάλαινα (εικ.: Museums Victoria / Ruairidh Duncan)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στην Αυστραλία ανακαλύφθηκε προϊστορική φάλαινα – Τρομερός θηρευτής που ζούσε πριν από 26 εκατ. χρόνια

13/08/2025 - 12:49μμ
(Φωτ.: facebook.com/GreeceinNY)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μενέλαος Ράπτης: Από τη Θεσσαλονίκη στα πέρατα του σύμπαντος και μια απίστευτη ανακάλυψη

11/08/2025 - 10:19μμ
(Φωτ.: NASA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: Πλήρης ημερών άφησε τα εγκόσμια ο Τζιμ Λόβελ – Ένας από τους σπουδαιότερους αστροναύτες

9/08/2025 - 7:25μμ
«Υπερρεαλιστικές» ανακατασκευές των προσώπων των γυναικών που ήταν αδελφές και εργάτριες σε προϊστορικό ορυχείο πυριτόλιθου στην περιοχή της Νότιας Μοραβίας (φωτ.: F. Fojtík)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αυτά είναι τα πρόσωπα δύο προϊστορικών εργατριών ορυχείου στη σημερινή Τσεχία

5/08/2025 - 11:26πμ
(Φωτ.: Emilian Robert Vicol / Pixabay)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Βρέθηκαν οι γονείς της πατάτας – Μητέρα της είναι η… ντομάτα

2/08/2025 - 7:47μμ
Αναμνηστική φωτογραφία από την ενημερωτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Prisma Electronics (φωτ.: facebook/Πρίσμα Ηλεκτρονικά)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έτοιμος για το Διάστημα ο ελληνικός νανοδορυφόρος από την Αλεξανδρούπολη

28/07/2025 - 10:16μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/geralt-9301/)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Υγεία και ψηφιακή τεχνολογία: Το στοίχημα για ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην ιατρική περίθαλψη

27/07/2025 - 10:42πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Μαντζιάρης)

Μαρινέλλα: «Δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον» λέει ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Marielle Scott)

Τσάρλι Κερκ: Επικηρύσσεται με 100.000 δολάρια ο δράστης – Το Tik Tok αφαιρεί το βίντεο της δολοφονίας από την πλατφόρμα

4 ώρες πριν
Το ζεύγος Μενέντεζ τον παλιό καλό καιρό, πριν αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς (φωτ. αρχείου: EPA / Ting Shen)

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών επιβλήθηκε στη σύζυγο του Μπομπ Μενέντεζ, Ναντίν

4 ώρες πριν

Ψηφιακή Σάντα ΑΜΚΕ: Γιορτάζει έναν χρόνο λειτουργίας με μεγάλο ποντιακό γλέντι

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Γαύδος: Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για μόλις μία μαθήτρια

5 ώρες πριν
«Οι τέσσερις εποχές», έργο του ελληνικής καταγωγής Καναδού ζωγράφου Yehouda Chaki (πηγή: Liquidwords / commons.wikimedia.org)

ΕΜΥ: Το καλοκαίρι συνεχίζεται, κάποια στιγμή όμως θα έρθουν η Adel, ο Byron και ο Leonidas

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign