pontosnews.gr
Σάββατο, 26/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η ώρα της αυτοκριτικής

13/03/2016 - 2:26μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ημέρα που η Τουρκία αναγορευόταν και πάλι σε Υψηλή Πύλη, νεοοθωμανική αυτή τη φορά, ελέω Τσίπρα και κ. Τασίας, που με την εγκληματική τους πολιτική αφενός μεν προκάλεσαν το θάνατο περισσότερων από 400 ανθρώπων στο Αιγαίο και αφετέρου κατέστησαν το προσφυγικό-μεταναστευτικό σε πυρηνικό όπλο στα χέρια της Τουρκίας εναντίον της ΕΕ, της Κύπρου και της Ελλάδας, η επί 42 χρόνια κατεχόμενη από τους βαρβάρους Κύπρος έβγαινε από το μνημόνιο.

Υπάρχουν απόψεις που θέλουν την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο να έχει γίνει «χαριστικά», για να δοθεί πλεονέκτημα στον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και κατ’ επέκταση στον Νίκο Αναστασιάδη, για να μπορέσει στη συνέχεια να «περάσει» στους Έλληνες πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας μια εξαμβλωματική λύση, κακέκτυπο του Σχεδίου Ανάν, με τραγικές συνέπειες όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα και ολόκληρο τον ελληνισμό.

Συγκρατούμε τις απόψεις αυτές και θα είμαστε εδώ, να αποτρέψουμε, στο βαθμό που περνά από το χέρι μας, τραγικές εξελίξεις στο Κυπριακό. 

Όμως δεν μπορούμε παρά να παραλληλίσουμε τη διαχείριση του ζητήματος που ακούει στο όνομα «Μνημόνιο» από το πολιτικό προσωπικό στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Στην Κύπρο ο πολιτικός κόσμος στην αρχή έδειξε να επαναστατεί και να αρνείται το μνημόνιο, το οποίο είχε συμφωνηθεί στις 16 Μαρτίου 2013 μεταξύ των δανειστών της κυπριακής κυβέρνησης. Το μνημόνιο προέβλεπε δανειοδότηση της Κύπρου με το ποσό των 10 δισ. ευρώ και άντληση άλλων 5,8 δισ. από φορολόγηση και κούρεμα καταθέσεων. Η συμφωνία απορρίφθηκε από το κυπριακό Κοινοβούλιο στις 19 Μαρτίου 2013 με 36 ψήφους κατά (19 ΑΚΕΛ, 8 ΔΗΚΟ, 5 ΕΔΕΚ, 2 ΕΥΡΩΚΟ, 1 Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, 1 ανεξάρτητος), 19 αποχές (ΔΗΣΥ) και μία απουσία.

Ακολούθησε η μετάβαση του Νίκου Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής, με το «υπερήφανο ΟΧΙ» του κυπριακού Κοινοβουλίου, όπου ήλθε αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα, την οποία επιστρέφοντας στην Κύπρο προσπάθησε να εξηγήσει στα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Παρότι ο ίδιος την ίδια περίοδο κατηγορήθηκε για διαρροές σε συγγενικά του πρόσωπα πριν από το κούρεμα των καταθέσεων και εξαγωγές μεγάλων ποσών στο εξωτερικό, ο πολιτικός κόσμος στην Κύπρο δεν κινήθηκε εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη, αλλά στην ουσία τού παρείχε τη συναίνεσή του για να βγει η Κύπρος μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο.

Σ’ αυτό βοήθησε και το σύνταγμα, που έχει τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες που δεν επιτρέπουν σε λαϊκιστές και οπορτουνιστές να παίζουν με την τύχη της χώρας.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, μετά από τρία χρόνια μεθοδικής δουλειάς η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο, αν και η επιτήρηση θα συνεχιστεί, μέχρι την πλήρη εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας.

Να σημειώσουμε ότι η Κύπρος πλήρωσε ακριβό τίμημα για να βγει από το μνημόνιο όμως βγήκε, ενώ κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγούσε ο άλλος δρόμος, τον οποίον δοκίμασε η Κύπρος και τον εγκατέλειψε!

Στην Ελλάδα, με τις ιδιαιτερότητες που είχε η ελληνική περίπτωση, ο πολιτικός κόσμος αντί να δείξει τα ίδια αντανακλαστικά με αυτά των Ελλήνων συναδέλφων τους στην Κύπρο, στην κυριολεξία τζογάρισε στην καταστροφή της Ελλάδας, για να καταλάβει ο καθένας για την πάρτη του την εξουσία.

Αντί του «αμύνεσθαι περί πάτρης» εφάρμοσαν το «κυλίεσθαι εις τον βούρκον του λαϊκισμού περί πάρτης».

Το θέμα είναι ότι για να το πετύχουν αυτό, οι εγκληματίες πολιτικοί, «σκίζοντας τα μνημόνια» ή στη… χειρότερη «καταργώντας τα με έναν νόμο» και «κουρεύοντας μονομερώς το χρέος», παρέσυραν τους πολίτες σε εκ των προτέρων υπονομευμένα κινήματα αγανακτισμένων και αντιμνημονιακών, τα οποία τους άνοιξαν το δρόμο προς την εξουσία και προς το μνημόνιο, το τρίτο και μακρύτερο – και εννοούμε τη διάρκειά του και όχι τίποτα άλλο.

Αυτοκριτική δεν περιμένουμε από τους πολιτικούς. Άλλωστε τι να περιμένεις από ανθρώπους που καταστρέφουν τη χώρα και επαίρονται γι’ αυτό;

Περιμένουμε όμως από τους Έλληνες πολίτες· γιατί μόνο μέσω της αυτοκριτικής θα κλείσουμε το δρόμο στους επόμενους λαϊκιστές και θα περισώσουμε ό,τι σώζεται από την καθημαγμένη πατρίδα μας. 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο κλοιός στενεύει

26/07/2025 - 9:38πμ
Ο Ιησούς εξορκίζει δαιμονισμένο Γερασηνό. Έργο του Spencer Alexander McDaniel, 2020 (πηγή: Katolophyromai / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Σε αυτόν που είχε λεγεώνα δαιμόνων (Μέρος Α’)

22/07/2025 - 9:23πμ
Τούρκοι διαδηλωτές κρατούν τη σημαία της χώρας τους (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΓΝΩΜΕΣ

Κοινοπολιτεία Μουσουλμάνων η Τουρκία;

20/07/2025 - 3:42μμ
Οι σημαίες της Τουρκίας και του Ισραήλ (πηγή: Canva)
ΓΝΩΜΕΣ

Άρχισε ο ψυχρός πόλεμος Ισραήλ-Τουρκίας

19/07/2025 - 9:10πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)
ΓΝΩΜΕΣ

Μετά τους Δρούζους, τι;

18/07/2025 - 4:49μμ
Όπλα του PKK για την πυρά, στη συμβολική εκδήλωση που έγινε στο Βόρειο Ιράκ (φωτ.: Χ / Heme Sûr - KANAL8)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί «καταθέτουν» οι Κούρδοι όπλα;

13/07/2025 - 3:40μμ
(Εικ.: Χ.Κ)
ΓΝΩΜΕΣ

Μεταεθνοκρατικό αφήγημα των ΗΠΑ για την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή

12/07/2025 - 9:35πμ
Ισραηλινό F-35 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Ισραήλ λέει «όχι» στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία

11/07/2025 - 3:26μμ
Μικρογραφία από εβραϊκό θρησκευτικό κείμενο του 14ου αι. (Haggadah) που φυλάσσεται στη Βρετανική Βιβλιοθήκη (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ισαάκ όταν ευλόγησε τον Ιακώβ (Μέρος Γ’)

8/07/2025 - 9:10πμ
Πανό με την ισραηλινή σημαία στο κτήριο που έπεσε ιρανικός βαλιστικός πύραυλος στις 15 Ιουνίου. Στο πανό γράφει «Το Μπατ Γιάμ είναι δυνατό. Το Ισραήλ κερδίζει!» (πηγή:
EPA/Abir Sultan)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Ισραήλ κάνει «ταμείο» (2)

6/07/2025 - 3:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυροσβεστικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Σπιρούνης)

Μεγάλες φωτιές σε όλη την Ελλάδα – Εκκενώσεις και μάχες των πυροσβεστικών δυνάμεων

17 λεπτά πριν
Καπνός από τη φωτιά στον Πισσώνα Ψαχνών (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Panagiotis Firefighter)

Καίγεται ξανά η Εύβοια – Μεγάλη και δύσκολη φωτιά στον Πισσώνα Ψαχνών

40 λεπτά πριν
Στην Κομνηνών το 1939 (φωτ.: Αρχείο Θ. Λαζαρίδη)

Οι Πόντιοι που έκαναν το Αρσακλί, Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη – Το ντοκιμαντέρ

1 ώρα πριν
Καπνός από τη μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία, ανάμεσα σε Κρυονέρι και Πολυθέα (φωτ.: Facebook / Forecast Weather Greece)

Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία, ανάμεσα σε Κρυονέρι και Πολυθέα

2 ώρες πριν
Η φωτιά στα Κύθηρα (φωτ.: Facebook / Παναγιωτης Κυθηρα Κατσελακη Ανθουλα)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κύθηρα – Εκκενώσεις οικισμών

2 ώρες πριν
Το προαύλιο του 6ου Δημοτικού Κατερίνης, λίγο προτού ξεκινήσουν τα 27α  «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα». Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Λάβετε θέσεις, στην Κατερίνη ξεκίνησαν τα 27α «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα»

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign