- Μουσκεύουμε τις φρυγανιές σε νερό και τις στύβουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε στο μίξερ τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη μία πιπεριά, το καρότο, τη μία ντομάτα ξεφλουδισμένη, το μαϊντανό και το αυγό, και τα πολτοποιούμε.
- Σε λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τις μουλιασμένες φρυγανιές, τα πολτοποιημένα υλικά, τα μυρωδικά και το μισό ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να σφίξει.
- Παίρνουμε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 35 περίπου εκ. και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα του κιμά και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με τα χέρια μας.
- Κόβουμε τις δύο ντομάτες σε φέτες, την πιπεριά σε λωρίδες και τις πατάτες κυδωνάτες. Τοποθετούμε εναλλάξ σε όλη την επιφάνεια ακτινωτά. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τον τοματοχυμό και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr