- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το ξύσμα λεμονιού, κι όταν αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι κρατώντας το ζεστό στην άκρη.
 - Ρίχνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα (προσέχοντας γιατί αρπάζει εύκολα).
 - Όταν το σιμιγδάλι έχει ροδίσει ελαφρά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε (με προσοχή γιατί πιτσιλάει) το σιρόπι μας, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα.
 - Μόλις ρίξουμε το σιρόπι επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για όση ώρα χρειάζεται ώστε να πήξει.
 - Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα περίπου.
 - Γυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα (άφθονη).
 
Πηγή: syntages-mageirikhs.gr
			















