- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε σταυρωτά και τις τηγανίζουμε ελαφρά, ολόκληρες.
 - Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
 - Προσθέτουμε τις ντομάτες (περασμένες από το μύλο των λαχανικών), το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, και τα αφήνουμε να βράσουν για 15΄.
 - Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα των κρεμμυδιών.
 - Τις τοποθετούμε σε πυρέξ, τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και προσθέτουμε λίγο νερό.
 - Τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
 
⇔
Οι μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί σερβίρονται κατά προτίμηση κρύες.
Καλή μας όρεξη!
Πηγή: sidages.gr
			















