Για το φύλλο
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε λεκανίτσα.
 - Χτυπάμε το αυγό με πιρούνι και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε νερό όσο πάρει.
 - Τα ζυμώνουμε όλα μαζί να γίνουν μια ζύμη σφιχτή.
 - Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα πάχους μισού εκατοστού και τα κόβουμε είτε στρογγυλά με ένα ποτήρι, είτε σε τετράγωνα κομμάτια.
 
Για τη γέμιση
- Σπάμε το αυγό πάνω στο τυρί και ανακατεύουμε.
 - Παίρνουμε λίγη από τη γέμιση με ένα κουταλάκι, την βάζουμε πάνω στα φύλλα και τα διπλώνουμε σε τρίγωνα (αν είναι τετράγωνα κομμάτια) ή σε μισοφέγγαρα (αν είναι στρόγγυλα) ώστε να κλειστεί μέσα τους τυρί. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για να μην κολλήσουν.
 - Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι να βράσει. Ρίχνουμε τα βαρένικα, τα ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι για να μην κολλήσουν και πότε-πότε τα πιέζουμε ελαφρά με τρυπητή κουτάλα για να μην επιπλέουν.
 - Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε πιάτα. Περιχύνουμε κάθε πιάτο με καυτό βούτυρο.
 
Καλή σας όρεξη.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr
			















