pontosnews.gr
Σάββατο, 17/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

70 χρόνια πριν: Σαν σήμερα έκανε πρεμιέρα η θρυλική ταινία του Κακογιάννη, «Στέλλα»

Άγνωστες ιστορίες, η σκληρή κριτική, η dream team των συντελεστών και η ντίβα Μελίνα. Γράφει η Κάλλια Λαμπροπούλου

21/11/2025 - 5:30μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη αποτελεί μια από τις πιο θρυλικές δημιουργίες του ελληνικού κινηματογράφου – μια ταινία που, από την πρώτη της προβολή στις 21 Νοεμβρίου 1955, όχι μόνο συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, αλλά έγραψε ιστορία διεθνώς και ανέδειξε τη Μελίνα Μερκούρη σε σταρ παγκόσμιας εμβέλειας. Η φράση του Γιώργου Φούντα «Στέλλα, κρατάω μαχαίρι» εντάχθηκε στη συλλογική μνήμη και παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις πιο εμβληματικές ατάκες του ελληνικού σινεμά.

Από το θέατρο στο πανί

Ο μόλις 33 ετών, τότε, σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, μετά την επιτυχία του έργου Κυριακάτικο Ξύπνημα, γράφει το σενάριο της Στέλλας βασισμένο στο άγνωστο ακόμη θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά μόλις το 1997 από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, όμως η ιστορία του, εμπνευσμένη από την Κάρμεν του Προσπέρ Μεριμέ, βρήκε στη μεγάλη οθόνη την ιδανική του μορφή.

(Φωτ: facebook/stella tainia)

Γιατί η Μελίνα;

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, κάπου εκεί στα τέλη του 1954, εμπνευσμένος από την εμφάνιση της Μελίνας σε στούντιο ραδιοφωνικής ηχογράφησης, της είπε: «Μελίνα είσαι η πιο χειραφετημένη γυναίκα στην Ελλάδα» και αποφάσισε: «Θα γράψω ένα έργο για σένα». Έτσι δημιουργήθηκε η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια, με την ηρωίδα να ενσαρκώνει την ελευθερία, την αυτονομία και την τραγική αξιοπρέπεια.

Αν και το έργο δεν ανέβηκε στο θέατρο εκείνη την εποχή, έφτασε στα χέρια του Μιχάλη Κακογιάννη, ο οποίος το μετέτρεψε σε σενάριο. Ο Τύπος ανέφερε τότε ότι πρώτη επιλογή για το ρόλο ήταν η Νίνα Σγουρίδου, μια νεαρή φιναλίστ από την πρώτη ενδεκάδα των καλλιστείων της Νταίζης Μαυράκη. Όμως, τι σημασία έχει; Αφού εάν δεν υπήρχε Μελίνα, δεν θα υπήρχε και Στέλλα, όπως ισχύει και το αντίστροφο. Ο ρόλος ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της αξεπέραστης Μερκούρη.

«Ο κινηματογράφος για μένα ήρθε αργά, γιατί δεν με ήθελαν» είχε παραδεχτεί η ίδια η Μελίνα σε συνέντευξή της στον Πέτρο Κωστόπουλο και το ΚΛΙΚ, το 1990. «Δεν τους άρεσε το στόμα μου, το έβρισκαν μεγάλο και προκλητικό. […] Ήμουν ήδη ηθοποιός του θεάτρου και με λέγανε «Ελληνοπαρισινή» γιατί είχα παίξει και στο Παρίσι, στο θέατρο και, αν θέλεις, είχα μια καριέρα ευρωπαϊκή. Ήταν η εποχή που ο Φίνος ήταν ο τσάρος, ο βασιλιάς, ο εμπνευστής του ελληνικού κινηματογράφου. Ήταν η εποχή που οι κοπέλες έπρεπε να έχουν ένα μικρό μπουμπουκένιο στόμα, να είναι ξανθιές, να είναι ενζενί. Εγώ ποτέ δεν ήμουν ενζενί, ούτε όταν ήμουν πέντε χρονών.

»Δεν θεωρούσαν –ο Φίνος και όλοι– ότι θα άρεσα στο ελληνικό κοινό. Με βρίσκανε όλοι πολύ-πολύ προκλητική. Όχι με την έννοια της σεξουαλικότητας, αλλά με την έννοια της ασχήμιας. Είχα βέβαια αυτά τα μάτια, αλλά υπήρχε και αυτό το στόμα. Έτσι σκέφτηκα να κάνω στο εξωτερικό ένα τεστ. Να τραβούσα κάποιες φωτογραφίες. Με φωτογράφισε ο Marpass που ήταν ο φωτογράφος της Μichelle Morgan. Δεν βρέθηκε ρόλος για μένα. Βρέθηκε ευτυχώς ο Κακογιάννης, ο οποίος ερχόταν από την Αγγλία και είχε δει και άλλες γυναίκες με μεγάλο στόμα. Είχε δει την Joan Crawford που εδώ δεν είχαν δει ποτέ. Κάναμε ένα υπέροχο τεστ. Με φωτογράφησε πολύ άγρια, δηλαδή πήρε την κάμερα και την έβαλε μέσα στο στόμα μου. Τώρα με αυτό που θα πω θα γίνει σκάνδαλο, αλλά φαίνεται πως της κάμερας της άρεσε. Έτσι έγινε η Στέλλα...».

Τελικά, η ταινία άλλαξε τον ρου της καριέρας της, οδήγησε στη γνωριμία της με τον Ζιλ Ντασέν και άνοιξε τον δρόμο για τις ταινίες Ποτέ την Κυριακή, Illya Darling, Φαίδρα και τη διεθνή αναγνώριση – μια πραγματικότητα που θα ήταν εντελώς διαφορετική αν η Στέλλα δεν είχε γυριστεί ποτέ.Ταξίδι μνήμης στη «Γη του Πόντου» του Δημήτρη Ψαθά - Media Gallery

(Φωτ.: facebook/ Η μουσική στους δρόμους)

Η υπόθεση – Μια σύγχρονη αρχαία τραγωδία

Η Στέλλα, η εκρηκτική λαϊκή τραγουδίστρια του μαγαζιού «Ο Παράδεισος», που πήρε σάρκα και οστά με αριστουργηματικό τρόπο από τη Μελίνα Μερκούρη, ζει και ερωτεύεται έξω από κάθε κοινωνικό κανόνα. Κάνει σχέση με τον Αλέκο (Αλέκος Αλεξανδράκης), ζει την έντονη αποδοκιμασία από την εύπορη οικογένειά του και ο έρωτας διακόπτεται από το τραγικό τροχαίο του Αλέκου.

Και έπειτα, ο Μίλτος (Γιώργος Φούντας), ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που την σημαδεύει ανεξίτηλα. Θέλει να την παντρευτεί. Εκείνη δέχεται – αλλά δεν μπορεί να υπακούσει. Την ημέρα του γάμου τους τον εγκαταλείπει για να ζήσει μια νύχτα πάθους με τον Αντώνη (Κώστας Κακκαβάς), έναν νεαρό που γνώρισε τυχαία στον δρόμο.

Το ξημέρωμα, η συνάντησή της με τον Μίλτο θα οδηγήσει στο φρικτό και προδιαγεγραμμένο τέλος: η Στέλλα πεθαίνει από το μαχαίρι του, χαμογελώντας, ζητώντας του μόνο «ένα φιλί». Μια κορύφωση αντάξια αρχαίας τραγωδίας.

Ο ασπρόμαυρος χάρτης της παλιάς Αθήνας

Αν και η ιστορία υποτίθεται ότι εκτυλίσσεται στον Πειραιά, η ταινία αποτελεί σήμερα ένα ανεκτίμητο οπτικό αρχείο της μεταπολεμικής Αθήνας.Τα γυρίσματα έγιναν σε διάφορα μέρη: Πειραιά, Καστέλα, Μικρολίμανο, Πλατεία Αβησσυνίας, οδό Ηφαίστου, Μοναστηράκι, Ρωμαϊκή Αγορά, Α’ Νεκροταφείο και οδό Αναπαύσεως, Ερμού, Όθωνος, Αμαλίας, Βουκουρεστίου, Πανεπιστημίου, Χαριλάου Τρικούπη, Πεσματζόγλου, Λυκαβηττό, Αρσάκειο, Δικαστήρια Σανταρόζα…

Όσο για τη συγκλονιστική σκηνή του φινάλε όπου ενώνονται τρεις δρόμοι, το σημείο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου, Πλαπούτα και Τσαμαδού, στα Εξάρχεια.

Dream team – Οι κορυφαίοι των κορυφαίων

Η ταινία Στέλλα έκρυβε πίσω της μια αληθινή dream team! Πέρα από τα σημεία όπου γυρίστηκε η ταινία, εξίσου εντυπωσιακό είναι και το ποιοι άνθρωποι συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της. Αρκεί απλά να τους αναφέρουμε! Τη μουσική συνέθεσε ο Μάνος Χατζιδάκις, έχοντας στο πλευρό του τον Βασίλη Τσιτσάνη, ενώ τα σκηνικά είχαν την υπογραφή του Γιάννη Τσαρούχη. Η αφίσα που έμεινε στην ιστορία δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Βακιρτζή, τον σπουδαίο καλλιτέχνη της γιγαντοαφίσας. Στο σενάριο συνέβαλε, όπως αναφέραμε και παραπάνω και ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, πάνω στο, άγνωστο τότε στο κοινό, θεατρικό του έργο Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια.

(Φωτ.: wikipedia/cine.gr)

Τα κοστούμια της ταινίας φέρουν την υπογραφή της Ντένης Βαχλιώτη, κορυφαίας ενδυματολόγου της εποχής που είχε ήδη διακριθεί διεθνώς. Η Βαχλιώτη είχε προταθεί και για Όσκαρ για τα κοστούμια στις ταινίες Ποτέ την Κυριακή (1960) και Φαίδρα (1962), αμφότερες με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη, ενώ το 1975 απέσπασε το Όσκαρ Ενδυματολογίας για τον Μεγάλο Γκάτσμπι.

Όσο για το καστ, τα ονόματα μιλούν από μόνα τους: η εμβληματική Μελίνα Μερκούρη, ο δυναμικός Γιώργος Φούντας, ο γοητευτικός Αλέκος Αλεξανδράκης, ο αξεπέραστος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, η Χριστίνα Καλογερίκου, ο νεαρός τότε Κώστας Κακαβάς, η Βούλα Ζουμπουλάκη, η Τασσώ Καββαδία και, φυσικά, η μοναδική Σοφία Βέμπο – μια ομάδα ηθοποιών που καθόρισε μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ίδιος ο Μιχάλης Κακογιάννης έγραψε και τους στίχους του αθάνατου τραγουδιού «Αγάπη που ’γινες δίκοπο μαχαίρι». Στην ταινία ακούστηκαν για πρώτη φορά και τα τραγούδια «Εφτά τραγούδια θα σου πω» και «Το φεγγάρι είναι κόκκινο».

Εκτός από τη Μελίνα Μερκούρη, πρώτη εμφάνιση έκανε στην ταινία και ο Κώστας Κακαβάς σε ηλικία μόλις 19 ετών, με το ψευδώνυμο Κώστας Καράλης, το οποίο –όπως ο ίδιος αποκάλυψε– του το πρότεινε η Μερκούρη, επειδή η οικογένειά του δεν ήθελε να εμφανιστεί το πραγματικό του όνομα.

Ο μόλις 19 ετών Κώστας Κακαβάς με τη Μελίνα Μερκούρη στην ταινία «Στέλλα» (φωτ.: facebook / Protagonistes)

Η σκληρή κριτική

Παρά την καλλιτεχνική της τόλμη, η ταινία βρέθηκε αντιμέτωπη με την πιο απροσδόκητη και σκληρή κριτική από τα προοδευτικά έντυπα της Αριστεράς εκείνης της εποχής.

Ο Αντώνης Μοσχοβάκης στην Επιθεώρηση Τέχνης τη χαρακτήρισε: «χυδαία», «ξετσίπωτη», «συνονθύλευμα νατουραλισμού», «τραγωδία για έναν αλήτη και ένα ξετραχηλισμένο γύναιο».

Ακόμη πιο σκληρός υπήρξε ο Κώστας Σταματίου στην Αυγή, κατηγορώντας την ταινία ότι προβάλλει: «λούμπεν πραγματικότητα», «σεξουαλική ασυδοσία» ενώ τη χαρακτήρισε «ψευτοελληνικό λαογραφικό στοιχείο» και «χυδαίο μελόδραμα».

Ο Κακογιάννης αργότερα είχε χαρακτηρίσει αυτές τις κριτικές «γελοίες και ασήμαντες».

Η διεθνής αναγνώριση – Κάννες, Χρυσή Σφαίρα και μια ιστορική γνωριμία

Η Στέλλα προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, το 1955, όπου προκάλεσε αίσθηση, παρά το ότι δεν απέσπασε βραβείο. Εκεί έγινε και η ιστορική γνωριμία του Ζιλ Ντασέν με τη Μελίνα Μερκούρη, η οποία έμελλε να γίνει η μούσα και σύντροφος της ζωής του. Το 1956 η ταινία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και είχε προταθεί για Όσκαρ ενδυματολογίας.

(Φωτ.: facebook / Stella tainia)

Η ελληνική πρεμιέρα και η τεράστια επιτυχία

Στους ελληνικούς κινηματογράφους η Στέλλα έκανε πρεμιέρα στις 21 Νοεμβρίου 1955 και «σάρωσε» εμπορικά. Ανάμεσα σε 24 ελληνικές παραγωγές της σεζόν 1955-1956, υπήρξε η πιο εμπορική, κόβοντας 134.142 εισιτήρια. Για τις νεότερες γενιές, η Στέλλα δεν είναι μόνο μια αριστουργηματική ταινία. Είναι ένα «παράθυρο» σε μια Αθήνα που χάθηκε, μια ωδή στον ελεύθερο έρωτα, ένα έργο με στοιχεία αρχαίας τραγωδίας, μια τομή στην ελληνική κινηματογραφική ιστορία.

Και πάνω απ’ όλα, είναι η αληθινή γέννηση της Μελίνας Μερκούρη ως διαχρονικού συμβόλου πάθους, δύναμης, ελευθερίας και τέχνης.

Κάλλια Λαμπροπούλου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Instagram)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Άλκης Κούρκουλος: Ο γοητευτικός αντιστάρ έχει σήμερα γενέθλια

15/01/2026 - 9:26μμ
(Φωτ.: Facebook/Πάνος Μιχαλόπουλος)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος γίνεται 77 ετών – Πού είναι και τι κάνει σήμερα ο γόης των ’80s

15/01/2026 - 4:00μμ
Το μοναδικό στην Ελλάδα ολόσωμο ομοίωμα του Αγίου Παϊσίου βρίσκεται στο ναό Ευαγγελίστριας στον οικισμό Πρόνοια του Ναυπλίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα: Η αγιοκατάταξη του Αγίου Παϊσίου, του Καππαδόκη ασκητή από τα Φάρασα

13/01/2026 - 5:46μμ
«Ο θάνατος της Γκούραινας». G. Oppitz. Επιχρωματισμένη λιθογραφία (πηγή: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο |Συλλογή Χαρακτικών ΕΙΜ / Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Η Ασήμω Γκούρα της Ακρόπολης: Ομορφιά, έρωτας και τραγικός θάνατος το 1827

12/01/2026 - 12:25μμ
Ο μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης το 2002 (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ιωάννης Ζηζιούλας, μητροπολίτης Περγάμου: Ο Κοζανίτης κληρικός και θεολόγος που άφησε εποχή

10/01/2026 - 4:59μμ
Η Μπέτυ Λιβανού κατά τη βράβευσή της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Άκη Σακελλαρίου. 4 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Finos Film Official)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Η διαχρονική σαγήνη της Μπέτυς Λιβανού

9/01/2026 - 2:41μμ
Οι φωτογραφίες είναι από εξώφυλλα δίσκων της Στέλλας Γκρέκα, από τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη» (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Στέλλα Γκρέκα: Η ζωή μιας γυναίκας-θρύλου – «Έφυγε» σαν σήμερα, στα 103 της

6/01/2026 - 5:42μμ
Προσωπογραφία του  Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου που αποκαλύφθηκε το 2024 στο Καθολικό της Παλαιάς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας (πηγή: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου υπουργείου Πολιτισμού)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

6 Ιανουαρίου 1449: Ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος ανεβαίνει στο θρόνο

6/01/2026 - 5:13μμ
(Πηγή: tirebolu.bel.tr)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Θεοφάνια στην Τρίπολη του Πόντου: Δύο ήταν οι ενορίες που διεκδικούσαν την τιμή – Γιατί προτιμούσαν να ρίχνουν το σταυρό στο Παραπόρτι

5/01/2026 - 9:07μμ
Δίσκος του Λάκη Αλεξάνδρου που κυκλοφόρησε το 1973, σε ιδιωτική συλλογή (φωτ.: Facebook / Bill Apod)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Λάκης Αλεξάνδρου, ο Μακεδόνας «Αλ Μπάνο» – Άτυχος στην καριέρα και τη ζωή του

4/01/2026 - 5:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μαρία Ματσάδο και το βραβείο Νόμπελ (φωτ.: Χ/The White House)

Νορβηγία: «Το βραβείο Νόμπελ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον νικητή»

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: platamonaskavalas.com)

Βραδιά ποντιακής παράδοσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταμώνα

1 ώρα πριν
Από το εικαστικό της αφίσας της δράσης (εικ.: ΧΚ)

Ένωση Ποντίων Μελισσίων: Κάλεσμα για τη δημιουργία του Άλσους Άταφων Μαρτύρων της Γενοκτονίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Μουσικοχορευτική & Πνευματική Εστία «Ο Καύκασος»)

Αγιασμός και βασιλόπιτα για τους Πόντιους του Αιγάλεω

3 ώρες πριν
Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ (φωτ: pixabay.com / PePeggy_Marco)

Πάνω από 85 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

3 ώρες πριν
Γάλλος αστυνομικός στο δικαστήριο (φωτ. αρχείου: EPA/Teresa Suarez)

Γαλλία: Για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης ερευνάται ο Ντομινίκ Πελικό

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign