pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Η διαχρονική γοητεία μιας σπουδαίας ηθοποιού – Η καριέρα, οι σταθμοί και οι αλήθειες της ζωής της

Το δειλό κορίτσι που κατέκτησε το θεατρικό σανίδι. Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος

8/11/2024 - 2:30μμ
(Φωτ.: alphatv.gr)

(Φωτ.: alphatv.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σίγουρα θυμάστε την ταινία Με φόβο και πάθος του 1972 με τον Νίκο Κούρκουλο. Όταν τη δείτε ξανά, προσέξτε τη σκηνή που ψάχνει σε μια πολυκατοικία για μια οικογένεια που έμενε εκεί και πλέον είχε αλλάξει σπίτι. Στην είσοδο της πολυκατοικίας ρωτάει μια νεαρή κοπέλα εάν γνωρίζει που έχει πάει η εν λόγω οικογένεια και εκείνη του απαντάει. Θα διαπιστώσετε ότι η νεαρή είναι η Μίρκα Παπακωνσταντίνου στη δεύτερη κινηματογραφική της εμφάνιση. Η πρώτη είναι η ξεχασμένη σήμερα Ζωή χωρίς χαμόγελο του Λεωνίδα Αντωνάτου.

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είναι ηθοποιός πρώτης γραμμής πάνω από μισό αιώνα. Κάτι που ούτε η ίδια το περίμενε, αφού στην ουσία ήταν ένα δειλό παιδί που αναρωτιόταν πως θα σταθεί πάνω στο σανίδι ή μπροστά στο φακό. Η ίδια μάλιστα έχει διηγηθεί πώς το ανακοίνωσε στην οικογένειά της ότι θα σπουδάσει θέατρο: «Έπαιζαν χαρτιά στο σπίτι με ένα ζευγάρι φίλων, πόκα. Τελείωνα το σχολείο τότε. Κι όπως έπαιζαν, τους το είπα… “Θα πάω στη Δραματική”, είπα μία και δύο φορές, για να με ακούσουν, ενώ συνέχιζαν το παιχνίδι τους. “Καλά σ’ ακούσαμε”, μου απάντησαν. “Και τι, θα βγαίνεις να λες λόγια στον κόσμο;” μου είπαν με μια λύπη στην έκφρασή τους.

Βέβαια, σε παραστάσεις πηγαίναμε έτσι κι αλλιώς. Και πήγα στη Δραματική Σχολή του Θεοδοσιάδη. Το πρωί δούλευα σε μια διαφημιστική. Ξεκίνησα σιγά-σιγά, πολύ μαγκωμένα. Μετά, πήρα και υποτροφία. Διάβαζα πολύ και σιγά-σιγά άρχισα να αισθάνομαι ωραία». Και ναι, όταν έδινε εξετάσεις είχε ξεχάσει τα λόγια της.

Μια οικογένεια από το Παγκράτι

Η Μίρκα, γεννήθηκε σαν σήμερα και ήταν το δεύτερο κορίτσι μιας αστικής οικογένειας που έμενε μεταπολεμικά στο Παγκράτι. Και που όπως κάθε οικογένεια είχε και αυτή τα δικά της μυστικά.

(Φωτ.: Facebook/ ΠΑΛΙΟΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ)

«Ο πατέρας μου ήταν κλασική περίπτωση του Βασιλικού Ναυτικού που καθαιρέθηκε, γιατί ήταν αριστερός. Ο πατέρας μου έχασε τα πάντα κι άρχισε από την αρχή. Έζησε την αντίφαση. Όταν μετά ξαναπήρε τη στολή, τον ρωτούσα γιατί νιώθει τόση χαρά, τι είναι πια αυτή η στολή. Και μου έλεγε “δεν ξέρεις τι θα πει να έρχεται ένας κοντός αμόρφωτος επιλοχίας και να σου ξηλώνει τα γαλόνια”.

»Πέντε φορές καταδικάστηκε εις θάνατον, πήγε φυλακή και στις τρεις από τις τέσσερις κουβέντες του έκανε αυτή την κίνηση –που του ξήλωναν τα γαλόνια… Γι’ αυτό και η χαρά του, όταν αποκαταστάθηκε ήταν μεγάλη. Το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό από τον μπαμπά μου τα πήρα. Είναι και όπλο και άμυνα και δύναμη, μεγάλη. Αρκεί να μην γίνεις γραφικός. Αν και πάντα γλιστράς λίγο, βέβαια.»

Κάνοντας την αυτοκριτική της δεν δίστασε να πει: «Ήμουν ένα βαθιά εσωστρεφές, κομπλεξικό πλάσμα. Έλεγα ποιήματα στο δημοτικό και έβαζα τα κλάματα και έφευγα. Πήγαινα σπίτι μου και παραπονιόμουν στη μάνα μου. Η αδελφή μου ήταν ένα λαμπερό πλάσμα, πολύ όμορφη, κούκλα, ένα κανονικό κορίτσι. Για χρόνια ήμουν η αδελφή της Σίτσας. Μετά έγινε η αδελφή της Μίρκας. Τη ζήλευα, χόρευε, έλεγε ποιήματα… Κι εκείνη με περιφρονούσε. Η μάνα μου μού είχε τρελή αδυναμία». Για την ιστορία το σπίτι τους, το έδωσαν για αντιπαροχή επί χούντας.

Ο Κατρανίδης και τα «παιδιά»

Με τον Δάνη Κατρανίδη γνωρίστηκαν στη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη. Εκείνος έφυγε στο δεύτερο έτος για στρατιώτης και μετά όταν γύρισε παντρεύτηκαν. Ο γάμος δεν κράτησε πολύ, όμως οι δυο τους έμειναν αγαπημένοι ως το τέλος εκείνου. «Χωρίσαμε γιατί ήθελε να ξαναπαντρευτεί. Η σχέση μας συνέχιζε, δεν ήταν ερωτική. Ο Δάνης έχει παντρευτεί άλλες δύο φορές. Μου τις κληρονόμησε γιατί όταν χώριζαν με έπαιρναν τηλέφωνο», είχε πει η ηθοποιός.

Νύφη, το 1971 (φωτ.: instagram)

Όσον αφορά τα επαγγελματικά της, τα πρώτα βήματα γίνονται με σπουδαίους θιάσους όπως Καλογεροπούλου–Φέρτης. Μέχρι που μια αντικατάστασή της αλλάζει τη ζωή. Συγκεκριμένα ήταν τη σεζόν που το «Ελεύθερο θέατρο» –μετέπειτα «Ελεύθερη σκηνή»– είχαν ανεβάσει στο θέατρο Καλουτά Το τραμ το τελευταίο.

(Φωτ.: real.gr)

Η ηθοποιός πήγε για μια αντικατάσταση και έμεινε ως τη διάλυση της ομάδας. Οι άνθρωποι που άλλαξαν όχι μόνο την επιθεώρηση αλλά και το ελληνικό θέατρο όπως αποδείχθηκε στην πορεία. Εκτός ελεύθερης σκηνής, η ίδια κινήθηκε πάλι σε παραστάσεις αξιώσεων, όπως το Γλυκό πουλί της νιότης όπου συνεργάστηκε με τη Μελίνα Μερκούρη και θυμόταν την ατάκα που έλεγε «θέλω να με αγαπούν ακόμα και οι καρέκλες».

Η αγαπημένη της tv

Παράλληλα άρχισαν και οι δουλειές στην τηλεόραση. Στην αρχή ήταν ταυτοποιημένη ως δραματική ηθοποιός. Μάλιστα σε μια τεράστια επιτυχία τους Μυστικούς αρραβώνες βίωσε και τη φάση του να γίνει αντιπαθής λόγου ρόλου στον κόσμο. Συγκεκριμένα σε μια σκηνή σκίζει ένα πορτρέτο που είχε ζωγραφίσει ο αρραβωνιαστικός της Αλέκος Αλεξανδράκης και απεικόνιζε την αγαπημένη του Νόρα Βαλσάμη. Την επόμενη μέρα της προβολής του επεισοδίου δέχτηκε την απέχθεια του κόσμου για την πράξη της.

Στην πορεία βέβαια και λόγω της ελεύθερης σκηνής την περίμεναν οι κωμικοί ρόλοι. Μπορεί λόγω υποχρεώσεων να έχασε τον ρόλο της τρίτης αδελφής Χαρίτου στις 3 χάριτες, όμως από τηλεοπτικές επιτυχίες άλλο τίποτα. Με αποκορύφωμα το Σόι σου που μπορεί να έχει τελειώσει εδώ και χρόνια αλλά οι καθημερινές επαναλήψεις του, το κρατάνε ζωντανό και το έχουν αναγάγει σε τηλεοπτικό φαινόμενο.

https://www.youtube.com/watch?v=AKk-ZvYcnu4

Το ίδιο συνέβη και στον κινηματογράφο. Το 1980 υποδύθηκε την Έλλη Παππά, τη σύντροφο του Νίκου Μπελογιάννη στον αξεπέραστο Άνθρωπο με το γαρύφαλλο του Νίκου Τζήμα, ενώ την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε –και βραβεύτηκε– στο συγκλονιστικό Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί της Φρίντας Λιάππα.

Σχεδόν μια 20ετία μετά, την περιμένουν οι Ρέππας-Παπαθανασίου αρχικά με το Safe sex και μετά με το Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο στο ρόλο της «Τζέλας Δελαφράγκα». Ε, εδώ τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Οι αλήθειες μιας γυναίκας

«Ενώ ήθελα τα παιδιά, πάντα έβρισκα ανόητες δικαιολογίες. Καταλήγω, λοιπόν, στο ότι μάλλον δεν το θέλησα πολύ. Ήταν επιλογή μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η ηθοποιός. Γενικώς στις συνεντεύξεις της η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είναι η χαρά του δημοσιογράφου. Μιλάει για όλα, αλλά με εκείνο τον μαγικό σαρκασμό της που σε συνδυασμό με τον αυτοσαρκασμό της κάνει τις συνεντεύξεις της απόλαυση, αλλά και μάθημα αλήθειας. Όπως για παράδειγμα τον καιρό της πανδημίας, η ηθοποιός δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν βρήκε κανέναν «πραγματικό εαυτό» και αστειευόμενη ανέφερε πως θα δημιουργούνταν προβλήματα αν τον «συναντούσε» τελικά. Για να καταλήξει πως: «Εύκολα δεν με ανέχομαι, αλλά με ανέχομαι. Δεν αγαπώ τον εαυτό μου πάση θυσία κι εναντίον των άλλων».

1990. Από την παράσταση «Μπουμ» (φωτ.: Facebook/ Θέατρα που έκλεισαν)

Όσο για τα κλισέ τύπου «μαθαίνω από τις αποτυχίες» ή «αγαπώ να μεγαλώνω» η απάντησή της είναι αφοπλιστική: «Έχω κάνει και αποτυχίες, όμως ο κόσμος δεν τις θυμάται. Και δεν θα πω ότι μαθαίνεις από αυτές, όχι δεν μου αρέσουν, ούτε οι ρυτίδες μου αρέσουν, τίποτα δεν μου αρέσει, απλώς τα δέχομαι και προχωρώ. Βεβαίως θα πας παρακάτω, αλλά το θέμα είναι να μην σε πλήττουν, να έχεις ενέργεια και να μη το δεις παθητικά».

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Instagram / tolis_voskopoulos)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Πέντε χρόνια χωρίς τον Τόλη Βοσκόπουλο: Η διαδρομή ενός μύθου από τη Μικρά Ασία έως την αθανασία

19/07/2026 - 4:33μμ
Η επιτύμβια πλάκα, και πορτρέτο του Γ. Διλβόη με το μετάλλιό του
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γεώργιος Διλβόης: Ο Μικρασιάτης που υπήρξε ο πρώτος Έλληνας αποδέκτης του Μεταλλίου Τιμής των ΗΠΑ

18/07/2026 - 6:40μμ
Η Ρένια Λουιζίδου στο ρόλο της Ελβίρας ντε Ιδάλγο, της σπουδαίας δασκάλας της Μαρίας Κάλλας
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Ρένια Λουιζίδου: Αντί για εκπαιδευτικός, έγινε ηθοποιός. Και δεν το μετάνιωσε

18/07/2026 - 4:10μμ
Πρωτοσέλιδα εφημερίδων την επομένη της μεγάλης απόδρασης, και μια γελοιογραφία στην οποία εικονίζεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (τότε υπουργός Δημοσίων Έργων) να αναζητά τους δραπέτες για να βοηθήσουν στην κατασκευή του σιδηροδρόμου της Κηφισιάς (εικ.: ΧΚ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, 1955: Με κουτάλια, πιρούνια, ακόμα και με τα νύχια τους, 27 πολιτικοί κρατούμενοι δραπετεύουν από τη φυλακή των Βούρλων, στη Δραπετσώνα

17/07/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: Αρχείο/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ EUROKINISSI)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Μάρω Κοντού: «Έπεσε η αυλαία» για μια σπουδαία κυρία του ελληνικού θεάτρου

15/07/2026 - 10:14πμ
Φωτογραφία ομάδας Ελλήνων στρατιωτών σε στιγμές ανάπαυσης (άγνωστη τοποθεσία, Μικρασιατική Εκστρατεία). Από το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (Θεσσαλονίκη)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

15 Ιουλίου 1921: Το πολεμικό συμβούλιο που έριξε το πρώτο ντόμινο προς τη Μικρασιατική Καταστροφή

15/07/2026 - 9:50πμ
(Φωτ.: facebook / Παλιός κλασικός ελληνικός κινηματογράφος)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αθανασία Μουστάκα: Η θεατρίνα που γεννήθηκε πάνω στη σκηνή και έγινε η θρυλική γιαγιά της Αλίκης Βουγιουκλάκη

13/07/2026 - 6:23μμ
Γιάννης Τσαρούχης και Φώτης Κόντογλου με ράσα, στη Μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα (πηγή: Instagram / yannis_tsarouchis_foundation). Δίπλα λεπτομέρεια από το έργο του Κόντογλου «Οι Άγιοι Σαράντα ή Σαράντα Μάρτυρες» (πηγή: Εθνική Πινακοθήκη)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Τσαρούχης και Κόντογλου: Η θυελλώδης σχέση δασκάλου και μαθητή που σημάδεψε τη νεοελληνική τέχνη

13/07/2026 - 5:28μμ
12 Ιουλίου γιορτάζει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο ασυρματιστής του Θεού
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

12 Ιουλίου γιορτάζει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο ασυρματιστής του Θεού

12/07/2026 - 1:26μμ
Σωροί εφημερίδων στα γραφεία της ιστορικής Απογευματινής, στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Σαν σήμερα, 12 Ιουλίου 1925: Κυκλοφορεί η Απογευματινή, η ελληνική φωνή της Κωνσταντινούπολης

12/07/2026 - 9:37πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άντι Μπέρναμ μετά την εκλογή του στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος και την επιβεβαίωσή του ως επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας, κατά την ειδική διάσκεψη των Εργατικών στο κεντρικό Λονδίνο, στις 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Henry Nicholls / Pool)

Άντι Μπέρναμ στη Ντάουνινγκ Στριτ: Τι σημαίνει η αλλαγή ηγεσίας στη Βρετανία για Ελλάδα και Κύπρο

11 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κάτια Χριστοδούλου)

Κύπρος, 52 χρόνια μετά: Η πληγή της τουρκικής εισβολής παραμένει ανοιχτή

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Νέου Προδρόμου «Ο Ακρίτας»)

«Ακρίτας» Νέου Προδρόμου: Μεγάλη λαϊκοποντιακή βραδιά με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη και τα Ρεμπετόπαιδα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΠΟΕ)

Η ΠΟΕ για τη μαύρη επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «52 χρόνια κατοχής δεν μπορούν να γίνουν κανονικότητα»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI)

Θερινές εκπτώσεις χωρίς αγοραστική «ανάσα» – Προβληματισμός στους εμπόρους για τη χαμηλή κίνηση

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Syndesmos Connecting People and Their Stories/Facebook)

«Δεν ξεχνάμε»: Η Κύπρος ζει στη μνήμη της ομογένειας του Σίδνεϊ, 52 χρόνια μετά την εισβολή

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign