pontosnews.gr
Σάββατο, 31/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκλογές στην Τουρκία: Ιμάμογλου εναντίον… Ερντογάν στη μάχη της Κωνσταντινούπολης

Μπορεί να ξανακερδίσει τον Ερντογάν; Αυτό είναι το ερώτημα για τον νυν δήμαρχο Κωνσταντινούπολης στις κάλπες της Κυριακής

30/03/2024 - 7:36μμ
Προεκλογική αφίσα του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Προεκλογική αφίσα του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με την Κωνσταντινούπολη να θεωρείται το… προσωπικό στοίχημα του προέδρου της Τουρκίας ανοίγουν την Κυριακή οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου έχει αποδειχθεί… αγκάθι στα πλευρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ξεκίνησε από το ίδιο δήμο την πολιτική του καριέρα. Το κυβερνών AKP είχε κατορθώσει να τον μετατρέψει σε «κάστρο», μέχρι την εμφάνιση του υποψηφίου του CHP.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του 2019 είχε αμφισβητηθεί, με την αρμόδια εκλογική επιτροπή να απορρίπτει τελικά την προσφυγή του AKP, το οποίο είχε καταγγείλει παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.

Ο νυν δήμαρχος έχει ως σύνθημα «Πρόσω ολοταχώς, στην υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης». Η τελευταία του ομιλία ήταν στην πλατεία του Μπεσίκτας, παρουσία χιλιάδων υποστηρικτών του. Πλέον το ερώτημα είναι ένα: Μπορεί να ξανακερδίσει τον Ερντογάν; Ουσιαστικά αντίπαλός του δεν είναι ο Μουράτ Κουρούμ, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος, καθώς εάν επανεκλεγεί ο Εκρέμ Ιμάμογλου θέτει ισχυρές βάσεις για να τον αντιμετωπίσει με αξιώσεις στις επόμενες προεδρικές κάλπες.

Στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που έγιναν πριν από σχεδόν έναν χρόνο η ετερόκλητη συμμαχία των 6 της αντιπολίτευσης δεν μπόρεσε να επικρατήσει με υποψήφιο τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Έτσι, οι αυτοδιοικητικές κάλπες θα δείξουν εάν ο Εκρέμ Ιμάμογλου μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος, ενώνοντας ψηφοφόρους διαφόρων παρατάξεων και ξεπερνώντας το κλασικό δίπολο κεμαλιστές-ισλαμιστές, καθώς μόνο το ποσοστό του CHP δεν του αρκεί για την επανεκλογή.

Αυτό σημαίνει ότι η μάχη της Κωνσταντινούπολης είναι μια μάχη κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, και δεν σχετίζεται τόσο με το πόσο επιτυχημένος δήμαρχος ήταν, παρόλο που στη διάρκεια της θητείας του δημιούργησε σημαντικά κοινωνικά δίκτυα για τη στήριξη των φτωχών οικογενειών, κατηγορώντας παραλλήλως τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής του.

Την παραπάνω διαπίστωση σχετικά με το διακύβευμα ενισχύει το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει πάρει πάνω του την προεκλογική εκστρατεία στην Κωνσταντινούπολη, με τον Μουράτ Κουρούμ να είναι σχεδόν στην αφάνεια. Από την Παρασκευή μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε και ξεκίνησε η απαγόρευση των προεκλογικών συγκεντρώσεων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε έξι φορές στους ψηφοφόρους.

Καταλύτης που θα κρίνει το αποτέλεσμα ίσως αποδειχθεί το μικρό μικρό ισλαμιστικό κόμμα του Φατίχ Ερμπακάν, γιου πρώην πρωθυπουργού. Και αυτό διότι συγκεντρώνει την ψήφο διαμαρτυρίας των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυρίως των συνταξιούχων που λυγίζουν υπό το βάρος της ακρίβειας, αλλά και των ισλαμιστών που τον κατηγορούν ότι συνεχίζει και μάλιστα αυξάνει το εμπόριο με το Ισραήλ, παρά τη σκληρή ρητορική.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικοί τυλίγονται στις φλόγες μετά τη ρίψη μολότοφ, στη διάρκεια επεισοδίων σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες,  στο Παρίσι. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τρίτο Σάββατο οργής για την ακρίβεια – Στις 520 οι συλλήψεις

31/10/2026 - 11:00μμ
Πανό εμπνευσμένο από το Halloween στη φοιτητική διαδήλωση στα Τίρανα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / Tirana Report)
ΚΟΣΜΟΣ

Τίρανα: Μολότοφ και δακρυγόνα στη φοιτητική διαδήλωση – «Η αντιπολίτευση είμαστε εμείς!»

31/10/2026 - 7:53μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Ντολμάμπαχτσε της Κωνσταντινούπολης. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / 
Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν-Ζελένσκι: Προειδοποίηση για τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα – Συνεργασία για διάδρομο σιτηρών

31/10/2026 - 7:30μμ
Μια Ιρανή περνάει μπροστά από μια αντιαμερικανική τοιχογραφία δίπλα στην πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Το παζάρι για το Ορμούζ πίσω από το «όχι» στις συνομιλίες

31/10/2026 - 6:44μμ
(Πηγή: facebook.com/groups/Victoria Slabir)
ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκοι «έντυσαν» μαθητές με σημαίες Ελλάδας, Βρετανίας, Ιταλίας, Ινδίας και μάσκες δαιμόνων για να γιορτάσουν την Ημέρα της Τουρκικής Δημοκρατίας

31/10/2026 - 6:21μμ
Κάτοικος με ποδήλατο σε δρόμο προς το κατεχόμενο Ολέσκι, στη νότια Ουκρανία, σε αχρονολόγητο στιγμιότυπο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Γραφείο της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έξοδος από το κατεχόμενο Ολέσκι – Ξανά στην αγκαλιά των δικών τους

31/10/2026 - 5:33μμ
(Πηγή: ALTA Banka/ google.com/maps/contrib/113689450991809539922)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Λουκέτο στην ALTA Banka – Σκιές για διαφθορά και διασυνδέσεις με την οικογένεια Βούτσιτς

31/10/2026 - 3:06μμ
Πολωνικές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσονται στον προαύλιο χώρο του Συνταγματικού Δικαστήριου της Πολωνίας στη Βαρσοβία (φωτ.: EPA/Radek Pietruszka POLAND OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική κρίση στην Πολωνία: Έκτακτες διαβουλεύσεις Ναβρότσκι με τα κόμματα μετά την αστυνομική επέμβαση στο Συνταγματικό Δικαστήριο

31/10/2026 - 1:14μμ
(Φωτ.: cfr.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για πώληση 500 πυραύλων Patriot στην Ουκρανία – Πάνω από $2 δισ. το πακέτο

31/10/2026 - 9:22πμ
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Φεριντούν Σινιρλίογλου, τον περασμένο Φεβρουάριο, μιλά κατά τη διάρκεια συνεδρίου με τίτλο «Καταπολέμηση του αντισημιτισμού: αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων», στο Σεν Γκάλεν της Ελβετίας (φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Στη μάχη διαδοχής ο Τούρκος Φεριντούν Σινιρλίογλου – Προηγείται η Γκρίνσπαν

31/10/2026 - 8:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αστυνομικοί τυλίγονται στις φλόγες μετά τη ρίψη μολότοφ, στη διάρκεια επεισοδίων σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες,  στο Παρίσι. Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)

Γαλλία: Τρίτο Σάββατο οργής για την ακρίβεια – Στις 520 οι συλλήψεις

18 λεπτά πριν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Πατριαρχικό Γραφείο (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)

Φανάρι: Στο πλευρό της Ουκρανίας ο Βαρθολομαίος – Έκκληση για τα απαχθέντα παιδιά

42 λεπτά πριν
Παιδιά ετοιμάζονται να αναχωρήσουν με άμαξες από το ορφανοτροφείο της Near East Relief στη Σεβάστεια, 1922-1923 (φωτ.: Little Traverse History Museum / Συλλογή Harry C. Moffett)

Δώδεκα μέρες στα χιόνια: Τα καραβάνια των ορφανών από τη Σεβάστεια

1 ώρα πριν
Η Μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα ανάμεσα στα δέντρα δάσους της Ματσούκας (φωτ.: Anadolu)

Φθινόπωρο στον Βαζελώνα – Το ιστορικό μοναστήρι του Πόντου στην αγκαλιά του δάσους

1 ώρα πριν
Αστυνομικός της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)

Απάτη-μαμούθ μέσω ΜΚΟ: Έκλεβαν χρήματα για παιδιά με βαριές ασθένειες – Έξι συλλήψεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Super League: Νίκη στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV