pontosnews.gr
Κυριακή, 12/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φασόλια με ρύζι και λάχανο τουρσί – Ένα παραδοσιακό φαγητό της Ανατολικής Ρωμυλίας

Βασικό συστατικό της θρακιώτικης κουζίνας το λάχανο τουρσί, δίνει άλλη γεύση στο φαγητό

15/12/2023 - 12:54μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)

(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα φασόλια με τα λάχανα είναι σίγουρα πολύ δημοφιλής συνδυασμός της ποντιακής κουζίνας, το λαχανόρυζο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χειμωνιάτικα πιάτα, κι αυτή η θρακιώτικη συνταγή που τα παντρεύει όλα αυτά μαζί δεν μπορεί παρά να προστεθεί στο μενού κάθε οικογένειας που αγαπά το παραδοσιακό φαγητό.

Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι σίγουρα το τουρσί, βασικό συστατικό (και) της θρακιώτικης κουζίνας.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. φασόλια
½ λάχανο τουρσί
2 μεγάλες ντομάτες
1 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 φλ. ρύζι
2 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη το βράδυ και την επόμενη τα βράζουμε με το μισό λάδι, βάζοντας στην κατσαρόλα νερό ίσα για να τα σκεπάσει. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ψιλοκόβουμε το τουρσί, το πλένουμε με κρύο νερό και το στραγγίζουμε.
  3. Σοτάρουμε το λάχανο σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, την ντομάτα κομμένη σε κομματάκια και το κόκκινο πιπέρι.
  4. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  5. Τοποθετούμε σε ένα ταψί όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το νερό και το ρύζι.
  6. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30’.

• Πηγή συνταγής: Δίγλωσσος οδηγός γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis (έκδ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς). Επιμέλεια & φωτογράφηση συνταγών: Στέλλα Σπανού, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, βραβευμένη φωτογράφος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: marinetraffic.com)

«Magic Seas»: Ο καπετάνιος και ο πλοιοκτήτης περιγράφουν την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο

8 λεπτά πριν
Ο Παναγιώτης Αντωνιάδης στο δεύτερο σκαλί του βάθρου το 2024, στη Λισαβόνα

Παναγιώτης Αντωνιάδης: Από τη μεταμόσχευση ήπατος στα παγκόσμια ρεκόρ, στα 73 του χρόνια

40 λεπτά πριν
Η Δέσποινα Μεταξά με τον εγγονό της και οι χειρόγραφες σημειώσεις του Δημήτρη Λουκόπουλου (φωτ.: Μουσικό Λαογραφικό Αρχείο Μέλπως Μερλιέ / Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών)

Δέσποινα Μεταξά, το γένος Μακριδίδη: Μια φωνή στο σήμερα, από μια ανταλλάξιμη του 1922

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Martin B. Cherry)

ΗΠΑ: Στους 16 οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών – Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/TemeteronAmmochostou)

Σύλλογος Ποντίων Αμμοχώστου «Τεμέτερον»: Κάλεσμα για συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Παναγία Σουμελά Κατερίνης - Ποντιακός Σύλλογος)

Νεανικό παρακάθ’ από την «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign