pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σελινόριζα γιαχνί – Μια νηστίσιμη χειμωνιάτικη νοστιμιά

Κατεξοχήν χειμωνιάτικα λαχανικά και τα δύο, συνδυάζονται σε ένα λαδερό μοναδικής γεύσης

24/11/2023 - 2:13μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)

(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπορεί πλέον να βρίσκουμε τα περισσότερα λαχανικά όλες τις εποχές του χρόνου, ωστόσο την καλύτερη γεύση τους την δίνουν όταν είναι «στην ώρα τους».

Στην περίπτωση αυτής της συνταγής, η δυνατή γεύση της σελινόριζας και η γλύκα του πράσου –κατεξοχήν χειμερινά και τα δύο– συνδυάζονται σε ένα λαδερό σπουδαίας νοστιμιάς και απλότητας.

Καθώς η νηστεία των Χριστουγέννων έχει ήδη ξεκινήσει, δοκιμάστε την και… απολαύστε την!

ΥΛΙΚΑ

2 μέτριες σελινόριζες
4 πράσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 ποτήρι νερού πολτό ντομάτας ή 1 κ.σ. πελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό
τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
½  φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις σελινόριζες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Αν υπάρχει μαλακή ψίχα, την αφαιρούμε. Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες.
  2. Στην κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε για λίγο το ξερό κρεμμύδι. Όταν μαραθεί, ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε για 2’.
  3. Βάζουμε τις σελινόριζες, τα πράσα, τα χλωρά κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο λάδι μαζί με λίγο βραστό νερό, μόλις να σκεπάζει τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  4. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα πράσα και οι σελινόριζες, προσθέτουμε το μαϊντανό και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

• Πηγή: Εύη Βουτσινά / gastronomos.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: «Κόλλησε» στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Europa League: Δεν τα κατάφερε στο Βίγκο ο ΠΑΟΚ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Conference League: Φρένο στην ΑΕΚ έβαλε η Τσέλιε

7 ώρες πριν
Στο έλεος της βροχής βρέθηκε και το γραφικό Αιτωλικό (φωτ.: EUROKINISSI)

Κακοκαιρία: Ήχησε προειδοποιητικό 112 σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Στους Παξούς μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ύψος βροχής

8 ώρες πριν

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου προέλευσης Σερβίας

8 ώρες πριν
Το πλοίο «Φλαμίνια», γεμάτο με μετανάστες, στο λιμάνι της Μελβούρνης το 1958 (φωτ.: opts.org.au)

Αυστραλία: Ένας χρόνος «Οι άνθρωποί μας, οι ιστορίες τους»

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign