pontosnews.gr
Πέμπτη, 4/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σμυρναίικο Κιμαλίδικο – Ένα σπέσιαλ καθημερινό φαγητό

Μια εύκολη συνταγή γεμάτη γεύσεις και αρώματα που θα μαγέψουν τα παιδιά

10/11/2023 - 2:12μμ
(Φωτ.: Θεοδόσης Γεωργιάδης / gastronomos.gr)

(Φωτ.: Θεοδόσης Γεωργιάδης / gastronomos.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ντέπυ Γιούλη, από την Ένωση Σμυρναίων, μοιράστηκε αυτήν τη συνταγή από τα κιτάπια της γιαγιάς της λέγοντας ότι «την έκανε όταν είχε περίσσιο ψωμί και ήθελε να το αξιοποιήσει. Η οικιακή οικονομία με την οποία μαγείρευε ήταν απίστευτη: σπάνια πετούσε κάτι, με φαντασία και ευρηματικότητα το μετέτρεπε σε κάτι άλλο, κάτι νόστιμο. Το κιμαλίδικο ήταν καθημερινό φαγητό, το τρώγαμε πολύ συχνά».

Μέχρι να συγκεντρώσετε τα υλικά για να την μαγειρέψετε, κλείστε τα μάτια και φέρτε στο νου σας τα αρώματα: μαϊντανό, δυόσμο, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Καλωσορίσατε στην κουζίνα της Σμυρνιάς γιαγιάς!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
400 γρ. κασέρι, τριμμένο
1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρα, σε λεπτές φέτες
500 γρ. ντομάτες, σε ροδέλες λεπτές
5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
½ μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
⅕ μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
⅛ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη + λίγο για το ταψί
100 ml ελαιόλαδο + για το σκεύος
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε τον κιμά με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  2. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και στρώνουμε τον κιμά.
  3. Από πάνω στρώνουμε το ψωμί χωρίς κενά.
  4. Από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε με το κασέρι.
  5. Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50’ ή μέχρι να γίνει ο κιμάς, να λιώσει το κασέρι και να ψηθούν τα αυγά.

• Πηγή: gastronomos.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βαρβάρα, διά χειρός της Στέλλας Σπανού (πηγή: Δίγλωσσος οδηγός γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βαρβάρα: Το γλυκό της μνήμης και της ευλογίας

2/12/2025 - 8:28μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διάμεσα – Η ποντιακή «πίτσα» με χόρτα

28/11/2025 - 4:22μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρακατσάνικη λαχανόπιτα – Η νοστιμιά της παράδοσης με ελάχιστα υλικά

21/11/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καιρός για κουνουπίδι – Εύκολες και τραγανές κροκέτες στο air fryer

7/11/2025 - 1:51μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγρότες με τα τρακτέρ τους στο τελωνείο του Προμαχώνα (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Αγρότες: Πού υπάρχουν ενεργά μπλόκα, τι σχεδιάζεται για τις επόμενες ημέρες

23 λεπτά πριν
(Φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Πατήσια: Έρχεται στον ναό του Αγίου Ελευθερίου η ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά

56 λεπτά πριν
(Εικ.: Αγιογραφία orthodoxwiki.org/ freepik)

Η Μικρασιάτισσα Αγία Βαρβάρα: Ο βίος, ο μαρτυρικός θάνατος από τον πατέρα της και τα έθιμα της Δράμας

2 ώρες πριν
Ο Μάθιου Πέρι σε εκδήλωση απονομής των Χρυσών Σφαιρών στο Μπέβερλι Χιλς το 2002 (φωτ.: EPA/AFPI/Lucy Nicholson)

Καλιφόρνια: Γιατρός καταδικάστηκε για το θάνατο του Μάθιου Πέρι από τα «Φιλαράκια»

2 ώρες πριν
Κόσμος περπατά κρατώντας ομπρέλες, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας με ισχυρή χαλαζόπτωση και βροχοπτώσεις στη Μυτιλήνη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ)

Κακοκαιρία «BYRON»: Σε κόκκινο συναγερμό η Ελλάδα – Ισχυρές βροχές μεγάλης διάρκειας και σφοδρές χαλαζοπτώσεις

3 ώρες πριν
Βροχή άρχισε να πέφτει ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη – Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία «BYRON»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign