pontosnews.gr
Παρασκευή, 26/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η ποντιακή συνταγή για τα ντολμαδάκια, με μαύρο λάχανο και αμπελόφυλλο

Με το πιάτο αυτό οι μαγείρισσες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας Έβρου κέρδισαν το Βραβείο Κοινού στο 6ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

28/07/2023 - 2:08μμ
Τα ντολμαδάκια που... διαγωνίστηκαν στο 6ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο  (φωτ.: Facebook / Πολιτιστικός σύλλογος Νίψας Έβρου)

Τα ντολμαδάκια που... διαγωνίστηκαν στο 6ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο (φωτ.: Facebook / Πολιτιστικός σύλλογος Νίψας Έβρου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με μια συνταγή που ήταν κοινή σε διάφορες περιοχές του Πόντου, η Ευθυμία Παντελίδου, η Γεωργία Ουσταμπασίδου, η Ευθυμία και η Ζωή Καλαϊντζίδου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νίψας Έβρου κέρδισαν το Βραβείο Κοινού στο 6ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας που έγινε στο Θρυλόριο Κομοτηνής.

Τα ντολμαδάκια με μαυρολάχανα και αμπελόφυλλο έγιναν ανάρπαστα.

Αυτή είναι η συνταγή, όπως την μοιράστηκαν οι ίδιες οι διαγωνιζόμενες:

ΥΛΙΚΑ

50 φύλλα μαύρα λάχανα
50 αμπελόφυλλα
1 φλ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 ματσάκια πράσινα κρεμμυδάκια
700 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα
300 γρ. πλιγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό
3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
3 κ.σ. δυόσμο
αλάτι-πιπέρι
λάδι
3 λεμόνια
6 κούπες βραστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι μελώνουμε τα κρεμμύδια με το λάδι. Αφού πλύνουμε καλά το ρύζι και το πλιγούρι, τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό από ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 1 κούπα βραστό νερό. Βάζουμε και τα μυρωδικά.
  3. Αρχίζουμε και τυλίγουμε τα ντολμαδάκια.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφού την στρώσουμε με φύλλα σκέτα, τοποθετούμε τα ντολμαδάκια στη σειρά και στο τέλος βάζουμε πάλι αλάτι, λάδι, το χυμό από τα υπόλοιπα λεμόνια και 5 κούπες βραστό νερό.
  5. Τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο ώστε τα ντολμαδάκια να μην ανοίξουν κατά το μαγείρεμα.
  6. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 45 λεπτά.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χριστόψωμο από τη Μαριέττα Γαλάνη (φωτ.: naxospress.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστόψωμο από την Απείρανθο Νάξου: Η παραδοσιακή συνταγή της Μαριέττας Γαλάνη

23/12/2025 - 6:58μμ
(Πηγή: armenika.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανουσαμπούρ – Το αρμένικο γλυκό των Χριστουγέννων

19/12/2025 - 4:08μμ
(Πηγή: bostanistas.gr / Δημήτρης Μπούτος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα γιορτινά ισλί της κυρίας Τραπεζουντίδου – Ποντιακά, εύκολα και ευωδιαστά

12/12/2025 - 3:28μμ
Βαρβάρα, διά χειρός της Στέλλας Σπανού (πηγή: Δίγλωσσος οδηγός γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βαρβάρα: Το γλυκό της μνήμης και της ευλογίας

2/12/2025 - 8:28μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διάμεσα – Η ποντιακή «πίτσα» με χόρτα

28/11/2025 - 4:22μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρακατσάνικη λαχανόπιτα – Η νοστιμιά της παράδοσης με ελάχιστα υλικά

21/11/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καιρός για κουνουπίδι – Εύκολες και τραγανές κροκέτες στο air fryer

7/11/2025 - 1:51μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: YouTube/ΕΡΤ Α.Ε.)

Βαρδούσια: Νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες και μια γυναίκα που βρέθηκε μαζί τους

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Κασσιτερά-Σύλλογος Ποντίων Σαπών)

Τα «Κασσιτερά» ετοιμάζονται για τον ετήσιο χορό τους

1 ώρα πριν
Το Copa Nadal (Κύπελλο των Χριστουγέννων) είναι ο παλαιότερος διαγωνισμός κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας στην Ισπανία (φωτ: EPA/Enric Fontcuberta)

Κύπελλο των Χριστουγέννων: Αθλητισμός και εορταστικό πνεύμα συναντήθηκαν ξανά στη Βαρκελόνη

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Έκτακτο: Ύποπτο αντικείμενο από το οποίο εξείχε καλώδιο εντοπίστηκε στην Κυψέλη Αττικής

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/lesxipontionnkavalas)

Λέσχη Ποντίων ν. Καβάλας: Χριστουγεννιάτικες στιγμές με ποντιακή λύρα και νταούλι

3 ώρες πριν
Εικόνα από το βιβλίο του Θάνου Βελλουδίου «Αερικά-Ξωτικά και Καλικάντζαροι» (εκδ. Τσιβεριώτης)

Τα Καλαντόφωτα, ή αλλιώς το Δωδεκαήμερο στον Πόντο, οι μάγισσες κινούνταν ανάμεσα στους ανθρώπους

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign