pontosnews.gr
Πέμπτη, 15/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τραγωδία στα Τέμπη: Ορίζεται Εφέτης ειδικός Ανακριτής – Απολογούνται τρεις νέοι κατηγορούμενοι

Συγκαλείται στις 13:30 η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας προκειμένου να διενεργηθεί ταχύτερα η κύρια ανάκριση

10/03/2023 - 12:49μμ
Λουλούδια στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη (φωτ.: Eurokinissi/Λεωνίδας Τζέκας)

Λουλούδια στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη (φωτ.: Eurokinissi/Λεωνίδας Τζέκας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για την αναβάθμιση της κύριας ανάκρισης για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και την ανάθεση της έρευνας σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή πρόκειται να συνεδριάσει στις 13:30 η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας.

Το Σώμα των Εφετών, το οποίο απαρτίζεται από περίπου 20 δικαστικούς λειτουργούς, αφού εγκρίνει δια ψηφοφορίας τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο η αναβάθμιση της έρευνας, θα προχωρήσει με απόφαση του στον ορισμό ενός Εφέτη ως Ειδικού Ανακριτή και του αναπληρωτή του οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντα τους.

Μετά τον ορισμό των δύο ανώτερων δικαστικών λειτουργών η δικογραφία που χειρίζεται η ανακρίτρια Λάρισας θα διαβιβαστεί στο Εφετείο, ώστε οι δύο ειδικοί Ανακριτές να συνεχίσουν την έρευνα και να διενεργηθεί ταχύτερα η κύρια ανάκριση για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε αναμονή για τις απολογίες των τριών νέων κατηγορουμένων

Στο μεταξύ, χθες απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε τρεις νέους κατηγορούμενους οι οποίοι θα απολογηθούν για τα ίδια αδικήματα που βαρύνουν τον 59χρονο σταθμάρχη, δηλαδή για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή.

Εκτιμάται ότι οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι –πρόκειται για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, ο οποίος όρισε τις βάρδιες για τη νύχτα που έγινε η πολύνεκρη σύγκρουση και τους δύο σταθμάρχες που όφειλαν να είναι παρόντες στο πόστο τους έως τις 23:00, αλλά κατηγορούνται ότι έφυγαν νωρίτερα – θα λογοδοτήσουν στους Εφέτες που θα οριστούν σήμερα για να χειριστούν την πολυσύνθετη έρευνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν άμεσα, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν εκ νέου σιδηροδρομικοί, εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, καθώς η ανακρίτρια αντιπαραβάλει τις καταθέσεις με τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων το βράδυ του δυστυχήματος των Τεμπών.

Λόγω νέων στοιχείων που έχουν προκύψει στο πλαίσιο της έρευνας, θα αναζητηθούν οι ιατρικοί φάκελοι σταθμαρχών και μηχανοδηγών, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Τι υποστηρίζει ο επιθεωρητής

Ο ένας από τους τρεις που προστέθηκαν στους κατηγορούμενους είναι ο 63χρονος επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος έβγαλε τις βάρδιες για τη νύχτα που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα. Λίγες ώρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ο συγκεκριμένος πήρε αναρρωτική άδεια, για την οποίο έχει ήδη γίνει ένορκη διοικητική εξέταση, και στη συνέχεια προσήλθε αυτοβούλως για να καταθέσει.

Στην ανακρίτρια, ο επιθεωρητής φέρεται να υποστήριξε πως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, εφόσον είχε λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση από τον ΟΣΕ για την ανάληψη των καθηκόντων του, θεωρούταν ικανός και ισότιμος ως προς τους άλλους εργαζόμενους και δεν δικαιούνταν κάποια ειδική μεταχείριση ως νεοπροσληφθείς.

Στην πρώτη του δημόσια δήλωση, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ έκανε λόγο για «πολλαπλά λάθη», αναφερόμενος στους παράγοντες που συνέθεσαν το σκηνικό του δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους σταθμάρχες που προστέθηκαν στους κατηγορούμενους, με βάση την απολογία του συναδέλφου του, έφυγε στις 22:20. Ο τρίτος είναι ο ενισχυτικός σταθμάρχης, που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 59χρονος προφυλακισμένος, έφυγε στις 22:10.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των δύο 22χρονων στον εισαγγελέα Καλαμάτας (φωτ.: EUROKINISSI /Νικήτας Κώτσιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Φοινικούντας: Νέα απολογία του 22χρονου για τη διπλή δολοφονία – «Ανασκεύασα για λόγους ηθικής τάξης»

14/01/2026 - 10:46μμ
Συγκέντρωση και πορεία ιδιοκτητών και οδηγών ταξί στην Αθήνα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ταξί στην Αθήνα: Αυτοκινητοπομπή προς το Μαξίμου την Πέμπτη

14/01/2026 - 9:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αιγάλεω: 95χρονη αυτοπυρπολήθηκε στο δρόμο – Σε κρίσιμη κατάσταση στο «Αττικόν»

14/01/2026 - 6:30μμ
Πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών που δεν συμμετείχαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / offnetwork.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανοίγουν δίαυλο με το Μαξίμου: Απόφαση για διάλογο, χωρίς συλλαλητήριο

14/01/2026 - 5:11μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

20χρονος καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη για υλικό παιδικής πορνογραφίας

14/01/2026 - 3:39μμ
Στιγμιότυπο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, όταν καθηλώθηκαν τα αεροπλάνα σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ Γιώργος Σαουνάτσος μετά το μπλακ άουτ στις αερομεταφορές

14/01/2026 - 2:01μμ
Σκασμένα λάστιχα σε τρακτέρ στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αποστόλης Ντόμαλης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φθορές στα τρακτέρ δύο αγροτών που πήγαν στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη – Προβοκάτσια για να σπάσει το μπλόκο της Νίκαιας καταγγέλει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ

14/01/2026 - 1:02μμ
Ο Γιώργος Βασιλείου σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώργος Κωνσταντίνου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρος: Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου σε ηλικία 94 ετών

14/01/2026 - 12:01μμ
(Φωτ. EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό

14/01/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βελτιώνεται ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία

14/01/2026 - 8:01πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay)

«ΔΕΟΣ»: Νέοι «ράμπο» με ανακριτικές υπερεξουσίες και στόχο φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασαν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ, Λεβαδειακός στα ημιτελικά

4 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των δύο 22χρονων στον εισαγγελέα Καλαμάτας (φωτ.: EUROKINISSI /Νικήτας Κώτσιαρης)

Υπόθεση Φοινικούντας: Νέα απολογία του 22χρονου για τη διπλή δολοφονία – «Ανασκεύασα για λόγους ηθικής τάξης»

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Περίπατος στο Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Νέα κακή εμφάνιση και ήττα για τον Άρη από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Βασταρδή)

FIBA Europe Cup: Βαριά ήττα από την Πετκίμσπορ για το Περιστέρι

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign