pontosnews.gr
Σάββατο, 1/04/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιταλία: Περιορισμούς στα σκάφη των ΜΚΟ βάζει η Μελόνι για να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές

Μετά από κάθε επιχείρηση διάσωσης θα πρέπει να πλέουν στο λιμάνι που θα τους υποδεικνύεται και όχι να προσφέρουν βοήθεια σε άλλα περιστατικά

30/12/2022 - 10:01πμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)

(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Διάταγμα που έχει σκοπό να περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης τις οποίες εκτελούν πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων στη Μεσόγειο ενέκρινε χθες Πέμπτη η ιταλική κυβέρνηση.

Διεθνείς οργανώσεις αρωγής δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση συμμαχίας άκρας δεξιάς-δεξιάς υπό την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι τα οποία στοχεύουν στη μείωση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς τις ακτές της Ιταλίας.

Το διάταγμα προβλέπει ιδίως ότι έπειτα από κάθε επιχείρηση διάσωσης, τα σκάφη πρέπει να πλέουν αμέσως προς τα λιμάνια που θα τους υποδεικνύονται, όχι να προσφέρουν βοήθεια σε άλλους μετανάστες που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Συνήθως, τα πλοία εκτελούν αρκετές επιχειρήσεις προτού ζητήσουν να τους υποδειχθεί λιμάνι για να αποβιβάσουν τους διασωθέντες, που τα τελευταία χρόνια υποδέχεται πιο συχνά η Ιταλία.

Επιπλέον, ορίζεται ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πρέπει να δηλώνουν όσο ακόμα βρίσκονται πάνω στο εκάστοτε πλοίο αν σκοπεύουν να καταθέσουν αιτήσεις για να τους χορηγηθεί άσυλο —και σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης—, καθώς και να έχουν συμπληρώσει τα έγγραφα πριν από τον ελλιμενισμό.

Σε περίπτωση παραβιάσεων των νέων κανόνων, η κυβέρνηση στη Ρώμη απειλεί πως θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους ως και 50.000 ευρώ στους κυβερνήτες των πλοίων των ΜΚΟ, και ότι σε περίπτωση υποτροπής τα σκάφη των μη κυβερνητικών οργανώσεων θα κατάσχονται και θα κρατούνται ακινητοποιημένα στα ιταλικά λιμάνια.

Χθες Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το τέλος της χρονιάς, η ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι δήλωσε πως η κυβέρνησή της ξανάφερε το μεταναστευτικό στη διεθνή ατζέντα.

Είπε επίσης ότι το νέο διάταγμα της κυβέρνησής της αναγκάζει τα πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων να συμμορφώνονται προς το διεθνές δίκαιο κατά την εκτέλεση επιχειρήσεων διάσωσης.

Το διάταγμα βασικό σκοπό έχει να «πνίγονται» πρόσφυγες και μετανάστες, αντέταξε από την πλευρά του ο Όλιβερ Κουλικόβσκι, της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Watch, η οποία εκτελεί συχνά τέτοιες αποστολές στην κεντρική Μεσόγειο.

«Το να αναγκάζονται τα πλοία να πηγαίνουν στα λιμάνια παραβαίνει το καθήκον της διάσωσης αν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο στη θάλασσα. Θα εναντιωθούμε σε αυτή την προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα από πολίτες και να στερηθούν οι πρόσφυγες τα δικαιώματά τους», είπε.

Η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) επίσης επέκρινε έντονα τα νέα μέτρα.

Σκοπός είναι «να αναγκαζόμαστε να αφήνουμε αφύλακτη τη ζώνη διάσωσης στη Μεσόγειο, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των θανάτων», τόνισε ο Μάρκο Μπερτότο του ιταλικού παραρτήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην εφημερίδα La Stampa.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ειδικό συνεργείο εξετάζει τις τρύπες από τις σφαίρες στη τζαμαρία των κεντρικών γραφείων του «Καλού Κόμματος» στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: Twitter / İbrahim Özkan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ

31/03/2023 - 7:19μμ
(Φωτ.: EPA/ Michael Reynolds)
ΚΟΣΜΟΣ

Την απελευθέρωση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal απαίτησε από τους Ρώσους ο Μπάιντεν

31/03/2023 - 6:26μμ
Τρύπα από σφαίρα στη τζαμαρία των κεντρικών γραφείων του «Καλού Κόμματος» στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: Twitter / İbrahim Özkan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη – «Δεν φοβάμαι Ρετζέπ»

31/03/2023 - 2:09μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιμείται μια αρσιβαρίστρια κατά τη διάρκεια ομιλίας (φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι πολιτική δίωξη» δηλώνει για την πρωτοφανή απόφαση

31/03/2023 - 10:23πμ
(Φωτ.: tbmm.gov.tr)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Ναι» και στην προσχώρηση της Φινλανδίας στο NATO

31/03/2023 - 1:05πμ
(Φωτ.: sozcu.com.tr/AA)
ΚΟΣΜΟΣ

Καραμπόλα 58 αυτοκινήτων στην Τουρκία – «Παγοδρόμια» μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου

30/03/2023 - 11:14μμ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ.: EPA/Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Στη Ρωσία η εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας

30/03/2023 - 8:42μμ
Τα προβλήματα της οικογένειας άρχισαν τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Μαρία ζωγράφισε αυτή τη ζωγραφιά και έγραψε «Ζήτω η Ουκρανία» και τη φράση «Όχι στον πόλεμο» πάνω στη ρωσική σημαία (φωτ.: BBC/Olga Podolskaya)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συνελήφθη ο πατέρας που καταδικάστηκε για «δυσφήμιση του στρατού» λόγω μιας παιδικής ζωγραφιάς

30/03/2023 - 1:29μμ
O Ίβαν Γκερσκόβιτς έχει αμερικανική υπηκοότητα και εργαζόταν ως ανταποκριτής της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal γραφείου στη Μόσχα (φωτ.: Pixabay/Joney Brain)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Aνταποκριτής της Wall Street Journal στη Μόσχα συνελήφθη για κατασκοπεία

30/03/2023 - 12:22μμ
Τα σκάνδαλα κακοποίησης έχουν αμαυρώσει την εικόνα του Βατικανού και έχουν αποτελέσει σημαντική πρόκληση για τον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος ψήφισε σειρά μέτρων τα τελευταία δέκα χρόνια (φωτ.: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)
ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Παραιτήθηκε ηγετικό μέλος της επιτροπής διερεύνησης των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

30/03/2023 - 11:19πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Euroleague: Ο Ολυμπιακός έπιασε 13άρι στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

7 ώρες πριν
Αναμνηστική φωτογραφία μετά από την ολοκλήρωση της τελετής βράβευσης (φωτ.: facebook/Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

ΠΟΕ: Σε μια λαμπρή τελετή απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού «Πόντου Έμπνευσις»

7 ώρες πριν
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο κέντρο των Αθηνών, εντοπίστηκαν 12 διαμερίσματα - χώροι που λειτουργούσαν ως «καβάτζες - ξενοδοχεία», εντός των οποίων εντοπίστηκαν περισσότεροι από 80 παράνομοι αλλοδαποί (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

ΕΛΑΣ: Στη «φάκα» κύκλωμα που διακίνησε πάνω από 2.300 μετανάστες με κέρδη 9 εκατ. ευρώ

8 ώρες πριν
Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2022 (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Από σήμερα έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Δείτε ποια είναι τα νέα έντυπα Ε1 και Ε2

8 ώρες πριν
Σαν σήμερα απεβίωσε ο Κωνσταντινουπολίτης Κων. Σπανούδης, πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ

Νέα Φιλαδέλφεια: Η επιτύμβια στήλη του πρώτου προέδρου της ΑΕΚ Κ. Σπανούδη στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου

9 ώρες πριν
Τα νέα δρομολόγια αφορούν στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα  και στη διαδρομή Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Hellenic Train : Ποια δρομολόγια ξεκινούν την Δευτέρα 3 Απριλίου

9 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign