Πλησιάζει Καθαρά Δευτέρα και οι «Μαγειρικοί διάλογοι» προτείνουν μια σούπερ συνταγή για βελούδινη ταραμοσαλάτα που θα τη λατρέψετε μαζί με ένα κομμάτι σπιτικής λαγάνας και λαχταριστά τηγανητά καλαμαράκια!
| 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ταραμάς (70 γρ.) | 
| Χυμός από 2 λεμόνια | 
| 1 μικρό κρεμμύδι ξερό | 
| 1 μικρή σκελίδα σκόρδο | 
| 6 φέτες ψωμί του τοστ (150 γρ. ψωμί) | 
| Μισή κούπα ελαιόλαδο (125 ml ) | 
| Μισή κούπα ηλιέλαιο (125 ml) | 
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και μόλις μαλακώσει το πιέζουμε ώστε να φύγει το περιττό νερό.
 - Στον πολυκόφτη (μούλτι) χτυπάμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον ταραμά και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 - Έπειτα προσθέτουμε το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
 - Τέλος προσθέτουμε σταδιακά τα έλαια μέχρι να απορροφηθούν από το μίγμα.
 
Σάββας Καρίπογλου
			















