pontosnews.gr
Σάββατο, 20/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αίγυπτος: Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου

Παρόντες στελέχη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και της αιγυπτιακής κυβέρνησης

27/01/2022 - 1:23μμ
(Φωτ.: Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου / Πρεσβεία Ελλάδας στην Αίγυπτο)

(Φωτ.: Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου / Πρεσβεία Ελλάδας στην Αίγυπτο)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε χθες η υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου Ινάς Άμπντελ Ντάγιεμ προς στην Ελλάδα, την τιμώμενη χώρα της 53ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Καΐρου.

Σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού της αραβικής χώρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι για τα εγκαίνια της 53ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Καΐρου, καθώς η μεγαλύτερη χαρά είναι ότι η τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα».

Μάλιστα επεσήμανε ότι «οι δεσμοί σχέσης φιλίας είναι πάρα πολύ ισχυροί με την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Και είναι ευκαιρία σε αυτήν την έκθεση, να αναζωογονήσουμε τους δεσμούς και να επαναδραστηριοποιηθούμε στον τομέα του πολιτισμού».

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την ελληνική αποστολή, τον Έλληνα πρέσβη στο Κάιρο Νίκο Γαριλίδη και όλη την ελληνική Ομογένεια στην Αίγυπτο» τόνισε η υπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νίκος Κούκης που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη σπουδαία αυτή διοργάνωση, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση για τη σημασία της μετάφρασης, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και της υπουργού Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ, τόνισε ότι «η ελληνική γλώσσα, μία γλώσσα με μακραίωνη ιστορία, υπήρξε ταυτόχρονα γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στους λαούς και τα έθνη εδώ και πολλά χρόνια».

Παράλληλα, ο επεσήμανε ότι «το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη μετάφραση σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων στην αραβική γλώσσα. Ο αραβικός κόσμος είναι ένας κόσμος συγγενής στον ελληνικό κόσμο εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια.

Το ΕΙΠ διοργανώνει τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετέχει η Αίγυπτος και αρκετές αραβικές χώρες και ταυτόχρονα είναι οργανωτικός βραχίονας του υπουργείου Πολιτισμού και διοργανώνει τις διεθνείς συμμετοχές της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Τέλος, ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο Νίκος Γαριλίδης, ευχαρίστησε την υπουργό Πολιτισμού για τη μεγάλη τιμή να ορίσει την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου, καθώς επίσης και την υπουργό Διασποράς για την επισήμανση ότι «οι Έλληνες της Αιγύπτου ζυμώθηκαν με την Αίγυπτο και δεν ξεχάσανε την αραβική γλώσσα, ακόμη και σε μακρινές τρίτες χώρες που μετανάστευσαν τη δεκαετία του ’50 και του ’60, όπως στην Αυστραλία, στη Μελβούρνη».

Αναφερόμενος στη σημασία της μετάφρασης, είπε ότι «η ακριβής μετάφραση αίρει τα εμπόδια της γνώσης. Η κακή μετάφραση οδηγεί σε αλλοιώσεις τέτοιες, που στην περίπτωση μετάφρασης ιερών κειμένων – του Ευαγγελίου ή του Κορανίου – οδηγούν σε αιρέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σωτήρης Τσόγκας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σωτήρης Τσόγκας: Το ελληνικό θέατρο αποχαιρετά έναν γνήσιο υπηρέτη του

18/06/2026 - 4:24μμ
Ζημιές στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία για τη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς μετά τις ρωσικές επιθέσεις

18/06/2026 - 9:20πμ
(Φωτ.: Δήμος Νάουσας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νάουσας: Στο φως το βασιλικό γυμνάσιο του Φιλίππου Β’ όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μ. Αλέξανδρο στη Μίεζα

17/06/2026 - 5:19μμ
Η Μάρω Κοντού σε παλαιότερη θεατρική πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου (φωτ. αρχείου: Αποστόλης Παπανικολάου/ Panorama Press)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάρω Κοντού: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η αγαπημένη ηθοποιός

16/06/2026 - 11:50πμ
Ο Δούρειος Ίππος δεσπόζει στην έκθεση «Troy and Rome: Myths, Legends and Stories of the Ancient Mediterranean», η οποία φιλοξενείται στο Κολοσσαίο (φωτ.: Anadolu Agency)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Τροία στο Κολοσσαίο: Πώς η Τουρκία προβάλλει διεθνώς έναν από τους πιο εμβληματικούς μύθους του αρχαίου κόσμου

14/06/2026 - 11:17μμ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της έκθεσης «Τέχνη σε χρυσό. Το κόσμημα στους ελληνιστικούς χρόνους» στο Μουσείο Ιστορίας Shaanxi, στη Σιάν της Κίνας. (φωτ.: Πρεσβεία Ελλάδας στην Κίνα)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από την Ελλάδα στην Κίνα: 250 ελληνιστικά αριστουργήματα ταξίδεψαν στη Σιάν

14/06/2026 - 2:16μμ
Το παλιό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης (φωτ.: Αρχείο Στρατή Μπαλάσκα)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μυτιλήνη: Αναγεννάται το εμβληματικό «παλιό Λιμεναρχείο» – Πότε παραδίδεται

13/06/2026 - 11:05πμ
Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ ποζάρει στην έκθεση των νέων έργων του «Painting and Photography» στην γκαλερί Annely Juda Fine Art στο Λονδίνο, 14 Μαΐου 2015 (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, ο ζωγράφος που έβαλε το φως της Καλιφόρνιας στην παγκόσμια τέχνη

12/06/2026 - 2:51μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η πρώτη προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

9/06/2026 - 9:04πμ
Η Καίτη Γαρμπή (φωτ.: EUROKINISSI / Αλέξανδρος Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Είναι η Καίτη (Γαρμπή) που αγαπούσες, που αγαπάς και που θα αγαπάς – Και έχει και γενέθλια

8/06/2026 - 5:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κύπρος: Δύο ποντιακά σωματεία του νησιού διοργανώνουν εκδρομή για μικρούς και μεγάλους – Στο επίκεντρο η ποντιακή παράδοση

18 λεπτά πριν
Άποψη από το φαράγγι της Σαμαριάς (φωτ.: Περιφέρεια Κρήτης)

Σεισμοί νότια της Κρήτης: Προληπτική εκκένωση στο φαράγγι της Σαμαριάς

50 λεπτά πριν
Τα ερείπια της ελληνοκαθολικής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο χωριό  Ντερντγκάγια, στον νότιο Λίβανο. Ο ναός υπέστη σοβαρές ζημιές από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στις 9 Οκτωβρίου 2024 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Σχεδόν 400 εκατ. χριστιανοί διώκονται παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον ΟΗΕ

59 λεπτά πριν
Ο Νικολάι Αλεξάντροβιτς Αλεξέγιεφ ήταν δήμαρχος της Μόσχας από το 1885 έως το 1893 (πηγή: Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας)

Μνημείο για έναν δήμαρχο με ελληνικές ρίζες σχεδιάζεται στη Μόσχα

1 ώρα πριν
Χάρτης του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (πηγή: EMSC / LastQuake)

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης – Δύο δονήσεις σε 6 λεπτά κοντά στη Γαύδο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Sam Wasson)

Για την πρόκριση η Γερμανία, πρόκληση για την Ολλανδία – Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign