pontosnews.gr
Σάββατο, 27/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πολίτικο τας κεμπάπ

Ο Σάββας Καρίπογλου μάς ταξιδεύει στην Πόλη με ένα φαγητό γεμάτο μπαχάρια και αρώματα

22/01/2022 - 12:50μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)

(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το πολίτικο τας κεμπάπ, δηλαδή το κεμπάπ της κατσαρόλας, είναι ένα γαστριμαργικό ταξίδι στον κόσμο της κόκκινης σάλτσας με τα μπαχαρικά η οποία δίνει άλλη διάσταση στα τρυφερά κομμάτια από μοσχαρίσιο κρέας.

Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» δίνουν τη συνταγή που έχει άπειρους συνδυασμούς, με ρύζι, με πληγούρι, με ζυμαρικά, με πατάτες τηγανητές, κ.ά.

750 γρ. μοσχάρι (ποντίκι ή ελιά ή σπαλομύτα)
3 μεσαία κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα κόκκινο κρασί
½ κούπα χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κούπες νερό
2 δαφνόφυλλα
2 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μπαχαρι τριμμένο
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  1. Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους, το πανάρουμε στο αλεύρι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι τριμμένα και σοτάρουμε.
  3. Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  4. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Τέλος βάζουμε το νερό και το χυμό ντομάτας.
  6. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 90 λεπτά.

Σάββας Καρίπογλου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χριστόψωμο από τη Μαριέττα Γαλάνη (φωτ.: naxospress.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστόψωμο από την Απείρανθο Νάξου: Η παραδοσιακή συνταγή της Μαριέττας Γαλάνη

23/12/2025 - 6:58μμ
(Πηγή: armenika.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανουσαμπούρ – Το αρμένικο γλυκό των Χριστουγέννων

19/12/2025 - 4:08μμ
(Πηγή: bostanistas.gr / Δημήτρης Μπούτος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα γιορτινά ισλί της κυρίας Τραπεζουντίδου – Ποντιακά, εύκολα και ευωδιαστά

12/12/2025 - 3:28μμ
Βαρβάρα, διά χειρός της Στέλλας Σπανού (πηγή: Δίγλωσσος οδηγός γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βαρβάρα: Το γλυκό της μνήμης και της ευλογίας

2/12/2025 - 8:28μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διάμεσα – Η ποντιακή «πίτσα» με χόρτα

28/11/2025 - 4:22μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρακατσάνικη λαχανόπιτα – Η νοστιμιά της παράδοσης με ελάχιστα υλικά

21/11/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καιρός για κουνουπίδι – Εύκολες και τραγανές κροκέτες στο air fryer

7/11/2025 - 1:51μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Τριανταφυλλιά Γκίση)

Σήμερα ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανδάλου

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Enosi Pontion Ambourgo)

Χριστουγεννιάτικη βραδιά με την Ένωση Ποντίων Αμβούργου

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: astynomia.gr)

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 29χρονη με 24,5 κιλά κάνναβης – Ετοιμαζόταν για ..εξαγωγή στη Βρετανία

1 ώρα πριν
H Μαρία-Σοφία Αραπίδου επίσης στον... φυσικό της χώρο, στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης (φωτ.: Facebook / Tsomakos photography)

Μωμόγεροι στην Κοζάνη: Μια λύρα, μια παρέα, μια ταυτότητα

2 ώρες πριν
(Στιγμιότυπο από το βίντεο)

Ρωμαίικα τραγωδίας ‘ς σην Τραπεζούνταν – Οι λύρες παίρνουν φωτιά στο παρακάθ’

3 ώρες πριν
Ο Αϊ-Βασίλης παρακολουθεί με προσοχή τη συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγροτικά μπλόκα: Κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες στη συνέλευση της Νίκαιας – Κλειστή η Εθνική Οδός

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign