Το πολίτικο τας κεμπάπ, δηλαδή το κεμπάπ της κατσαρόλας, είναι ένα γαστριμαργικό ταξίδι στον κόσμο της κόκκινης σάλτσας με τα μπαχαρικά η οποία δίνει άλλη διάσταση στα τρυφερά κομμάτια από μοσχαρίσιο κρέας.
Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» δίνουν τη συνταγή που έχει άπειρους συνδυασμούς, με ρύζι, με πληγούρι, με ζυμαρικά, με πατάτες τηγανητές, κ.ά.
| 750 γρ. μοσχάρι (ποντίκι ή ελιά ή σπαλομύτα) |
| 3 μεσαία κρεμμύδια |
| 3 σκελίδες σκόρδο |
| ½ κούπα κόκκινο κρασί |
| ½ κούπα χυμό ντομάτας |
| 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας |
| 2 κούπες νερό |
| 2 δαφνόφυλλα |
| 2 κ.σ. αλάτι |
| 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο |
| 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά |
| 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο |
| ½ κ.γ. κανέλα |
| ½ κ.γ. μπαχαρι τριμμένο |
| Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα |
| Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα |
- Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους, το πανάρουμε στο αλεύρι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι τριμμένα και σοτάρουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Τέλος βάζουμε το νερό και το χυμό ντομάτας.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 90 λεπτά.
Σάββας Καρίπογλου
















