pontosnews.gr
Δευτέρα, 30/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το ποντιακό θέατρο στα καλύτερά του: «Έργατα και δουλείας» από το θίασο Γερασιμίδου-Ξένου με ζωντανή μουσική και ποντιακή λύρα

Από τις 12 Νοεμβρίου στο «Από Κοινού»

20/10/2021 - 4:34μμ
Οι συντελεστές της παράστασης με αλφαβητική σειρά Ελένη Γερασιμίδου, Στέφανος Καλλιανίδης,                                          Δαμιανός Νικολαΐδης, Αντώνης Ξένος,                                      Αγγελική Ξένου και Γιάννης Σιδηρόπουλος (φωτ.: Από Κοινού Θέατρο)

Οι συντελεστές της παράστασης με αλφαβητική σειρά Ελένη Γερασιμίδου, Στέφανος Καλλιανίδης, Δαμιανός Νικολαΐδης, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου και Γιάννης Σιδηρόπουλος (φωτ.: Από Κοινού Θέατρο)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τρία ποντιακά μονόπρακτα υπό τον γενικό τίτλο Έργατα και δουλείας, η θεατρική οικογένεια Γερασιμίδου-Ξένου υπόσχεται, φέτος, από τις 12 Νοεμβρίου, να κάνει τη διαφορά στη θεατρική Αθήνα.

Η Ελένη Γερασιμίδου σκηνοθετεί τα δύο μονόπρακτα Ένας καλός μάρτυρας και Αγάπη του Γιώργου Λαμψίδη και το μονόπρακτο Η κουτσή της Άννας Μαυροπούλου-Βαφειάδου, στο Από Κοινού Θέατρο που λειτουργεί για 5η χρονιά.

Οι θεατές, στο Έργατα και δουλείας, θα έχουν την τύχη να δουν τρεις μικρές περιεκτικές κωμωδίες με θέματα της καθημερινότητας της πρώτης γενιάς  Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, διανθισμένες με παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου που τραγουδιούνται ζωντανά επί σκηνής με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας (κεμεντζέ). Από την προσέγγιση της παράστασης είναι κάτι περισσότερο από σαφές πως οι έξι ηθοποιοί που απαρτίζουν το θίασο, παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν τιμώντας το ποντιακό θέατρο και τη σημαντική προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό.

Η παράσταση ανεβαίνει με την οικονομική στήριξη του ΥΠΠΟΑ.

⇒ Οι συντελεστές της παράστασης, διάρκειας 70 λεπτών, είναι οι: Ελένη Γερασιμίδου (σκηνοθεσία, Έβελυν Σιούπη (σκηνικά, κοστούμια), Ντίνος Παρηγόρης (κατασκευή σκηνικών), Περικλής Κατσώτης (επιλογή τραγουδιών), Γιάννης Σιδηρόπουλος (διδασκαλία χορών)

⇒ Παίζουν αλφαβητικά οι: Ελένη Γερασιμίδου, Στέφανος Καλλιανίδης, Δαμιανός Νικολαΐδης, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου και Γιάννης Σιδηρόπουλος ενώ στην ποντιακή λύρα είναι ο Στέφανος Καλλιανίδης.

⇒ Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00 στο Από Κοινού Θέατρο, Ευπατρίδων 4, Γκάζι (μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ), τηλ 211 4057249 apokoinou4@gmail.com.

⇒ Εισιτήρια: κανονικό 15€,  μειωμένο 10€ (φοιτ., άνεργ., ΑμΕΑ, γκρουπ 25 ατόμων, 65+).

  • Προσοχή: Λόγω των νέων υγειονομικών συνθηκών είναι απαραίτητη η προσέλευση των θεατών στο θέατρο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Ο χώρος είναι covid free και οι θεατές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
  • Το pontosnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της ποντιακής παράστασης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από συναυλία της με τον Κώστα Χατζή, το 2013 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα: Την Τρίτη στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία της – Σε λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί

29/03/2026 - 9:46μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Γιάννης ο φονιάς»: Το έγκλημα που έγινε τραγούδι, με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά

29/03/2026 - 9:17μμ
(Φωτ.: finosfilm.com)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα: Τα κορυφαία τραγούδια της στον ελληνικό κινηματογράφο

29/03/2026 - 6:58μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τη Μαρινέλλα – «Σ’ ευχαριστώ για όλα, ΜΑΝΑ…», «Θα σε τραγουδάω για πάντα»

29/03/2026 - 10:21πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα 1938-2026: Τα λόγια είναι περιττά…

29/03/2026 - 9:12πμ
Η Μαρινέλλα στη σκηνή (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Κατωμέρης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα: Σίγησε για πάντα η φωνή που σφράγισε το ελληνικό πεντάγραμμο

28/03/2026 - 7:18μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/users/txr555-3727924)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Τρίτο στεφάνι» είναι και πάλι επιτυχία, εκδοτική και θεατρική

28/03/2026 - 3:43μμ
Το Γυναικόκαστρο όπως φαίνεται από τη βάση εκκίνησης της διαδρομής 3km που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού για την προσέγγισή του (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γυναικόκαστρο: Το κιλκισιώτικο υστεροβυζαντινό «κάστρο της Ωριάς*»

28/03/2026 - 10:45πμ
(Πηγή: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναβιώνει ο ιστορικός Μεντρεσές των Αθηνών: Πράσινο φως για την αποκατάσταση και ανάδειξή του σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο

27/03/2026 - 12:44μμ
Λεπτομέρειες από γυναικείες μορφές και πτηνά σε διάχωρα ψηφιδωτά δαπέδου της αίθουσας 3δ1085 (πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φλώρινα: Δρομολογείται στο Αμύνταιο η αποκατάσταση και ανάδειξη ρωμαϊκής έπαυλης με ψηφιδωτά και τοιχογραφίες

26/03/2026 - 4:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H Anfisa Roumelidi είναι μια σχεδιάστρια ρούχων που ζει στη Γερμανία και έχει τον ποντιακό πολιτισμό στην καρδιά της (φωτ.: OStudio Offenbach)

Anfisa Roumelidi, φοράς το σπίτι σου; – Η ποντιακή κληρονομιά που γίνεται ρούχο και ταυτότητα

8 λεπτά πριν
(Φωτ. www.celinedionweb.com)

Σελίν Ντιόν: Η ζωή, τα ρεκόρ, η απώλεια του Ρενέ και η σπάνια ασθένεια που δεν μπόρεσε να τη σταματήσει

33 λεπτά πριν
Στιγμιότυπα από την ομιλία (φωτ.: facebook/Παναγία Σουμελά Κατερίνης - Ποντιακός Σύλλογος)

Το παρακάθ’ φανέρωσε την ιστορία του στην «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης

1 ώρα πριν
Αστυνομικός της σήμανσης εισέρχεται στην οικοδομή όπου βρέθηκαν νεκρές οι δύο γυναίκες (φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)

Φρίκη στου Ζωγράφου: Συνελήφθη για ανθρωποκτονία κατά συρροή ο 54χρονος γιος της οικογένειας – «Πέθαναν μόνες τους, δεν ήθελα να μαθευτεί, θα μου έπαιρναν το διαμέρισμα»

2 ώρες πριν
Από την κακοκαιρία στο Άστρος Κυνουρίας τον περασμένο Ιανουάριο, είχε χάσει τη ζωή του ένας λιμενικός υπάλληλος (φωτ.: EUROKINISSI/Astrosnews.gr)

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας για Τετάρτη και Πέμπτη – Θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες και χαλάζι

2 ώρες πριν
Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο Σπλιτ της Κροατίας (φωτ.: EPA/Stringer)

Η Ισπανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα αμερικανικά αεροσκάφη που επιτίθενται στο Ιράν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign