pontosnews.gr
Πέμπτη, 15/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γιατί δεν θα πάω σε κατάστημα μόνο για εμβολιασμένους (video)

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

30/06/2021 - 11:47πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η κυβέρνηση έχει στείλει το λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Στην αγωνία της να καμφθούν οι αμφισβητίες των εμβολίων, και να κλείσουν τα ραντεβού τους ώστε να εμβολιαστούν, υπέπεσε σε σωρεία λαθών που μπορεί να επιφέρουν τραγικά αποτελέσματα.

Έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στον κόσμο που εμβολιάστηκε πλήρως ότι είναι άτρωτος, και ότι από εδώ και πέρα, δεν κινδυνεύει ο εμβολιασμένος από τον ιό.

Ανάμεσα στα άλλα προνόμια που έταξε ήταν και η αφαίρεση της μάσκας για τους πλήρως εμβολιασμένους σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, μάλιστα θεσμοθέτησε τη λειτουργία χώρων διασκέδασης αποκλειστικά και μόνο για εμβολιασμένους.

Έτσι παρασύρεται η συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού να πάψει να προσέχει, γιατί πιστεύει πως είναι άτρωτη, αφού έχει χτίσει τείχος ανοσίας.

Από την άλλη, η μετάλλαξη Δέλτα πλήττει και τους εμβολιασμένους, τουλάχιστον σε ποσοστό 50%, όπως προέκυψε στο Ισραήλ και στη Μεγάλη Βρετανία, γι’ αυτό και ο Π.Ο.Υ. καλεί τον πληθυσμό να μην βγάζει τη μάσκα.

Άλλη μία αντίφαση της κυβέρνησης, επικοινωνιακού χαρακτήρα, που όμως μπορεί να οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα.

Γι’ αυτό και δεν θα πάω σε μαγαζί που είναι αποκλειστικά και μόνο για εμβολιασμένους, γιατί είναι σίγουρο πως αρκετοί από τους θαμώνες θα έχουν παρασυρθεί από τις κυβερνητικές σειρήνες και θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να μπούμε όλοι σε μεγάλο κίνδυνο.

Κάποιοι λοιμωξιολόγοι που σέβονται τον εαυτό τους και δεν γίνονται κυβερνητικά φερέφωνα μόνο και μόνο για να έχουν την εύνοια και τα οφέλη των κυβερνώντων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν πως αυτά που ανακοινώνονται είναι επικίνδυνα πράγματα για τη δημόσια υγεία.

Κανείς, όμως, δεν τους ακούει. Προτιμούν να παρακολουθούν την κάθε κυρία Ματίνα Παγώνη που έγινε τηλεπερσόνα για εκπομπές σαν του Μουτσινά, που την υποδέχονται με βεγγαλικά και άσματα στα τηλεοπτικά πλατό.

Μάλιστα είναι τέτοια η απήχησή της –όχι στην επιστημονική κοινότητα, αλλά στις λαϊκές μάζες και στην trash τηλεόραση της χώρας–, που της πρότειναν να λάβει μέρος στο Dancing With the Stars. «Δεν το αρνήθηκε όταν τη ρώτησαν, αλλά κράτησε κλειστά τα χαρτιά της», όπως έγραψαν οι ειδικοί επί του θέματος. Μάλλον θα το σκέφτεται σοβαρά.

Είναι εύκολο να περάσεις την κόκκινη γραμμή. Το δύσκολο είναι να κρατηθείς στο ύψος των περιστάσεων και να ακολουθήσεις με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το δρόμο που ορίζει η επιστήμη σου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λεπτομέρεια από τον πίνακα του Φώτη Κόντογλου «Οι Άγιοι Σαράντα ή Σαράντα Μάρτυρες» (πηγή: nationalgallery.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους αγίους Σαράντα Μάρτυρες ΙΙ (Μέρος Α’)

13/10/2026 - 10:11πμ
Το πόντιουμ στο λόφο της Πνύκας, απ’ όπου ο Μάρκο Ρούμπιο εκφώνησε την ομιλία του με φόντο της Ακρόπολη, αναφερόμενος στο μέλλον του δυτικού πολιτισμού και στις κοινές αξίες Ελλάδας, Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών. Τέταρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος / POOL)
ΓΝΩΜΕΣ

Πήρε ό,τι ήθελε και άφησε το λογαριασμό

10/10/2026 - 9:40πμ
(Φωτ. αρχείου: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο στην «αυλή» του Ερντογάν

9/10/2026 - 4:45μμ
Η Αγλαΐα Μπαλτά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου του ΟΗΕ από την Ελλάδα (πηγή: UN)
ΓΝΩΜΕΣ

Όταν η Ελλάδα εξευτελίζεται από τους διπλωμάτες της

4/10/2026 - 3:33μμ
Φωτογραφία που παραχωρήθηκε από τη Σερβική Προεδρία απεικονίζει τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, να πραγματοποιεί δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης πριν υπογράψει την επίσημη επιστολή παραίτησής του στο Βελιγράδι, Σερβία, 27 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA/ DIMITRIJE GOLL/ SERBIAN PRESIDENCY)
ΓΝΩΜΕΣ

Οι εκλογές στη Σερβία και οι γεωπολιτικές ισορροπίες

3/10/2026 - 9:28πμ
O Χαλίφα Χάφταρ όταν είχε έρθει στην Ελλάδα (φωτ. αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΓΝΩΜΕΣ

Γεωπολιτική μυωπία ή κάτι άλλο;

2/10/2026 - 4:02μμ
Ο Ιησούς και οι δέκα παρθένες σε εικονογράφηση κώδικα που φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (πηγή: getarchive.net)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους ΙΙ (Μέρος Γ’)

29/09/2026 - 9:52πμ
Άποψη του Καστελόριζου (δεξιά) και των τουρκικών ακτών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις θάλασσες θα κριθεί το παιχνίδι

28/09/2026 - 3:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΓΝΩΜΕΣ

Χώρα υπό περιορισμόν

26/09/2026 - 9:31πμ
Ερντογάν και Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που έγινε στην Άγκυρα στις 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο Τραμπ, η γεωπολιτική των δισεκατομμυρίων και η Τουρκία

25/09/2026 - 3:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Champions League: Λύγισε από την κούραση και τα λάθη η ΑΕΚ

3 ώρες πριν
Διαδηλωτές και διαδηλώτριες πετάνε πέτρες κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Τίρανα. Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Αλβανία: Δεύτερη ημέρα συγκρούσεων στα Τίρανα – 14 τραυματίες αστυνομικοί

4 ώρες πριν
Φωτογραφία αρχείου του σημερινού «Abeille Marengo», τότε «Mærsk Tracer», στη Φρεντερίσια της Δανίας, στις 6 Απριλίου 2023 (φωτ.: Thomas Dahlstrøm Nielsen / Wikimedia Commons)

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Γαλλικό πλοίο για την επανεκκίνηση των ερευνών

4 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την παράσταση των «Αργοναυτών» στην Ακρινή Κοζάνης. Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Ακρινή: Οι «Αργοναύτες» του Κιλκίς έφεραν στη σκηνή την ποντιακή λαλιά

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

EuroCup: Φόρτσαρε στο φινάλε και νίκησε την Ντερτόνα ο Άρης

5 ώρες πριν
Θερμή χειραψία Τραμπ-Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Ουκρανίας)

Ζελένσκι κατά Τραμπ: «Χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο» – Δοκιμάζεται η δυτική στήριξη στην Ουκρανία

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV