Μια συνταγή τέλειος μεζές, ιδανική για όλο το χρόνο, αγαπητή στη Θράκη αλλά και στην Ανατολική Ρωμυλία.
Τους καλοκαιρινούς μήνες συνοδεύεται ιδανικά με γιαούρτι, κρύο αριάνι ή κεφίρ. Τους κρύους μήνες προσθέστε λίγη καυτερή πιπεριά και συνοδεύστε με τσίπουρο.
Οι «Μαγειρικοί διάλογοι» του pontosnews.gr παρουσιάζουν αυτό το σιγομαγειρεμένο λουκάνικο με άσπρο λάχανο και πάπρικα:
| ½ κιλό άσπρο λάχανο |
| 450 γρ. λουκάνικο |
| 1 μεγάλο κρεμμύδι |
| 2 σκελίδες σκόρδο |
| ½ ματσάκι μαϊντανό |
| Από 2 κ.γ. αλάτι, πάπρικα γλυκιά και πάπρικα καπνιστή |
| 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο |
| 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας |
| ½ λίτρο νερό |
| ½ κούπα ελαιόλαδο |
- Τσιγαρίζουμε το λουκάνικο στο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάχανο κομμένο σε κύβους.
- Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το μαϊντανό και μετά το νερό και σιγοβράζουμε με καπάκι, σε μεσαία φωτιά.
Σάββας Καρίπογλου
















