pontosnews.gr
Παρασκευή, 22/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εύκολη σπιτική μπουγάτσα με αφράτη κρέμα

Ο Σάββας Καρίπογλου μαγειρεύει για το pontosnews.gr

27/02/2021 - 3:06μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)

(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για πρωινό, αλλά και για γλυκό, η μπουγάτσα είναι αγαπημένη, ιδίως όταν είναι σπιτική, με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Ο Σάββας Καρίπογλου δίνει τη συνταγή για εύκολη μπουγάτσα, με αφράτη κρέμα. Η δόση βγάζει τέσσερα μεγάλα κομμάτια ή ένα ταψί.

1 λίτρο φρέσκο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
70 γρ. βούτυρο για την κρέμα + 100 γρ. βούτυρο για το ταψί
1 πακέτο φύλλο κρούστας (500 γρ.)
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα 900 ml γάλα με τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για να βράσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα.
  2. Όταν ζεσταθεί το γάλα παίρνουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το σιγά-σιγά στο μίγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έρθουν και τα δύο μίγματα στην ίδια θερμοκρασία.
  3. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Λίγο προτού πάρει βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
  5. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 70 γρ. βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  6. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  7. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας σε βουτυρωμένο ταψί και το αλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο ακόμα φορές.
  8. Στρώνουμε στη μέση των φύλλων την κρέμα και κλείνουμε σε φάκελο, βουτυρώνοντας και τα σημεία όπου εφάπτονται οι άκρες.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα σε μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  10. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αραβική πίτα φτιαγμένη στο σπίτι – Με τα τρία απλούστερα υλικά

6/06/2025 - 1:57μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστουρμαδόπιτα Καππαδοκίας μέσω Κιλκίς

30/05/2025 - 1:29μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιριχτά με αυγά – Οι ποντιακοί λουκουμάδες σε μια πιο σπάνια εκδοχή

23/05/2025 - 2:37μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Tina Webb)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακοί κεφτέδες με πλιγούρι – Όπως τους φάγαμε «Τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα» από την κυρία Μαρίνα

9/05/2025 - 1:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος για βιασμό 14χρονης στο Ασβεστοχώρι

29 λεπτά πριν
Δημήτρης Πιπερίδης και Γιώργος Ιωαννίδης, «Παρέα» στο PontosTV

Γιώργος Ιωαννίδης: Παρέα με τον Δημήτρη Πιπερίδη, στο στούντιο του PontosTV

60 λεπτά πριν
ΕΦΚΑ: Με έκπτωση 25% και οι εισφορές Μαΐου εάν πληρωθούν έως τις 3 Ιουλίου

e-ΕΦΚΑ: Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά στις 25 Αυγούστου

1 ώρα πριν
(Πηγή: gunebakis.com.tr)

Τσαχαράντων: Ο οικισμός με τους 200 Έλληνες που μιλούσαν ποντιακά στην Άνω Ματσούκα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/Sylponmak)

Με Αλέξη Παρχαρίδη ο 2ος καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου

3 ώρες πριν
Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, πρώτος από αριστερά, τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά Ημαθίας (φωτ.: ΙΜΒΝΚ / Γεράσιμος Μπεκές)

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η κηδεία του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign