pontosnews.gr
Τρίτη, 4/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

UNICEF: Ετοιμάζεται να διανείμει σχεδόν 2 δισ. δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού στις φτωχές χώρες

23/11/2020 - 1:00μμ
UNICEF: Ετοιμάζεται να διανείμει σχεδόν 2 δισ. δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού στις φτωχές χώρες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σχεδόν δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων εναντίον του νέου κορονοϊού θα σταλούν αεροπορικώς στις αναπτυσσόμενες χώρες την επόμενη χρονιά στο πλαίσιο μιας «επιχείρησης-μαμούθ», τόνισε σήμερα το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).

Aρκετοί ηγέτες σε διεθνές επίπεδο δεσμεύονται πλέον να εξασφαλίσουν δίκαιη κατανομή των σωτήριων αυτών σκευασμάτων.

Η UNICEF εξήγησε πως καταρτίζει σχέδιο σε συνεργασία με 350 αερομεταφορείς και εταιρείες μεταφοράς φορτίων για να εξασφαλιστεί ότι θα παραδοθούν εμβόλια και 1 δισ. σύριγγες σε φτωχές χώρες, από το Μπουρούντι ως το Αφγανιστάν και την Υεμένη, στο πλαίσιο του COVAX, του παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμού εναντίον του SARS-CoV-2 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Αυτή η ανεκτίμητη συνεργασία […] θα εξασφαλίσει πως θα έχουμε επαρκείς δυνατότητες μεταφοράς στο πλαίσιο αυτής της ιστορικής επιχείρησης-μαμούθ» τόνισε η Ετλέβα Καντίλι, διευθύντρια του τμήματος προμηθειών της UNICEF, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Το πρόγραμμα COVAX –του οποίου ηγούνται η Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (GAVI), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Συμμαχία για τις Καινοτομίες στην Προετοιμασία για την Αντιμετώπιση Επιδημιών– έχει σκοπό να αποθαρρύνει τις κυβερνήσεις από το να επιδοθούν στη συσσώρευση εμβολίων, και να δοθεί αντιθέτως έμφαση στον όσο το δυνατόν ταχύτερο εμβολιασμό των ομάδων του πληθυσμού που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σε κάθε χώρα.

Στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι πιο αναπτυγμένων οικονομικά χωρών του κόσμου (G20), πολλοί ηγέτες δεσμεύτηκαν να διασφαλίσουν τη δίκαιη κατανομή των εμβολίων, των φαρμάκων και των τεστ, ώστε οι φτωχότερες χώρες να μην μείνουν χωρίς μέσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ήδη πολύ προτού ξεσπάσει η πανδημία, η πρόσβαση στα εμβόλια διεθνώς ήταν φοβερά άνιση, με περίπου 20 εκατομμύρια βρέφη να μην λαμβάνουν εμβόλια που θα μπορούσαν να τα σώσουν από σοβαρές ασθένειες, το θάνατο, την αναπηρία και χρόνια προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

«Τους χρειαζόμαστε όλους καθώς ετοιμαζόμαστε να διανείμουμε δόσεις εμβολίων εναντίον του νέου κορονοϊού, σύριγγες και μέσα ατομικής προστασίας σε εργαζομένους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε όλη την υφήλιο», σημείωσε η Καντίλι της UNICEF, διευκρινίζοντας πως θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) και με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας.

Ο κεντρικός ρόλος που ανέλαβε η UNICEF στο πρόγραμμα COVAX οφείλεται στο γεγονός πως είναι ο οργανισμός που αγοράζει τα περισσότερα εμβόλια στον πλανήτη.

Χειρίζεται την προμήθεια 2 και πλέον δισεκατομμυρίων εμβολίων σε ετήσια βάση για την ανοσοποίηση και την αντίδραση σε ξεσπάσματα επιδημιών για λογαριασμό σχεδόν 100 χωρών.

Φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων εναντίον του νέου κορονοϊού. Ευρείας κλίμακας κλινικές δοκιμές αρκετών υποψήφιων εμβολίων, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εθελοντών, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Το υποψήφιο εμβόλιο των Pfizer & BioNTech ενδέχεται να εξασφαλίσει άδεια κυκλοφορίας με διαδικασίες κατεπείγοντος από τους ελεγκτικούς φορείς των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον επόμενο μήνα, καθώς τα οριστικά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής του έδειξαν πως είναι αποτελεσματικό κατά το 95% χωρίς να παρουσιάζει σοβαρές παρενέργειες.

Από την πλευρά της, η Moderna έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής ευρείας κλίμακας του δικού της υποψηφίου εμβολίου, που υποδεικνύουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά το 94,5%.

Τα καλύτερα των προσδοκώμενων αποτελέσματα των δύο εμβολίων, που βασίζονται στη συγκριτικά νέα τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA (mRNA), εγείρουν ελπίδες πως πλησιάζει το τέλος της πανδημίας η οποία έχει στοιχίσει ως εδώ τη ζωή σε πάνω από 1,3 εκατ. ανθρώπους κι έχει καταφέρει βαρύ πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία και την καθημερινή ζωή.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com/el/users/bruno141990-3044791)
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια ανησυχία για τα οδοντιατρικά αμαλγάματα που περιέχουν υδράργυρο – Τι ζήτησαν οι ΗΠΑ

3/11/2025 - 9:15μμ
(Πηγή: pixabay.com/ PDPics)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του προστάτη: Νέα δεδομένα από ευρωπαϊκή μελέτη που διήρκεσε 23 χρόνια

31/10/2025 - 12:05μμ
Στιγμιότυπο από τη Βαρβάκειο, την κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Αναστάσης Ναρεκιάν)
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Οι ουρολοιμώξεις συνδέονται με την κατανάλωση κρέατος – Τι συστήνουν οι ειδικοί

24/10/2025 - 2:58μμ
(Φωτ.: UF Health / Jackie Hart)
ΥΓΕΙΑ

Μελέτη συνδέει το εμβόλιο του Covid-19 με την καταπολέμηση μορφών καρκίνου

22/10/2025 - 9:26μμ
Ο Παναγιώτης Αντωνιάδης στο δεύτερο σκαλί του βάθρου το 2024, στη Λισαβόνα
ΥΓΕΙΑ

Παναγιώτης Αντωνιάδης: Από τη μεταμόσχευση ήπατος στα παγκόσμια ρεκόρ, στα 73 του χρόνια

12/10/2025 - 10:34πμ
Στην οθόνη οι νικητές του Νόμπελ Ιατρικής 2025 (φωτ.: EPA / Claudio Bresciani / TT Sweden Out)
ΥΓΕΙΑ

Νόμπελ Ιατρικής 2025 σε τρεις επιστήμονες, για τις ανακαλύψεις τους κατά των αυτοάνοσων και του καρκίνου

6/10/2025 - 1:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)
ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης: Τα διαθέσιμα εμβόλια για την περίοδο 2025-2026

3/10/2025 - 7:58μμ
(Φωτ.: pixabay.com/
users/marjonhorn-3698690/)
ΥΓΕΙΑ

ΕΟΦ: Αμετάβλητες παραμένουν οι συστάσεις για τη χρήση παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη

23/09/2025 - 9:03μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΥΓΕΙΑ

UNICEF: Το ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας ξεπερνά για πρώτη φορά αυτό του υποσιτισμού

10/09/2025 - 4:24μμ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο του υπουργείου Υγείας. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Από 1η Οκτωβρίου θα κλείνουμε ραντεβού στα νοσοκομεία σε 2 ημέρες

6/09/2025 - 5:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από παλαιότερο μεγαλειώδες gala (φωτ.: facebook / The Hellenic Initiative)

Προ των πυλών το 13ο ετήσιο Gala της Hellenic Initiative στη Νέα Υόρκη – Μια γιορτή των Ελλήνων της διασποράς

24 λεπτά πριν
Το κτήριο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη οι εορτασμοί για τα «150+5» χρόνια της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης

54 λεπτά πριν
Ανιχνευτής μετάλλων έξω από το ναό όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία για την Ευαγγελία Φραγκιαδάκη (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)

Μακελειό στα Βορίζια: Ανιχνευτής μετάλλων στην κηδεία της 56χρονης – Αναζητούνται τα όπλα για να δώσουν απαντήσεις

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την προβολή του ντοκιμαντέρ «Φως Καππαδοκίας» στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (φωτ.: Facebook / Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών)

Οι Άγιοι Αρσένιος και Παΐσιος και η πορεία του ελληνισμού της Καππαδοκίας – Νέες προβολές του ντοκιμαντέρ του ΙΔΙΣΜΕ

2 ώρες πριν
Οικογενειακή φωτογραφία μετά τη συγκρότηση σε Σώμα (φωτ.: ΠΟΕ)

Νέα σελίδα στο ΣΠοΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Ένας… Παπαδόπουλος στο τιμόνι

2 ώρες πριν
Ο Σήφης Βαλυράκης στη Βουλή, το 2011 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Υπόθεση Βαλυράκη: Δίωξη σε λιμενάρχες για πίεση σε μάρτυρα να αλλάξει την κατάθεσή του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign