pontosnews.gr
Παρασκευή, 22/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παραιτήσεις και πιέσεις στη Facebook λόγω Τραμπ

3/06/2020 - 3:07μμ
Παραιτήσεις και πιέσεις στη Facebook λόγω Τραμπ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παραιτήσεις, διαδικτυακή απεργία, οργή της κοινή γνώμης: η απόφαση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ να μην παρέμβει στα αμφιλεγόμενα μηνύματα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την προηγουμένη εβδομάδα στο Facebook έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

«Παραιτούμαι από τη Facebook», ανακοίνωσε χθες ο μηχανικός Τίμοθι Αβένι στο προφίλ του. «Δεν μπορώ να συνεχίσω να βρίσκω δικαιολογίες [για τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης]», πρόσθεσε.

Αντίθετα με το Twitter, το οποίο παρενέβη σε πολλές αναρτήσεις του Τραμπ, το Facebook αποφάσισε να μην μπλοκάρει το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου στο οποίο έγραφε: «Οι λεηλασίες θα αντιμετωπιστούν με σφαίρες», αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά το φόνο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

«Το Facebook προσφέρει μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους πολιτικούς να ριζοσπαστικοποιούν τους πολίτες και να εξυμνούν τη βία. Βλέπουμε τις ΗΠΑ να βυθίζονται στο ίδιο είδος διχόνοιας που τροφοδοτήθηκε από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε το θάνατο ανθρώπων στις Φιλιππίνες, τη Μιανμάρ και τη Σρι Λάνκα», συνέχισε ο Άβενι.

Πολλοί εργαζόμενοι στη Facebook εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς τον Ζάκερμπεργκ το σαββατοκύριακο και συμμετείχαν σε διαδικτυακή απεργία τη Δευτέρα.

«Απογοητευμένοι»
Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι αν και το Facebook έχει αποφασίσει να επιτρέπει στους πολιτικούς να μιλούν όσο το δυνατό πιο ελεύθερα, οι δηλώσεις του Τραμπ ξεπερνούν τα όρια της υποκίνησης σε βία.

«Με περηφάνια ανακοινώνω ότι από σήμερα δεν εργάζομαι πλέον στη Facebook», έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα ο Όουεν Άντερσον, ένας άλλος μηχανικός του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ζάκερμπεργκ απάντησε χθες σε ερωτήσεις των εργαζομένων του στη διάρκεια της εβδομαδιαίας διαδικτυακής τους σύσκεψης, χωρίς να αλλάξει γνώμη.

Σε προσωπικό επίπεδο ο νεαρός δισεκατομμυριούχος καταδίκασε τη διχαστική και εμπρηστική ρητορική του Αμερικανού προέδρου σε ανάρτηση στο προφίλ του την Παρασκευή, όμως εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν πρέπει να σβηστούν οι αναρτήσεις του Τραμπ, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης και προκειμένου το κοινό να μπορεί να ενημερώνεται.

«Είμαστε απογοητευμένοι και έκπληκτοι από τις ακατανόητες εξηγήσεις του Μαρκ για την απόφασή του να διατηρήσει τις αναρτήσεις του Τραμπ» δήλωσαν η Βανίτα Γκούπτα, η Σέριλιν Ίφιλ και ο Ρασάντ Ρόμπινσον, επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων οργανώσεων προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ.

«Επικίνδυνο προηγούμενο»
Η αντίδρασή τους ήρθε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον Ζάκερμπεργκ και τη Σέριλ Σάντμπεργκ, δεύτερη στην ιεραρχία της εταιρείας, τη Δευτέρα το βράδυ, κατά την οποία παραπονέθηκαν για την άρνηση του Facebook να αντιδράσει σε διάφορα μηνύματα του Τραμπ, για τα οποία ανέλαβε δράση το Twitter: αυτό για τη βία στη Μινεάπολη, αλλά και μια βδομάδα νωρίτερα για την επιστολική ψήφο.

Το Twitter επισήμανε τις αναρτήσεις αυτές ως αναληθείς και προέτρεψε τους χρήστες του να ελέγχουν τα στοιχεία, την ώρα που ο Ζάκερμπεργκ δήλωνε στο Fox News ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη γνώμη του, δεν θα πρέπει να παίζουν το ρόλο «των διαιτητών της αλήθειας στο διαδίκτυο».

«[Ο Ζάκερμπεργκ] δεν φαίνεται να κατανοεί τους ιστορικούς και σύγχρονους περιορισμούς στην ψήφο και αρνείται να αναγνωρίσει σε ποιο βαθμό το Facebook βοηθά τον Τραμπ να υποκινεί σε βία εναντίον των διαδηλωτών», τόνισαν οι τρεις επικεφαλής. «Δημιουργεί ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο για άλλες φωνές που εκφέρουν αντίστοιχο βλαπτικό λόγο στο Facebook», πρόσθεσαν.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι υπεύθυνοι των οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθυστέρησαν να μοιραστούν τις ειλικρινείς και ελεύθερες απόψεις τους με τον Μαρκ και τη Σέριλ», αντέδρασε εκπρόσωπος της Facebook μετά τη συνομιλία της Δευτέρας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΜ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ, Σάββατο 9 Μαΐου 2026 (φωτ.: Toklik / EUROKINISSI / Δήμητρα Κούτρα)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Όταν οι Metallica… γράφουν «σεισμούς»: Το Αστεροσκοπείο κατέγραψε τις δονήσεις της συναυλίας στο ΟΑΚΑ

10/05/2026 - 2:15μμ
Χειραψία με ανθρωποειδές ρομπότ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου, 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wu Hao)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το ρομπότ που αρνήθηκε να μεταφέρει βόμβα – Και τελικά πείστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

10/05/2026 - 10:07πμ
Ερευνήτρια στην Κρατική Συλλογή Ανθρωπολογίας του Μονάχου (SAM) εξετάζει τον σκελετό γυναίκας που έζησε μεταξύ 510 και 560 μ.Χ. και ενταφιάστηκε στο χωριό Άλτχαϊμ της Γερμανίας (φωτ.: SNSB / M. Harbeck)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Ρώμη δεν έπεσε με… εισβολή: Το DNA ανατρέπει το μύθο των «βαρβάρων»

2/05/2026 - 6:50μμ
Ο σκελετός του άνδρα και δίπλα του το πήλινο γουδί που εκτιμάται ότι χρησιμοποίησε για να προστατεύσει το κεφάλι του (φωτ.: Facebook / Pompeii - Parco Archeologico)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πομπηία: Έτρεχε να σωθεί από τον Βεζούβιο – Η τεχνητή νοημοσύνη μάς δείχνει το πρόσωπό του

1/05/2026 - 8:57μμ
Καλλιτεχνική απεικόνιση κεραυνών στον πλανήτη Δία (πηγή: NASA / JPL-Caltech/SwRI / JunoCam)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Ο Δίας «τιμά» το όνομά του – Οι κεραυνοί του είναι 100 φορές πιο ισχυροί από της Γης

26/04/2026 - 6:09μμ
(Φωτ.: Στέλιος Στεφάνου/EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία σε παιδί με σπάνια ασθένεια

24/04/2026 - 11:51μμ
Ανδροειδές ρομπότ της Honor συμμετέχει στον δεύτερο ημιμαραθώνιο ανθρώπων και ανθρωποειδών στο Πεκίνο, στις 19 Απριλίου 2026. Κατέκτησε την πρώτη θέση καταγράφοντας εντυπωσιακή επίδοση (φωτ.: EPA / Andres Martinez Casares)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πεκίνο: Ανδροειδή ρομπότ προσπέρασαν ανθρώπους σε ημιμαραθώνιο – Θεαματικό τεχνολογικό άλμα μέσα σε έναν χρόνο

19/04/2026 - 2:05μμ
Ο Reid Wiseman και ο Jeremy Hansen (φωτ.: NASA / Bill Ingalls)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: Οι αστροναύτες της αποστολής «Artemis II» επέστρεψαν στη Γη – Η εντυπωσιακή στιγμή της προσθαλάσσωσης

11/04/2026 - 10:32πμ
Το φαινόμενο «Earthset» όπως καταγράφηκε από το παράθυρο του διαστημόπλοιου Orion (φωτ.: NASA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αθέατη πλευρά της Σελήνης: Η στιγμή που η Γη «δύει» – Οι εικόνες που αλλάζουν όσα ξέραμε

7/04/2026 - 6:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Artemis II: Η ιστορική τροχιά γύρω από τη Σελήνη και η επιστροφή μετά από 406.000 χλμ.

7/04/2026 - 11:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παύση και τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 2025 (φωτ.: EPA/ ERDEM SAHIN)

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Ακυρώθηκε δικαστικά η εκλογή του Οζγκιούρ Οζέλ και το συνέδριο του CHP

3 ώρες πριν
(Επεξεργασία εικόνας: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μαρτυρία Κλεάνθη Δεληγιαννίδη: Μόλις είδαμε τον καπνό καταπράσινο, καταλάβαμε ότι τους κάψανε ζωντανούς

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/ Φρέντυ Γερμανός)

Φρέντυ Γερμανός: Ο άνθρωπος που δίδαξε την ευγένεια και το πνεύμα στην τηλεόραση και στον γραπτό λόγο

4 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

«ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία»: Το νέο πολιτικό κίνημα της Μαρίας Καρυστιανού – Οι βασικοί άξονες της ιδρυτικής διακήρυξης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/nickype-10327513/)

ΕΟΦ: Νέο «μπλόκο» στη λιανική πώληση ξηρού άνθους κάνναβης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Super League – Play Out: Αυλαία με 6άρα ο Ατρόμητος – Νίκες για Κηφισιά, Αστέρα

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign