pontosnews.gr
Τετάρτη, 10/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

H Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης παραχωρεί το Πνευματικό της Κέντρο στο ΕΣΥ

27/03/2020 - 6:10μμ
H Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης παραχωρεί το Πνευματικό της Κέντρο στο ΕΣΥ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πληθαίνουν καθημερινά οι κινήσεις αλληλεγγύης συλλόγων και ενώσεων, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης παραχωρεί το Πνευματικό της Κέντρο για χρήση από το ΕΣΥ κατά της πανδημίας.

Ο πρόεδρός της Παύλος Σταματίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιμβριακής Ένωσης, συναισθανόμενο την κρισιμότητα των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και έχοντας ως γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και την προσφορά στον συνάνθρωπο, αποφάσισε να παραχωρήσει τους χώρους του Πνευματικού της Κέντρου στην Κάτω Τούμπα στη Θεσσαλονίκη (650 τετραγωνικών μέτρων), σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν, για χρήση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), όσο χρονικό διάστημα θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού».

Ο Π. Σταματίδης επισήμανε πως ήδη ενημέρωσε για την απόφασή του αυτή τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου, ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, οι οποίοι εκθείασαν την απόφαση εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να μην χρειαστεί να υλοποιηθεί.

Ερωτηθείς τι συντέλεσε και έλαβε η Ένωση τη σημαντική αυτήν απόφαση, ο πρόεδρός της τόνισε πως «η αλληλεγγύη βρίσκεται στο DNA των Ιμβρίων επειδή ζήσαμε την προσφυγιά. Χωρίς την αλληλεγγύη δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτε» σημείωσε, και πρόσθεσε πως «πολλά μέλη μας έχουν εκδηλώσει την πρόθεση αν χρειαστεί, να βοηθήσουν και ως εθελοντές».

Αξιοσημείωτο είναι πως η Ιμβριακή Ένωση διέκοψε τη λειτουργία των 17 τμημάτων της (νεολαίας, χορωδίες, χορευτικά, μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής κ.ά.), δυο μέρες πριν από την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, προκειμένου τα περίπου 500 μέλη της που δραστηριοποιούνται σ’ αυτά, να προστατευτούν από τον κορονοϊό.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Γιώτης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Giannis Demirtzoglou)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Συγκίνηση στο Ζωγράφειο της Κωνσταντινούπολης: Η «σκυτάλη» πέρασε στους επόμενους απόφοιτους

6/06/2026 - 3:15μμ
Φωτογραφία των Εθνομαρτύρων Προσκόπων του Αϊδινίου, τραβηγμένη στα ερείπια των βυζαντινών Τράλλεων την άνοιξη του 1919 (πηγή: facebook.com/karampou)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μνημόσυνο και έκθεση σπανίων κειμηλίων για τους ήρωες προσκόπους της Μικράς Ασίας στο Χαλάνδρι

4/06/2026 - 2:07μμ
Στιγμιότυπο από το 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Συλλόγων, στο γήπεδο του Παναθλητικού Ομίλου Ατσαλένιου (φωτ.: Δήμος Ηρακλείου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η Νέα Ιωνία υποδέχεται το 7ο Αντάμωμα Μικρασιατών και λέει «Μικρασία Χαίρε»

3/06/2026 - 1:16μμ
(Φωτ.: facebook/ Κωνσταντινούπολη: Η Πόλη των πόλεων / Δώρα Ανδραλή)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου τίμησε και φέτος τη μαύρη επέτειο της αποφράδας ημέρας

30/05/2026 - 7:12μμ
(Φωτ.: Στρατής Μπαλάσκας/ ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Σε Μπαλουκλί, Ταταύλα και Πατριαρχείο αποστολή Μυτιληνιών αιμοδοτών στην Κωνσταντινούπολη

30/05/2026 - 11:52πμ
Έργα του Φώτη Κόντογλου για το κείμενό του «Θρηνητικό συναξάρι Κωνσταντίνου Παλαιολόγου» (πηγή: facebook / Fotis Kontoglou Original - Φώτη Κόντογλου Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Άλωση της Πόλης: Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος μέσα από τα μάτια του Φώτη Κόντογλου – Ένα «θρηνητικό συναξάρι»

29/05/2026 - 11:01μμ
«Κωνσταντίνος ο Αυτοκράτωρ των Ελληνορωμαίων εξέρχεται άτρομος εις την μάχην το 1453 Μαΐου 29». Τοιχογραφία του Θεόφιλου (φωτ.: el.wikipedia.org)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Άλωση 1453: Μία επέτειος που δεν τελειώνει

29/05/2026 - 12:49μμ
Η μαρτυρική έξοδος του ελληνισμού της Καππαδοκίας, με το σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου. Τοιχογραφία στο ναό στο Προκόπι Εύβοιας (πηγή: oir.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος: Ο «άγιος της προσφυγιάς» που ταξίδεψε από την Καππαδοκία στην Εύβοια

27/05/2026 - 2:30μμ
Προβολή στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Στα χνάρια των Μικρασιατών προσφύγων» (φωτ.: 5ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Λαμία: «Περπάτησαν» στα χνάρια των Μικρασιατών προσφύγων

27/05/2026 - 11:49πμ
Ιστορική φωτογραφία που απεικονίζει δύο ηγετικές μορφές της Οργανώσεως Κωνσταντινουπόλεως, του Αθανάσιου Σουλιώτη (αρ.) και του Ίωνα Δραγούμη (πηγή: Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Τμήμα Αρχείων, Αρχείο Αθανασίου Σουλιώτη-Νικολαΐδη)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η Οργάνωσις Κωνσταντινουπόλεως και το Ανατολικό Ιδανικό – Πράκτορες, διπλωμάτες και οραματιστές

27/05/2026 - 10:12πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/pontos.nuremberg.cardinal.bessario)

Μεγάλο καλοκαιρινό γλέντι από τον Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessario- Εύξεινος Πόντος

17 λεπτά πριν
Εικόνα από τον δρόμο μπροστά στο σπίτι όπου βρέθηκαν νεκροί μητέρα και γιος στην Αιγιάλεια (φωτ.: Ανδρέας Αλεξόπουλος / EUROKINISSI)

Διπλό φονικό στο Λόγγο Αιγιάλειας: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα ευρήματα στη μονοκατοικία – Το πόρισμα του ιατροδικαστή

43 λεπτά πριν
Τμήμα της αφίσας της εκδήλωσης

Θεσσαλονίκη: Τα άγνωστα αρχεία του Ιατρικού Συλλόγου «φωτίζουν» τη μοίρα των Εβραίων γιατρών στην Κατοχή

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Αττική για την εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε όπλα και ναρκωτικά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Museums Victoria / creativecommons.org)

Από το Καστελόριζο στη Μελβούρνη: Η παραδοσιακή φορεσιά της Μαρίας Μάρκου «αφηγείται» το ταξίδι της ελληνικής ψυχής στη διασπορά

2 ώρες πριν
Μια γυναίκα περνά μπροστά από πολιτικές αφίσες τοιχοκολλημένες σε δρόμο της Βηρυτού, στον Λίβανο. Οι αφίσες απεικονίζουν ένα χέρι στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας να κρατά ένα στιλέτο που συμβολίζει το Ισραήλ, με τη λεζάντα: «Η Αμερική είναι πανούκλα και η πανούκλα είναι η Αμερική» (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν βομβαρδίζει αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο – Δραματική η κατάσταση στον νότιο Λίβανο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign