pontosnews.gr
Παρασκευή, 22/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Twitter διαγράφει από τον Δεκέμβριο τους αδρανείς χρήστες

27/11/2019 - 1:16μμ
Από τα tweets στα fleets: Το νέο εργαλείο του Twitter
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το Twitter θα αρχίσει να διαγράφει τους λογαριασμούς χρηστών που έχουν παραμείνει αδρανείς για πάνω από έξι μήνες, εκτός και αν κάνουν χρήση πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 11ης Δεκεμβρίου. Η διαγραφή θα συμπεριλάβει και όσους πέθαναν, εκτός και αν κάποιος συγγενής ή άλλο πρόσωπο μπορέσει να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό του νεκρού.

Είναι η πρώτη φορά που το Twitter προχωρά σε διαγραφή αδρανών λογαριασμών σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Όπως ανακοίνωσε, το κάνει επειδή οι αδρανείς χρήστες εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συμφωνήσουν με τους νέους κανονισμούς του περί ιδιωτικότητας.

Ακόμη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Twitter, με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η αξιοπιστία του, αφού μειώνοντας τον αριθμό των αδρανών λογαριασμών που εμφανίζονται ως «ακόλουθοι», ένας χρήστης θα παύει να νιώθει αδικαιολόγητα σημαντικός. Αρνήθηκε ότι η πρωτοβουλία ελήφθη για να «απελευθερωθούν» ονόματα χρηστών (usernames).

Η διαδικασία διαγραφής θα γίνει σταδιακά και θα ξεκινήσει από λογαριασμούς εκτός ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC. Το Twitter έχει στείλει ηλεκτρονικά μηνύματα στους χρήστες λογαριασμών που θα επηρεαστούν από τις διαγραφές, ενώ θα στείλει και νέα μηνύματα όταν πλησιάσει η ημερομηνία διαγραφής.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πόσοι λογαριασμοί πληρούν τα κριτήρια διαγραφής μέχρι στιγμής, εκτιμάται πάντως ότι πρόκειται για μερικά εκατομμύρια. Η διαγραφή δεν θα αλλάξει κάτι στον αριθμό χρηστών που περιοδικά ανακοινώνει η πλατφόρμα, καθώς αυτός περιλαμβάνει μόνο ενεργούς ημερήσιους χρήστες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Σεπτεμβρίου, το Twitter διαθέτει περίπου 145 εκατομμύρια που το χρησιμοποιούν έστω μία φορά τη μέρα.

Αναφορικά με τους νεκρούς χρήστες, αντίθετα με το Facebook, το Twitter δεν δίνει τη δυνατότητα –για λόγους ανάμνησης– να «παγώσει» ο λογαριασμός του πεθαμένου και να απαγορεύεται η περαιτέρω χρήση του. Το Twitter θα επιτρέπει να συνεχίζεται η δραστηριότητα του λογαριασμού ενός νεκρού, εφόσον κάποιος άλλος έχει τη δυνατότητα να τον διατηρεί ενεργό, έχοντας προηγουμένως αποδεχθεί τη νέα πολιτική περί ιδιωτικότητας της πλατφόρμας.

Ακόμη, προς διαγραφή οδεύουν λογαριασμοί που έχουν δημιουργηθεί για αρχειακούς λόγους, όπως ο @POTUS44 που αποτελεί μια συλλογή των «τιτιβισμάτων» που έκανε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη θητεία του. Τέλος, θα επηρεαστούν και αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί (bots), εφόσον οι ιδιοκτήτες τους δεν κάνουν log-in έως τις 11 Δεκεμβρίου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΔρ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ, Σάββατο 9 Μαΐου 2026 (φωτ.: Toklik / EUROKINISSI / Δήμητρα Κούτρα)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Όταν οι Metallica… γράφουν «σεισμούς»: Το Αστεροσκοπείο κατέγραψε τις δονήσεις της συναυλίας στο ΟΑΚΑ

10/05/2026 - 2:15μμ
Χειραψία με ανθρωποειδές ρομπότ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου, 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wu Hao)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το ρομπότ που αρνήθηκε να μεταφέρει βόμβα – Και τελικά πείστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

10/05/2026 - 10:07πμ
Ερευνήτρια στην Κρατική Συλλογή Ανθρωπολογίας του Μονάχου (SAM) εξετάζει τον σκελετό γυναίκας που έζησε μεταξύ 510 και 560 μ.Χ. και ενταφιάστηκε στο χωριό Άλτχαϊμ της Γερμανίας (φωτ.: SNSB / M. Harbeck)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Ρώμη δεν έπεσε με… εισβολή: Το DNA ανατρέπει το μύθο των «βαρβάρων»

2/05/2026 - 6:50μμ
Ο σκελετός του άνδρα και δίπλα του το πήλινο γουδί που εκτιμάται ότι χρησιμοποίησε για να προστατεύσει το κεφάλι του (φωτ.: Facebook / Pompeii - Parco Archeologico)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πομπηία: Έτρεχε να σωθεί από τον Βεζούβιο – Η τεχνητή νοημοσύνη μάς δείχνει το πρόσωπό του

1/05/2026 - 8:57μμ
Καλλιτεχνική απεικόνιση κεραυνών στον πλανήτη Δία (πηγή: NASA / JPL-Caltech/SwRI / JunoCam)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Ο Δίας «τιμά» το όνομά του – Οι κεραυνοί του είναι 100 φορές πιο ισχυροί από της Γης

26/04/2026 - 6:09μμ
(Φωτ.: Στέλιος Στεφάνου/EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία σε παιδί με σπάνια ασθένεια

24/04/2026 - 11:51μμ
Ανδροειδές ρομπότ της Honor συμμετέχει στον δεύτερο ημιμαραθώνιο ανθρώπων και ανθρωποειδών στο Πεκίνο, στις 19 Απριλίου 2026. Κατέκτησε την πρώτη θέση καταγράφοντας εντυπωσιακή επίδοση (φωτ.: EPA / Andres Martinez Casares)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πεκίνο: Ανδροειδή ρομπότ προσπέρασαν ανθρώπους σε ημιμαραθώνιο – Θεαματικό τεχνολογικό άλμα μέσα σε έναν χρόνο

19/04/2026 - 2:05μμ
Ο Reid Wiseman και ο Jeremy Hansen (φωτ.: NASA / Bill Ingalls)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: Οι αστροναύτες της αποστολής «Artemis II» επέστρεψαν στη Γη – Η εντυπωσιακή στιγμή της προσθαλάσσωσης

11/04/2026 - 10:32πμ
Το φαινόμενο «Earthset» όπως καταγράφηκε από το παράθυρο του διαστημόπλοιου Orion (φωτ.: NASA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αθέατη πλευρά της Σελήνης: Η στιγμή που η Γη «δύει» – Οι εικόνες που αλλάζουν όσα ξέραμε

7/04/2026 - 6:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Artemis II: Η ιστορική τροχιά γύρω από τη Σελήνη και η επιστροφή μετά από 406.000 χλμ.

7/04/2026 - 11:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνθρωπος περνά μπροστά από ένα σπίτι καλυμμένο με αφίσες στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/ ERNESTO MASTRASCUSA)

Κάγια Κάλας: Να σταματήσει ο έλεγχος και η απομόνωση του λαού της Κούβας

17 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

44 λεπτά πριν
Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παύση και τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 2025 (φωτ.: EPA/ ERDEM SAHIN)

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία: Ακυρώθηκε δικαστικά η εκλογή του Οζγκιούρ Οζέλ και το συνέδριο του CHP

9 ώρες πριν
(Επεξεργασία εικόνας: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μαρτυρία Κλεάνθη Δεληγιαννίδη: Μόλις είδαμε τον καπνό καταπράσινο, καταλάβαμε ότι τους κάψανε ζωντανούς

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/ Φρέντυ Γερμανός)

Φρέντυ Γερμανός: Ο άνθρωπος που δίδαξε την ευγένεια και το πνεύμα στην τηλεόραση και στον γραπτό λόγο

10 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

«ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία»: Το νέο πολιτικό κίνημα της Μαρίας Καρυστιανού – Οι βασικοί άξονες της ιδρυτικής διακήρυξης

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign