pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το πρώτο κλαμπ γέλιου στη βόρεια Ελλάδα έγινε 9 ετών

19/10/2019 - 10:30μμ
Το πρώτο κλαμπ γέλιου στη βόρεια Ελλάδα έγινε 9 ετών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εκατοντάδες πολίτες βρήκαν εκεί μια «όαση» ψυχικής ηρεμίας. Όχι κάνοντας κάτι δύσκολο αλλά απλά… γελώντας. Το πρώτο κλαμπ γέλιου της βόρειας Ελλάδας έγινε εννέα ετών έχοντας καταφέρει να δώσει σάρκα και οστά στο στίχο του Γιάννη Ρίτσου «Γέλα καρδιά μου, γέλα / Βρες χρόνο να γελάς / Αυτό είναι η μουσική της ψυχής». Και αυτό διότι, όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου, γελωτολόγος – life coach, «το κλαμπ γέλιου δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιλέξουν μία πιο θετική “μέθοδο” προσέγγισης της καθημερινότητας, να βάλουν το γέλιο στη ζωή τους βοηθώντας τους εαυτούς τους αλλά και όσους αγαπούν».

Θλιμμένοι, αγχωμένοι, χαρούμενοι ή όχι, εκατοντάδες πολίτες από το 2010 και μέχρι σήμερα βλέπουν τον εαυτό τους να αλλάζει, περνάνε καλά, ανέφερε χαρακτηριστικά η ιδρύτρια του κλαμπ.

Εξάλλου, εδώ και χρόνια προσφέρει απλόχερα, σε όσους έχουν προσεγγίσει τη γελωτοθεραπεία, τη δυνατότητα να βρουν την εσωτερική τους «πηγή» γέλιου. Παράλληλα, η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου, πραγματοποιεί δωρεάν συνεδρίες σε χώρους όπου -όπως είπε – ο κόσμος το έχει ανάγκη (γηροκομεία κ.ά).

Το γέλιο είναι θείο δώρο

Μέσα από τις συνεδρίες που πραγματοποιεί, το γέλιο, άλλοτε πηγαίο και γάργαρο, άλλοτε διστακτικό και πάντα με τα ίδια αποτελέσματα για τον οργανισμό, γίνεται θεραπευτικό «εργαλείο» για όσους συμμετέχουν. 

(Φωτ.: Ηλιάνα Κυνηγοπούλου)

Κάθε συνεδρία, το κόστος της οποίας δεν υπερβαίνει τα πέντε ευρώ διαρκεί περίπου δύο ώρες και στη διάρκειά της οι συμμετέχοντες κάνουν ασκήσεις για το σώμα, την ψυχή, παίζουν παιχνίδια, ασκούν τη μνήμη τους. «Παίρνουν δύναμη και ενέργεια για να προχωρήσουν στη ζωή τους. Το γέλιο δεν μας λύνει τα προβλήματα, μας κάνει πιο δυνατούς να τα αντιμετωπίζουμε», είπε η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου.

Τα «μυστικά» της γελωτοθεραπείας

Η γελωτοθεραπεία έχει και τη γιόγκα του γέλιου σαν εργαλείο, εξήγησε, προσθέτοντας ότι «η γιόγκα του γέλιου ξεκίνησε από έναν Ινδό γιατρό το 1995 και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο. Η γιόγκα του γέλιου χρησιμοποιεί ασκήσεις αναπνοών, διατάσεις και ασκήσεις γέλιου χωρίς χιούμορ ή ανέκδοτα και προκαλεί το γέλιο τεχνητά σαν σε άσκηση. Έτσι έρχεται ο άνθρωπος σε επαφή με τον εαυτό του, φεύγει από την κριτική και με αυτόν τον τρόπο βιώνει το βασικό συναίσθημα της Χαράς».

Βοηθώντας τον εαυτό μου, βοηθώ τους άλλους

Επειδή το γέλιο είναι μεταδοτικό όσοι συμμετέχουν στις συνεδρίες «παρασύρονται» εύκολα από τους υπόλοιπους και γελούν πολύ γρήγορα. Βέβαια, ορισμένες φορές υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν αντιστάσεις ή είναι διστακτικοί και επιφυλακτικοί και αυτό οφείλεται – σύμφωνα με την Ηλιάνα Κυνηγοπούλου – σε διάφορους λόγους. «Έρχονται άνθρωποι με αντιστάσεις, που δυσκολεύονται να γελάσουν στην αρχή για τους δικούς τους λόγους, εάν συνεχίσουν, πολύ γρήγορα καταλαβαίνουν τα οφέλη στην ψυχή και το σώμα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι φυσιολογικό, συνέχισε, «να υπάρχουν αντιστάσεις από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει και δεν καταλαβαίνει καλά – καλά τι γίνεται. Απλώς πρέπει οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι είτε γελούν πηγαία, είτε τεχνητά τα αποτελέσματα για τον οργανισμό, τη ψυχή και το σώμα είναι θετικά. Όλα αυτά αποδεικνύονται επιστημονικά με μετρήσεις και μελέτες, στην επιστήμη που εξετάζει και ασχολείται με την φυσιολογία του γέλιου, η οποία λέγεται Γελωτολογία, Gelotology στα αγγλικά». Όσοι είναι επιφυλακτικοί απέναντι στη γελωτοθεραπεία μπορούν -όπως είπε- «να έρθουν να δοκιμάσουν, αφού δεν κάνει κακό σε τίποτα. Υπάρχουν ορισμένες αντενδείξεις όπως πρόσφατη χειρουργική επέμβαση, έντονα συμπτώματα κάποιας αρρώστιας, επιληψία, ή σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Σ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ©The Vindolanda Trust)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Βρετανία: Τεράστια ρωμαϊκά σανδάλια βρέθηκαν σε ανασκαφή – Οι αρχαιολόγοι αναρωτιούνται σε ποιους ανήκαν

3/07/2025 - 10:30μμ
(Φωτ.: pixabay/Marjonhorn)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ιρακινό Κουρδιστάν: Μωρό με δύο πρόσωπα γεννήθηκε στο Ερμπίλ

1/07/2025 - 6:39μμ
Η Μάρθα χαρούμενη στο φυσικό της περιβάλλον (φωτ.: Αρκτούρος)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αρκτούρος: Η Μάρθα επέστρεψε με επιτυχία στη φύση

1/07/2025 - 12:25μμ
Γαϊδουράκι σε στάβλο της Κέας, Κυκλάδες (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κίνα: Σχεδόν 6 εκατομμύρια γάιδαροι σφάζονται κάθε χρόνο για ένα φάρμακο, μέχρι πρότινος προνόμιο των αυτοκρατόρων

26/06/2025 - 10:36μμ
(Πηγή: facebook / Wildwood Devon)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Βρετανία: Δύο αρκουδάκια το έσκασαν από ζωολογικό κήπο για να απολαύσουν άφθονο μέλι – Και ό,τι άλλο βρήκαν

24/06/2025 - 6:25μμ
(Φωτ.: Engin Akyurt / pixabay)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

ΗΠΑ: Τι είναι ο «δείκτης πίτσας» που προέβλεψε την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

13/06/2025 - 8:10μμ
Αριστερά, η Μάρθα έναν χρόνο πριν, όταν είχε βρεθεί στην αυλή ενός σπιτιού και δεξιά, που έχει μεγαλώσει και φτιάχνει μόνη της τη φωλιά της (φωτ.: facebook/Αρκτούρος - Arcturos)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Θυμάστε τη Μάρθα, το ορφανό αρκουδάκι; Μεγάλωσε κι ετοιμάζεται να επιστρέψει στη φύση

3/05/2025 - 1:02μμ
Ο οικισμός των αρχαίων Αβδήρων (φωτ.: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Στην αρχαία Θράκη, τον 7ο αιώνα π.Χ., η πρώτη επιτυχής χειρουργική επέμβαση για κρανιοεγκεφαλική κάκωση

4/04/2025 - 7:52μμ
(Πηγή: facebook / ANIMA)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κυψέλη: Σε κρίσιμη κατάσταση αλεπουδάκι που έπεσε από βράχο στην Αλεπότρυπα

4/04/2025 - 11:05πμ
Η στιγμή που το χταπόδι αρχίζει την αντεπίθεση (πηγή: dailymail.co.uk)
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ρωσία: Χταπόδι επιτέθηκε σε δύτη – Του έριξε μελάνι και τον άρπαξε με τα πλοκάμια του

19/03/2025 - 9:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17α Τενεδίων Δρώμενα: Ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων τιμά τη μνήμη του Αγίου Αβούδιμου

7 ώρες πριν
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Ασπροχώρι Ωρωπού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Φωτιά στον Ωρωπό: Δύο τα δύσκολα μέτωπα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερο Φεστιβάλ Παράδοσης (φωτ.: facebook / Δήμος Θέρμης)

Με έντονη ποντιακή παρουσία το 4ο Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Θέρμης

8 ώρες πριν
(Φωτ.: slgr.gr)

Super League: Κλήρωση για νέο πρωτάθλημα με βράβευση Ποστέκογλου – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Την Πέμπτη οδηγούνται στον εισαγγελέα

9 ώρες πριν
Μαθήτριες σε ελληνικό σχολείο της Φάτσας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμ. ΙΑ')

Μαρτυρία Ευστράτιου και Μελέτιου Σιδηρόπουλου: Το σύνταγμα ήταν το δηλητήριο που μας κρυφοπότισαν οι Τούρκοι

9 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign