pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πώς γίναμε Ευρωπαίοι ή πάρ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το

22/09/2019 - 9:55πμ
(Φωτ.: EPA)

(Φωτ.: EPA)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Γερμανίδα, πρώην υπ. Άμυνας και νυν αντικαταστάτης του Γιούνγκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Van der Layen, δήλωσε αιφνιδίως στις αρχές της βδομάδας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε να μας κλέψουν τη γλώσσα μας και τον (ευρωπαϊκό) τρόπο ζωής μας». Η κ. πρόεδρος δεν κατονόμασε τον κλέφτη, αλλά σχεδόν όλοι έστρεψαν το βλέμμα προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και θυμήθηκαν τον Κίσινγκερ που έλεγε ότι για να υποταχθούμε εμείς, οι ατίθασοι Έλληνες, πρέπει να υπονομευθεί η γλώσσα και οι ρίζες του πολιτισμού μας. Όπως κι έγινε. Τώρα νιώθει τις ίδιες απειλές η βασίλισσα της ΕΕ, η Γερμανία.

Βασιλείς και πληβείοι, Γερμανοί και Έλληνες, Ευρωπαίοι κι οι δύο, στην «ίδια» μοίρα. Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου αστείο.

Οι Γερμανοί φοβούνται, χωρίς ακόμα να το λένε ανοιχτά, ότι η λογική Κίσινγκερ, θα εφαρμοστεί σ’ αυτούς, ότι θα τους ληστέψουν γλώσσα και «τρόπο ζωής», θα τους επιβάλλουν όσα έκαναν και κάνουν αυτοί στους Έλληνες με τη χρεοκοπία και τα Μνημόνια. 

Οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν ζόρια:

  • Στη Συρία δεν έγιναν ρεζίλι μόνο και μόνο επειδή ο Πούτιν πολιτεύεται με προοπτική συμφωνίες αλά τούρκα, «καζάν-καζάν», με τις ΗΠΑ, εδραιώνοντας τη θέση υπερδύναμης της Ρωσίας.
  • Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι ψυχρές και δεν διαφαίνεται χαραμάδα νίκης της Αμερικής στον οικονομικό/εμπορικό πόλεμο που εξελίσσεται.
  • Το Ιράν αντιστέκεται στις σκληρές αμερικανικές κυρώσεις, και ο Μαδούρο αντέχει.
  • Η Β. Κορέα όχι μόνο δεν υπόκυψε στις απειλές αλλά κάνει δοκιμές «άγνωστων» πυραύλων και κανείς δεν μιλάει.

Η τελευταία φορά που πολέμησαν οι ΗΠΑ (και έχασαν) ήταν στο Βιετνάμ, πριν από πενήντα χρόνια. Έκτοτε επί 18 χρόνια μάχονται στο Αφγανιστάν αλλά νίκη γιοκ. Η τελευταία γραμμή Άμυνας των ΗΠΑ είναι η Ευρώπη, εφαλτήριο προς τη Ρωσία, τη Μ. Ανατολή και, βαθύτερα, την Κίνα. Αν οι ΗΠΑ χάσουν την Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνες την Κίνα με τις πλάτες ακάλυπτες ή και εχθρικές. Το ρίσκο είναι ασήκωτο.

Η στρατηγική που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ, ήδη προ Τραμπ, είναι απλή: Καταστρέφουν όποιον αντίπαλο μπορούν, συνήθως μικρούς και στρατιωτικά αδύναμους π.χ., Ιράκ και Λιβύη. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό σχεδιάζουν τη διάβρωση της κοινωνίας στον πυρήνα της ύπαρξής της, στην οικογένεια. Στόχος είναι: Όχι ανθεκτικά έθνη-κράτη, όχι δομημένες κοινωνίες. Προβολή με όλα τα ΜΜΕ κουλτούρας χαλαρών ηθών ώστε η κοινωνία να γίνει πολτός, η διαφθορά τρόπος ζωής και ο εκβιασμός να γίνει μόνιμος τρόπος ελέγχου. Ναι στην αποεθνοποίηση εν ονόματι του αντιεθνικισμού.

Εμείς ξέρουμε ότι χωρίς το στήριγμα της οικογένειας θα είχαμε διαλυθεί.

Ωστόσο τα ίδια διαλυτικά όπλα και για τους ίδιους λόγους, πλεονεξίας, αρπαγής και εξουσίας, χρησιμοποιούν και οι κορυφαίες, απάτριδες, ελίτ του δυτικού κόσμου εναντίον όλων των «υποδεέστερων», των «ανήσυχων» πληβείων, των ανυπάκουων επαρχιακών ελίτ και των εθνών-κρατών, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των ΗΠΑ. Είναι η αόρατη αλλά πανίσχυρη ελίτ που ζει στα «ομιχλώδη ύψη του Ολύμπου» και ίχνη της φωτίζονται μόνο συμπτωματικά και στιγμιαία από ατυχήματα, π.χ., συλλήψεις και περίεργους θανάτους όπως του δισεκατομμυριούχου Έπσταϊν ή κινηματογραφικές ταινίες όπως τοΤα Μάτια ερμητικά κλειστά του Κιούμπρικ.

Τα κατεστημένα ΜΜΕ της Δύσης έχουν αποκρύψει ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η FED [1], απειλεί με παγκόσμιο κραχ με στόχο να χάσει ο Τραμπ τις επόμενες εκλογές. Για να το πετύχει αρκεί να αυξήσει, την κατάλληλη στιγμή, τα επιτόκια δανεισμού, με επακόλουθο κραχ στις ΗΠΑ και εκδίωξη του Τραμπ κλοτσηδόν. Υπολογίζεται ότι θα ακολουθήσουν χρεοκοπίες Τραπεζών στην Ιταλία, Γαλλία ακόμα και στη Γερμανία με πτώχευση της Ντόϊτσε Μπανκ, οπότε οι δηλώσεις της Βαν ντερ Λέϊν αποκτούν το πλήρες νόημά τους. Ο πρόεδρος του παραρτήματος της FED στη Ν. Υόρκη κ. Μπ. Ντούντλεϊ δήλωσε πέρυσι ότι «η επανεκλογή Τραμπ συνιστά χωρίς αμφιβολία κίνδυνο για την αμερικανική και την παγκόσμια Οικονομία» και πρόσθεσε ότι η Τράπεζα θα πρέπει να εξετάσει τη θέση της. Ο Τραμπ είχε δηλώσει προ μηνών ότι «σκέπτεται» να αντικαταστήσει τον πρόεδρο της FED αλλά δεν το επανέλαβε…

Η σύγκρουση στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι άγρια, ανελέητη, και αμφίβολης έκβασης.

Π.χ., μόλις ο Τραμπ έδιωξε τον σκληροπυρηνικό Μπόλτον ακολούθησε η επίθεση στην Αράμκο και η (στιγμιαία) αναταραχή περί το πετρέλαιο. Ο ΥΠΕΞ Πομπέο έριξε αμέσως την ευθύνη της επίθεσης στο Ιράν και έσπευσαν να τον επιβεβαιώσουν, χωρίς στοιχεία, οι μυστικές υπηρεσίες, οι ίδιες που υποστήριζαν ότι ο Σαντάμ έχει όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά δεν τα βρήκαν ποτέ. Ο Τραμπ υποχρεώθηκε να ματαιώσει τη συνάντηση  που προγραμμάτιζε με τον πρόεδρο του Ιράν Ροχανί στη Σύνοδο του ΟΗΕ. Ίσως ο επόμενος που θα φύγει κλοτσηδόν να είναι ο Πομπέο.

Επιμύθιο. Η μοιρολατρία ότι στην Ελλάδα μπορεί να γίνει μόνο ότι θέλουν οι ΗΠΑ, όταν και αν το θέλουν, είναι λάθος. Θα ήταν, ωστόσο, μεγαλύτερο λάθος να αγνοηθούν. Σχέση αμοιβαίου οφέλους, κατ’ αναλογία μεγέθους και ισχύος, θα μπορούσε να υπάρξει μόνο με συνολική αλλαγή αντιλήψεων για το ύφος και το ήθος της Εξουσίας, από την ηγεσία και την κοινωνία. Πάρ’ τ’ αυγό και κούρευ’το, δηλαδή.

Απ. Αποστολόπουλος

[1] Η FED δεν είναι κρατική τράπεζα, όπως οι ομοειδείς των άλλων κρατών. Οι μέτοχοι είναι ιδιώτες-μέλη της ανώτατης ελίτ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης. Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
PONTOS BLOG

«Ο ήχος που βγάζει η λύρα, θυμίζει αυτό που κουβαλάει η ψυχή»

10/06/2025 - 6:23μμ
(Φωτ.: Ζανίν Λουλούδη)
PONTOS BLOG

Γιατί πρέπει όλοι να επισκεφτούμε το νέο περίπτερο της ΕΠΟΝΑ στο Σύνταγμα

17/05/2025 - 2:49μμ
(Φωτ.: EBU / Corinne Cumming)
PONTOS BLOG

Eurovision 2025: Όταν η «Αστερομάτα» της Κλαυδίας εμπνέει…

17/05/2025 - 9:08πμ
PONTOS BLOG

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Με αφορμή μια φωτογραφία του Αχιλλέα Βασιλειάδη

12/04/2025 - 1:17μμ
Ο Γιώργος Μαυρόπουλος τον Οκτώβριο του 2015 στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών, για τις ανάγκες συνέντευξης στο Pontos News (φωτ.: pontosnews.gr / Χριστίνα Κωνσταντάκη)
PONTOS BLOG

Μνήμη Γιώργου Μαυρόπουλου: Τραπεζούντα-Κοζάνη-Σικάγο

31/10/2024 - 5:13μμ
PONTOS BLOG

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έκαμε το χρέος του – Τώρα είναι η σειρά μας

29/09/2024 - 4:25μμ
PONTOS BLOG

ΣΠΝ: Να στηρίξουν το μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλούνται οι σύλλογοι Ποντίων φοιτητών

18/09/2024 - 12:57μμ
PONTOS BLOG

ΣΠΝ: Επιστολή προς ΠΟΕ και ΠΟΠΣ για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στην ποντιακή λογοτεχνία

14/09/2024 - 5:21μμ
PONTOS BLOG

ΣΠΝ: Ιστορικό ορόσημο οι μεταπτυχιακές σπουδές «Ιστορία και συγγραφή της ποντιακής λογοτεχνίας» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

7/09/2024 - 4:21μμ
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης)
PONTOS BLOG

Οι Πόντιοι Νυρεμβέργης αποχαιρετούν τον Βασίλη Φωτιάδη με μια όμορφη ανάμνηση από το 2016

19/07/2024 - 8:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17α Τενεδίων Δρώμενα: Ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων τιμά τη μνήμη του Αγίου Αβούδιμου

6 ώρες πριν
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Ασπροχώρι Ωρωπού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Φωτιά στον Ωρωπό: Δύο τα δύσκολα μέτωπα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

6 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερο Φεστιβάλ Παράδοσης (φωτ.: facebook / Δήμος Θέρμης)

Με έντονη ποντιακή παρουσία το 4ο Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Θέρμης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: slgr.gr)

Super League: Κλήρωση για νέο πρωτάθλημα με βράβευση Ποστέκογλου – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Την Πέμπτη οδηγούνται στον εισαγγελέα

7 ώρες πριν
Μαθήτριες σε ελληνικό σχολείο της Φάτσας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμ. ΙΑ')

Μαρτυρία Ευστράτιου και Μελέτιου Σιδηρόπουλου: Το σύνταγμα ήταν το δηλητήριο που μας κρυφοπότισαν οι Τούρκοι

8 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign