pontosnews.gr
Τρίτη, 4/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ζουμερή σοκολατόπιτα και κρέμα μασκαρπόνε με καφέ

6/09/2019 - 12:45μμ
Ζουμερή σοκολατόπιτα και κρέμα μασκαρπόνε με καφέ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° Κελσίου. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 20 εκ.

για τη σοκολατόπιτα

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το σιρόπι γλυκόζης και το βούτυρο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα για 10΄ τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει πολύ και να ασπρίσει καλά. Αφήνουμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 17΄. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10΄ να σταθεί. Με ένα μαχαίρι το ξεκολλάμε, αργά και πολύ προσεκτικά, από τα τοιχώματα του ταψιού περιμετρικά. Αφαιρούμε απαλά το τσέρκι, και όπως είναι η σοκολατόπιτα πάνω στη βάση του ταψιού, την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει 60΄. Αυτό το στάδιο των 60΄ παγώματος είναι πολύ σημαντικό διότι θα καθορίσει το υγρό κέντρο της σοκολατόπιτας.

για την κρέμα μασκαρπόνε/καφέ

  1. Εν τω μεταξύ, διαλύουμε τον καφέ σε 1 κ.σ. βραστό νερό και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, τον καφέ και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθούν.

σερβίρισμα

  1. Κόβουμε ένα κομμάτι σοκολατόπιτας, την γαρνίρουμε με 1 κ.σ. κρέμας μασκαρπόνε με φλοίδες σοκολάτας και παγωτό σορμπέ σοκολάτας.
  • Πηγή: sintayes.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αστυνομικοί εξακολουθούν να ερευνούν για τους τρεις εμπλεκόμενους στο αιματοκύλισμα (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Αιφνιδιαστικός έλεγχος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Αλικαρνασσού για τη βεντέτα στα Βορίζια – Τι βρέθηκε

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/Hamazkayin Greece)

30 χρόνια Ναϊρί στην Αθήνα: Μεγάλη βραδιά με αρμενικούς χορούς

51 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πτώση της θερμοκρασίας

1 ώρα πριν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (φωτ.: European Union)

Τηλεφωνικό τετ α τετ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Βολοντίμιρ Ζελένσκι

9 ώρες πριν
Ο Νίνος Φενέκ Μικελίδης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χάρης Ακριβιάδης)

Τιμητική αναγνώριση για τον Νίνο Φένεκ Μικελίδη στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

10 ώρες πριν
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ταλάτ πασάς στο Βερολίνο (φωτ.: Willy Pragher / commons.wikimedia.org)

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Επιχείρηση Νέμεσις» του Έρικ Μπογκοσιάν στην Αθήνα

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign