pontosnews.gr
Πέμπτη, 11/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποντιακά χοιρινά σουβλάκια με ατζίκα και τσατσιμπέλι

Τα πάντα είναι θέμα... τεχνικής!

17/05/2019 - 5:40μμ
Ποντιακά χοιρινά σουβλάκια με ατζίκα και τσατσιμπέλι

(Φωτ.: giorgostsoulis.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πόση διαφορά μπορεί να κάνει το σωστό μαρινάρισμα στα σουβλάκια; Όση και οι καταπληκτικές ποντιακές σάλτσες που τα συνοδεύουν!

Οι αμύητοι σπεύσατε, αλλά προσοχή: Δεν βάζουμε αλάτι στη μαρινάδα για να μη σφίξει το κρέας.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινή σπάλα, χωρίς κόκαλο, κομμένη 3×3
3 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
5 μέτριες ντομάτες, τριμμένες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

για τη σάλτσα ατζίκα

7 πιπεριές Φλωρίνης
½ καυτερή πιπεριά
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
¼ του μάτσου κόλιανδρο, φρέσκο
αλάτι

για τη σάλτσα τσατσιμπέλι

8 μέτριες ντομάτες, κομμένες στα 4
½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
½ καυτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα το χοιρινό, την τριμμένη ντομάτα, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα.

για τη σάλτσα ατζίκα

  1. Βάζουμε στο mutli σε δόσεις το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το ξερό κόλιανδρο, τις πιπεριές Φλωρίνης, και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια πάστα.
  2. Στη συνέχεια αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε την πάστα σε μια πετσέτα, όπου την στραγγίζουμε πολύ καλά μέχρι να φύγουν όλα της τα υγρά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της πετσέτας σε ένα μπολ, ρίχνουμε πάνω από τη σάλτσα λίγο φρέσκο κόλιανδρο και την αφήνουμε στην άκρη.

για τη σάλτσα τσατσιμπέλι

  1. Παίρνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό. Την βάζουμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το νερό να βράσει.
  2. Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 15΄ περίπου. Μόλις βράσουν, τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι με ψιλές τρύπες, κάτω από το οποίο έχουμε τοποθετήσει ένα μπολ, και με μια κουτάλα πιέζουμε καλά τις ντομάτες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Αδειάζουμε τον ντοματοχυμό σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα τσατσιμπέλι εκτός από το μαϊντανό και αλατίζουμε.
  4. Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5-6΄ μέχρι να δέσει λίγο η ντομάτα, και μόλις ετοιμαστεί την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

για τα σουβλάκια

  1. Βγάζουμε τα κομμάτια χοιρινού από τη μαρινάδα και τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια και περνάμε τα κομμάτια χοιρινού σε καλαμάκια.
  2. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα σουβλάκια από όλες τις πλευρές μέχρι να έχουν ψηθεί από μέσα και έχουν καραμελώσει απ’ έξω.
  3. Σερβίρουμε ζεστά με μαζί με τη σάλτσα ατζίκα και τσατσιμπέλι.
  • Πηγή: giorgostsoulis.com.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αραβική πίτα φτιαγμένη στο σπίτι – Με τα τρία απλούστερα υλικά

6/06/2025 - 1:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Marielle Scott)

Τσάρλι Κερκ: Επικηρύσσεται με 100.000 δολάρια ο δράστης – Το Tik Tok αφαιρεί το βίντεο της δολοφονίας από την πλατφόρμα

18 λεπτά πριν
Το ζεύγος Μενέντεζ τον παλιό καλό καιρό, πριν αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς (φωτ. αρχείου: EPA / Ting Shen)

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών επιβλήθηκε στη σύζυγο του Μπομπ Μενέντεζ, Ναντίν

51 λεπτά πριν

Ψηφιακή Σάντα ΑΜΚΕ: Γιορτάζει έναν χρόνο λειτουργίας με μεγάλο ποντιακό γλέντι

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Γαύδος: Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για μόλις μία μαθήτρια

2 ώρες πριν
«Οι τέσσερις εποχές», έργο του ελληνικής καταγωγής Καναδού ζωγράφου Yehouda Chaki (πηγή: Liquidwords / commons.wikimedia.org)

ΕΜΥ: Το καλοκαίρι συνεχίζεται, κάποια στιγμή όμως θα έρθουν η Adel, ο Byron και ο Leonidas

2 ώρες πριν
Στο φόντο, σκίτσο του Βύρωνα Απτόσογλου από το βιβλίο του Γ.Ν. Λαμψίδη «Τοπάλ Οσμάν» (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Σεπτέμβριος 1921: Τα ονόματα των 174 Ποντίων που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τα Δικαστήρια Ανεξαρτησίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign