pontosnews.gr
Κυριακή, 12/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποντιακά χοιρινά σουβλάκια με ατζίκα και τσατσιμπέλι

Τα πάντα είναι θέμα... τεχνικής!

17/05/2019 - 5:40μμ
Ποντιακά χοιρινά σουβλάκια με ατζίκα και τσατσιμπέλι

(Φωτ.: giorgostsoulis.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πόση διαφορά μπορεί να κάνει το σωστό μαρινάρισμα στα σουβλάκια; Όση και οι καταπληκτικές ποντιακές σάλτσες που τα συνοδεύουν!

Οι αμύητοι σπεύσατε, αλλά προσοχή: Δεν βάζουμε αλάτι στη μαρινάδα για να μη σφίξει το κρέας.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινή σπάλα, χωρίς κόκαλο, κομμένη 3×3
3 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
5 μέτριες ντομάτες, τριμμένες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

για τη σάλτσα ατζίκα

7 πιπεριές Φλωρίνης
½ καυτερή πιπεριά
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
¼ του μάτσου κόλιανδρο, φρέσκο
αλάτι

για τη σάλτσα τσατσιμπέλι

8 μέτριες ντομάτες, κομμένες στα 4
½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
½ καυτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα το χοιρινό, την τριμμένη ντομάτα, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα.

για τη σάλτσα ατζίκα

  1. Βάζουμε στο mutli σε δόσεις το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το ξερό κόλιανδρο, τις πιπεριές Φλωρίνης, και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια πάστα.
  2. Στη συνέχεια αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε την πάστα σε μια πετσέτα, όπου την στραγγίζουμε πολύ καλά μέχρι να φύγουν όλα της τα υγρά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της πετσέτας σε ένα μπολ, ρίχνουμε πάνω από τη σάλτσα λίγο φρέσκο κόλιανδρο και την αφήνουμε στην άκρη.

για τη σάλτσα τσατσιμπέλι

  1. Παίρνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό. Την βάζουμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το νερό να βράσει.
  2. Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 15΄ περίπου. Μόλις βράσουν, τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι με ψιλές τρύπες, κάτω από το οποίο έχουμε τοποθετήσει ένα μπολ, και με μια κουτάλα πιέζουμε καλά τις ντομάτες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Αδειάζουμε τον ντοματοχυμό σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα τσατσιμπέλι εκτός από το μαϊντανό και αλατίζουμε.
  4. Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5-6΄ μέχρι να δέσει λίγο η ντομάτα, και μόλις ετοιμαστεί την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

για τα σουβλάκια

  1. Βγάζουμε τα κομμάτια χοιρινού από τη μαρινάδα και τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια και περνάμε τα κομμάτια χοιρινού σε καλαμάκια.
  2. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα σουβλάκια από όλες τις πλευρές μέχρι να έχουν ψηθεί από μέσα και έχουν καραμελώσει απ’ έξω.
  3. Σερβίρουμε ζεστά με μαζί με τη σάλτσα ατζίκα και τσατσιμπέλι.
  • Πηγή: giorgostsoulis.com.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pressAgency)

Έκρηξη σε παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Συγγρού

4 ώρες πριν
Μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ομήρων στο Τελ Αβίβ (φωτ.: EPA/Abir Sultan)

Ισραήλ: Xιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομήρων – Μίλησαν και οι απεσταλμένοι του Τραμπ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MEGA PRESS / Παύλος Μακρίδης)

Greek Basketball League: Νίκη στο φινάλε για τον ΠΑΟΚ – 0/2 ο Άρης

5 ώρες πριν
Η Νταϊάν Κίτον στο Λος Άντζελες τον Αύγουστο του 2022 (φωτ.: EPA/Caroline Brehman)

Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός Νταϊάν Κίτον

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/Σύλλογος Ποντίων Φυλής Τραπεζουντα)

Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα»: Αύριο ο αγιασμός για τη νέα πολιτιστική σεζόν

6 ώρες πριν
Ο Βλαντίμιρ Κωνσταντινίδης με φόντο το έμβλημα του υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας (πηγή: mfa.gov.ge)

Βλαντίμιρ Κωνσταντινίδης: Ένας Έλληνας επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γεωργίας

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign