pontosnews.gr
Δευτέρα, 15/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ανοιχτή μανιταρόπιτα, με αγάπη από τη Ρωσία!

7/12/2018 - 10:39πμ
Ανοιχτή μανιταρόπιτα, με αγάπη από τη Ρωσία!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το βούτυρο (που το έχουμε αφήσει να μαλακώσει), το κοσκινισμένο αλεύρι, τους κρόκους των αυγών, το παγωμένο νερό και μια πρέζα αλάτι, και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή. Αν η ζύμη γίνει κολλώδης, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Την τυλίγουμε με διαφανές πλαστικό και την βάζουμε στο ψυγείο για 30-40΄.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαραίνουμε με λίγο ηλιέλαιο. Προσθέτουμε τις κανθαρέλες και τις μαγειρεύουμε 10-15΄. Προσέχουμε να μην τις παραμαγειρέψουμε και χάσουν το ωραίο τους χρώμα και την υφή τους.
  3. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τη σμετάνα, την κρέμα γάλακτος, τα δύο ασπράδια, το νισεστέ, αλάτι και πιπέρι.
  4. Όταν η ζύμη έχει κρυώσει και σκληρύνει αρκετά, την βγάζουμε από το ψυγείο, την ανοίγουμε και την στρώνουμε σε φόρμα τάρτας με διάμετρο 24 εκ. Την τρυπάμε και την ψήνουμε για 10΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C.
  5. Προσθέτουμε την υγρή γέμιση και τελευταίες τις κανθαρέλες. Ψήνουμε στους 180˚C για 40΄.
  6. Όταν είναι έτοιμη η πίτα μας με τις κανθαρέλες, την αφήνουμε να κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και την σερβίρουμε με ένα ωραίο άσπρο κρασί.
  • Πηγή: myrussiancuisine.com.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Piri Reis (Πίρι Ρέις) αποπλέει από το λιμάνι των Βουρλών στη Σμύρνη (φωτ. αρχείου: EPA/ MEHMET OZDOGRU/ ANATOLIAN AGENCY TURKEY OUT)

Αντι-NAVTEX από την Ελλάδα στη NAVTEX της Τουρκίας για έρευνες του «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Νίκες και 3Χ3 για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Η Κηφισιά σόκαρε τον Παναθηναϊκό

2 ώρες πριν
Ο Οζγκιούρ Οζέλ ηγέτης του CHP την ώρα της ομιλίας του στην Άγκυρα (φωτ.:  EPA/NECATI SAVAS)

Οζγκιούρ Εζέλ: Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν θέλει τη δημοκρατία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Davis Cup: Έχασε ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε η Ελλάδα

3 ώρες πριν
Στο Μνημείο της Πλατείας Ι. Ιωαννίδη (φωτ.: Facebook / Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας)

Η Φλώρινα τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign