pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλλοδαποί πληρώνουν αδρά για να πάρουν πλαστά έγγραφα και να ταξιδέψουν από την Ελλάδα!

13/08/2018 - 8:34πμ
Αλλοδαποί πληρώνουν αδρά για να πάρουν πλαστά έγγραφα και να ταξιδέψουν από την Ελλάδα!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν προσπαθούν να φύγουν μόνο με πλοία από ακτές και λιμάνια της δυτικής Ελλάδας, αλλά επιχειρούν να βρεθούν σε άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, μέσω των τριών αεροδρομίων που λειτουργούν στην περιοχή, πληρώνοντας ακόμα και 3.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πλαστό διαβατήριο.

Είναι τόσο αποφασισμένοι να φύγουν που η παρανομία αλλά και το κόστος τούς αφήνει παγερά αδιάφορους.

Όπως «δείχνουν» οι συλλήψεις που γίνονται κατά τη διάρκεια των διαβατηριακών ελέγχων στα αεροδρόμια της Καλαμάτας, του Ακτίου στην Αιτωλοακαρνανία και του Αράξου στην Αχαΐα, οι πλαστογράφοι διαβατηρίων πείθουν τους αλλοδαπούς πως μπορούν να ταξιδέψουν, χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα δεν είναι γνήσια, αν βέβαια έχουν πρώτα πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για ένα «πολύ καλό» διαβατήριο.

Όμως, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τους ελέγχους στα αεροδρόμια είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι, ώστε να διαπιστώνουν άμεσα εάν κάποιο ταξιδιωτικό έγγραφο είναι πλαστό. Παράλληλα, προσθέτουν ότι υπάρχει και ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός που βοηθά σημαντικά το έργο των αστυνομικών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι τα αεροδρόμια είναι ασφαλή.

Πού επιχειρούν να ταξιδέψουν και τι κοστίζει
Ειδικότερα, όσον αφορά στις συλλήψεις που έχουν γίνει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έχουν εντοπιστεί από τις αρχές του χρόνου περισσότεροι από 40 αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, ενώ στο αεροδρόμιο του Ακτίου μόνο τα τελευταία δύο χρόνια συνελήφθησαν περισσότερα από 100 άτομα που είχαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες. Μάλιστα από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τα τέλη Ιουλίου είχαν συλληφθεί στο Άκτιο περίπου 20 άτομα. Όσον αφορά στο αεροδρόμιο του Αράξου οι συλλήψεις είναι λιγότερες και όπως εξηγούσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές το γεγονός αυτό έχει να κάνει με τον προορισμό των πτήσεων και ενδεχομένως για αυτό δεν επιλέγεται από τους αλλοδαπούς. 

Οι αλλοδαποί και από τα τρία αεροδρόμια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιχείρησαν να ταξιδέψουν κυρίως προς Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία, Ολλανδία, Αυστρία, Ιταλία και Τσεχία.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία σειρά από πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως Γαλλίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου Βελγίου, Πολωνίας, Μ. Βρετανίας, Τσεχίας, Λετονίας, Βουλγαρίας κ.ά.

Όσον αφορά στην πλαστότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει διαβατήρια ή ταυτότητες που είναι εξ ολοκλήρου πλαστά, διαβατήρια στα οποία αναγράφονται πραγματικά στοιχεία κατόχων, αλλά έχει αλλαχθεί η φωτογραφία, όπως και διαβατήρια, στα οποία ήταν επικολλημένες πλαστές άδειες παραμονής άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα σχετικά με στις περιπτώσεις όπου έχει αλλαχθεί μόνο η φωτογραφία, οι ίδιες αστυνομικές πηγές έλεγαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται κυρίως για ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία έχουν κλαπεί από τους νόμιμους κατόχους τους.

Σχετικά με το κόστος ενός πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, αυτό εξαρτάται κυρίως με τη χώρα «προέλευσης» του σε συνδυασμό πάντα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου που επιχειρεί να ταξιδέψει. Εάν λοιπόν ένας αλλοδαπός κατέχει πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο χώρας της ΕΕ, τότε το κόστος μπορεί να φθάσει ακόμα και τις 3.000 ευρώ. Όμως, όπως έλεγαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες αστυνομικές πηγές, υπάρχουν περιπτώσεις όπου αλλοδαποί στην απέλπιδα προσπάθειά τους να ταξιδέψουν, αγόρασαν, έναντι χαμηλότερου ποσού, ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο με την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται ότι είναι πλαστό.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Η. Κάνιστρας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καπνός από τη φωτιά στην Εύβοια, στα Πολιτικά. Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Thanasis Vavouliotis)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Πολιτικά στην Εύβοια: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Στη μάχη πέντε εναέρια μέσα

17/07/2026 - 5:38μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Voucher για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ

17/07/2026 - 3:09μμ
Συγγενείς και φίλοι παρίστανται στην εξόδιο ακολουθία της ηθοποιού Μάρως Κοντού στη Μητρόπολη Αθηνών, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΕΛΛΑΔΑ

Μάρω Κοντού: Το τελευταίο χειροκρότημα – «Αντί για καλημέρα, πρέπει να σου πω καληνύχτα»

17/07/2026 - 1:57μμ
(Φωτ. αρχείου: MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα 20 Ιουλίου λόγω εργασιών για το FlyOver

17/07/2026 - 12:21μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Θερινό σχολείο από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας κάνει την ελληνική γλώσσα διεθνή εμπειρία

17/07/2026 - 11:55πμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Βριλήσσια: Σκύλος τραυμάτισε 66χρονο και σκότωσε το δικό του σκυλί – Συνελήφθη η ιδιοκτήτριά του

17/07/2026 - 10:31πμ
Πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair πραγματοποιεί ρίψεις νερού στο Πικέρμι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Σε «κόκκινο συναγερμό» πέντε περιοχές σήμερα – 35 μέτωπα μέσα σε μία ημέρα

17/07/2026 - 8:37πμ
Γυναίκα φορά καπέλο για να προφυλαχθεί από την έντονη ζέστη και τον ήλιο που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: 38άρια στα δυτικά και μελτέμι έως 7 μποφόρ – Πού θα βρέξει

17/07/2026 - 8:08πμ
Ταμπέλα στην Κυψέλη, κοντά στο εργοτάξιο της επέκτασης της γραμμής 4 του Μετρό. Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: «Χειρότερο και από σεισμό» οι ρωγμές μετά τον Μετροπόντικα

16/07/2026 - 9:15μμ
Πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μεσσηνία, στο Βλαχόπουλο – Μήνυμα από το 112

16/07/2026 - 5:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Weston Observatory in Massachusetts)

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

7 λεπτά πριν
Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο Allwyn Game Time

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο Allwyn Game Time: Ψάρεμα με Κέιν, Ικαριώτικο με Κουρτουά και σούβλες με Ρονάλντο

25 λεπτά πριν
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Δημήτρης Χριστοδούλου/pontosnews.gr)

Παύλος Μαρινάκης: Οι προσφυγικές μου ρίζες από τον Πόντο και τη Σμύρνη με καθόρισαν – Αδιανόητο να μην μαθαίνουν τα παιδιά για το έγκλημα της Γενοκτονίας

42 λεπτά πριν
Στιγμιότυπo από σουπερμάρκετ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Ακρίβεια: Μειώσεις έως 20% στο ράφι – Τι αλλάζει στο καλάθι του νοικοκυριού από τις 31 Αυγούστου

1 ώρα πριν
Πρωτοσέλιδα εφημερίδων την επομένη της μεγάλης απόδρασης, και μια γελοιογραφία στην οποία εικονίζεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (τότε υπουργός Δημοσίων Έργων) να αναζητά τους δραπέτες για να βοηθήσουν στην κατασκευή του σιδηροδρόμου της Κηφισιάς (εικ.: ΧΚ)

Σαν σήμερα, 1955: Με κουτάλια, πιρούνια, ακόμα και με τα νύχια τους, 27 πολιτικοί κρατούμενοι δραπετεύουν από τη φυλακή των Βούρλων, στη Δραπετσώνα

2 ώρες πριν
Καπνός από τη φωτιά στην Εύβοια, στα Πολιτικά. Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Thanasis Vavouliotis)

Φωτιά στα Πολιτικά στην Εύβοια: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Στη μάχη πέντε εναέρια μέσα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign