pontosnews.gr
Κυριακή, 23/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλλοδαποί πληρώνουν αδρά για να πάρουν πλαστά έγγραφα και να ταξιδέψουν από την Ελλάδα!

13/08/2018 - 8:34πμ
Αλλοδαποί πληρώνουν αδρά για να πάρουν πλαστά έγγραφα και να ταξιδέψουν από την Ελλάδα!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν προσπαθούν να φύγουν μόνο με πλοία από ακτές και λιμάνια της δυτικής Ελλάδας, αλλά επιχειρούν να βρεθούν σε άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, μέσω των τριών αεροδρομίων που λειτουργούν στην περιοχή, πληρώνοντας ακόμα και 3.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πλαστό διαβατήριο.

Είναι τόσο αποφασισμένοι να φύγουν που η παρανομία αλλά και το κόστος τούς αφήνει παγερά αδιάφορους.

Όπως «δείχνουν» οι συλλήψεις που γίνονται κατά τη διάρκεια των διαβατηριακών ελέγχων στα αεροδρόμια της Καλαμάτας, του Ακτίου στην Αιτωλοακαρνανία και του Αράξου στην Αχαΐα, οι πλαστογράφοι διαβατηρίων πείθουν τους αλλοδαπούς πως μπορούν να ταξιδέψουν, χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα δεν είναι γνήσια, αν βέβαια έχουν πρώτα πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για ένα «πολύ καλό» διαβατήριο.

Όμως, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τους ελέγχους στα αεροδρόμια είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι, ώστε να διαπιστώνουν άμεσα εάν κάποιο ταξιδιωτικό έγγραφο είναι πλαστό. Παράλληλα, προσθέτουν ότι υπάρχει και ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός που βοηθά σημαντικά το έργο των αστυνομικών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι τα αεροδρόμια είναι ασφαλή.

Πού επιχειρούν να ταξιδέψουν και τι κοστίζει
Ειδικότερα, όσον αφορά στις συλλήψεις που έχουν γίνει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έχουν εντοπιστεί από τις αρχές του χρόνου περισσότεροι από 40 αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, ενώ στο αεροδρόμιο του Ακτίου μόνο τα τελευταία δύο χρόνια συνελήφθησαν περισσότερα από 100 άτομα που είχαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες. Μάλιστα από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τα τέλη Ιουλίου είχαν συλληφθεί στο Άκτιο περίπου 20 άτομα. Όσον αφορά στο αεροδρόμιο του Αράξου οι συλλήψεις είναι λιγότερες και όπως εξηγούσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές το γεγονός αυτό έχει να κάνει με τον προορισμό των πτήσεων και ενδεχομένως για αυτό δεν επιλέγεται από τους αλλοδαπούς. 

Οι αλλοδαποί και από τα τρία αεροδρόμια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιχείρησαν να ταξιδέψουν κυρίως προς Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία, Ολλανδία, Αυστρία, Ιταλία και Τσεχία.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία σειρά από πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως Γαλλίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου Βελγίου, Πολωνίας, Μ. Βρετανίας, Τσεχίας, Λετονίας, Βουλγαρίας κ.ά.

Όσον αφορά στην πλαστότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει διαβατήρια ή ταυτότητες που είναι εξ ολοκλήρου πλαστά, διαβατήρια στα οποία αναγράφονται πραγματικά στοιχεία κατόχων, αλλά έχει αλλαχθεί η φωτογραφία, όπως και διαβατήρια, στα οποία ήταν επικολλημένες πλαστές άδειες παραμονής άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα σχετικά με στις περιπτώσεις όπου έχει αλλαχθεί μόνο η φωτογραφία, οι ίδιες αστυνομικές πηγές έλεγαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται κυρίως για ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία έχουν κλαπεί από τους νόμιμους κατόχους τους.

Σχετικά με το κόστος ενός πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, αυτό εξαρτάται κυρίως με τη χώρα «προέλευσης» του σε συνδυασμό πάντα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου που επιχειρεί να ταξιδέψει. Εάν λοιπόν ένας αλλοδαπός κατέχει πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο χώρας της ΕΕ, τότε το κόστος μπορεί να φθάσει ακόμα και τις 3.000 ευρώ. Όμως, όπως έλεγαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες αστυνομικές πηγές, υπάρχουν περιπτώσεις όπου αλλοδαποί στην απέλπιδα προσπάθειά τους να ταξιδέψουν, αγόρασαν, έναντι χαμηλότερου ποσού, ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο με την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται ότι είναι πλαστό.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Η. Κάνιστρας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ουρανία Μωραΐτη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η μυρωδιά από το εφτάζυμο ταξιδεύει στο χρόνο και πλημμυρίζει την Κασταμονίτσα

23/08/2026 - 9:24πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε είσοδο πολυκατοικίας

23/08/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Κοντά στους 40°C η θερμοκρασία σήμερα στη χώρα – Στους 37°C στα νησιά

23/08/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Pontos News / Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου)
ΕΛΛΑΔΑ

Σουφλί: Η ποντιακή λύρα συναντά το έντεχνο και λόγιο τραγούδι – Μια διαφορετική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

22/08/2026 - 11:30μμ
(Φωτ. αρχείου: Γρ. Τύπου ΠΣ /   EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Νεκρός εντοπίστηκε ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα

22/08/2026 - 10:58μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: instagram / irenenikolopoulou)
ΕΛΛΑΔΑ

Σπέτσες: Ελικόπτερο προσγειώθηκε σε παραλία με λουόμενους – Παρέμβαση εισαγγελέα

22/08/2026 - 10:00μμ
Στα κόκκινα σκαρφάλωσε ο υδράργυρος το Σάββατο 22/8/26
ΕΛΛΑΔΑ

meteo.gr: Σε ποιες περιοχές φλέρταρε ο υδράργυρος τους 41°C

22/08/2026 - 7:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Λευκόγια

22/08/2026 - 5:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΤΕΛ Κηφισού: Συνελήφθη οδηγός ταξί για υπερβολικό κόμιστρο – Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν είχα καν δίπλωμα

22/08/2026 - 4:47μμ
(Πηγή: Υπουργείο Τουρισμού)
ΕΛΛΑΔΑ

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Ξεπέρασαν το 1,1 εκατομμύριο οι αιτήσεις

22/08/2026 - 4:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay.com/users/maleni_ferrari-6847801/)

Καρκίνος του μαστού: Η τεχνητή νοημοσύνη τον εντοπίζει έως και 10 χρόνια πριν από τη διάγνωση

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης)

Παναγία η Μηχανιώτισσα: Η προστάτιδα των προσφύγων και η συγκλονιστική διαδρομή της εικόνας

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/profile/Πολιτιστικός Σύλλογος Λεκάνης «Οι Ρίζες»)

Γιορτή Πατάτας 2026 στη Λεκάνη Καβάλας: Παράδοση, ποντιακό γλέντι και τοπικές γεύσεις

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ουρανία Μωραΐτη)

Κρήτη: Η μυρωδιά από το εφτάζυμο ταξιδεύει στο χρόνο και πλημμυρίζει την Κασταμονίτσα

2 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/CRUX)

Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ στο Τόκιο – Φόβοι για κατολισθήσεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Νέα Σμύρνη: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε είσοδο πολυκατοικίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV