pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλλοδαποί πληρώνουν αδρά για να πάρουν πλαστά έγγραφα και να ταξιδέψουν από την Ελλάδα!

13/08/2018 - 8:34πμ
Αλλοδαποί πληρώνουν αδρά για να πάρουν πλαστά έγγραφα και να ταξιδέψουν από την Ελλάδα!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν προσπαθούν να φύγουν μόνο με πλοία από ακτές και λιμάνια της δυτικής Ελλάδας, αλλά επιχειρούν να βρεθούν σε άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, μέσω των τριών αεροδρομίων που λειτουργούν στην περιοχή, πληρώνοντας ακόμα και 3.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πλαστό διαβατήριο.

Είναι τόσο αποφασισμένοι να φύγουν που η παρανομία αλλά και το κόστος τούς αφήνει παγερά αδιάφορους.

Όπως «δείχνουν» οι συλλήψεις που γίνονται κατά τη διάρκεια των διαβατηριακών ελέγχων στα αεροδρόμια της Καλαμάτας, του Ακτίου στην Αιτωλοακαρνανία και του Αράξου στην Αχαΐα, οι πλαστογράφοι διαβατηρίων πείθουν τους αλλοδαπούς πως μπορούν να ταξιδέψουν, χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα δεν είναι γνήσια, αν βέβαια έχουν πρώτα πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για ένα «πολύ καλό» διαβατήριο.

Όμως, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τους ελέγχους στα αεροδρόμια είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι, ώστε να διαπιστώνουν άμεσα εάν κάποιο ταξιδιωτικό έγγραφο είναι πλαστό. Παράλληλα, προσθέτουν ότι υπάρχει και ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός που βοηθά σημαντικά το έργο των αστυνομικών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι τα αεροδρόμια είναι ασφαλή.

Πού επιχειρούν να ταξιδέψουν και τι κοστίζει
Ειδικότερα, όσον αφορά στις συλλήψεις που έχουν γίνει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έχουν εντοπιστεί από τις αρχές του χρόνου περισσότεροι από 40 αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, ενώ στο αεροδρόμιο του Ακτίου μόνο τα τελευταία δύο χρόνια συνελήφθησαν περισσότερα από 100 άτομα που είχαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες. Μάλιστα από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τα τέλη Ιουλίου είχαν συλληφθεί στο Άκτιο περίπου 20 άτομα. Όσον αφορά στο αεροδρόμιο του Αράξου οι συλλήψεις είναι λιγότερες και όπως εξηγούσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές το γεγονός αυτό έχει να κάνει με τον προορισμό των πτήσεων και ενδεχομένως για αυτό δεν επιλέγεται από τους αλλοδαπούς. 

Οι αλλοδαποί και από τα τρία αεροδρόμια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιχείρησαν να ταξιδέψουν κυρίως προς Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία, Ολλανδία, Αυστρία, Ιταλία και Τσεχία.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία σειρά από πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως Γαλλίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου Βελγίου, Πολωνίας, Μ. Βρετανίας, Τσεχίας, Λετονίας, Βουλγαρίας κ.ά.

Όσον αφορά στην πλαστότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει διαβατήρια ή ταυτότητες που είναι εξ ολοκλήρου πλαστά, διαβατήρια στα οποία αναγράφονται πραγματικά στοιχεία κατόχων, αλλά έχει αλλαχθεί η φωτογραφία, όπως και διαβατήρια, στα οποία ήταν επικολλημένες πλαστές άδειες παραμονής άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα σχετικά με στις περιπτώσεις όπου έχει αλλαχθεί μόνο η φωτογραφία, οι ίδιες αστυνομικές πηγές έλεγαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται κυρίως για ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία έχουν κλαπεί από τους νόμιμους κατόχους τους.

Σχετικά με το κόστος ενός πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, αυτό εξαρτάται κυρίως με τη χώρα «προέλευσης» του σε συνδυασμό πάντα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου που επιχειρεί να ταξιδέψει. Εάν λοιπόν ένας αλλοδαπός κατέχει πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο χώρας της ΕΕ, τότε το κόστος μπορεί να φθάσει ακόμα και τις 3.000 ευρώ. Όμως, όπως έλεγαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες αστυνομικές πηγές, υπάρχουν περιπτώσεις όπου αλλοδαποί στην απέλπιδα προσπάθειά τους να ταξιδέψουν, αγόρασαν, έναντι χαμηλότερου ποσού, ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο με την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται ότι είναι πλαστό.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Η. Κάνιστρας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεταξουργείο: 40χρονος μαχαιρώθηκε σε ληστεία μέρα μεσημέρι

16/04/2026 - 3:36μμ
(Φωτ.: Παναγιώτης Μπαλάσκας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Έκτακτη σύσκεψη και μπλόκο στις θαλάσσιες συνδέσεις με το Αϊβαλί

16/04/2026 - 2:40μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Νέα διάσταση στην υπόθεση της 19χρονης – Στο μικροσκόπιο η καθυστέρηση κλήσης στο ΕΚΑΒ

16/04/2026 - 12:20μμ
(Φωτ.: ΚΙΣΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο του Βόλου την ημέρα πένθους και μνήμης του Ολοκαυτώματος

16/04/2026 - 9:04πμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Συντάξεις Μαΐου: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

16/04/2026 - 8:36πμ
Αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της Αθήνας, Τετάρτη 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη – Έως 8 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο

16/04/2026 - 8:08πμ
(Φωτ αρχείου: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Άγρια επίθεση και απαγωγή άνδρα – Του άρπαξαν 7.000 ευρώ και τον εγκατέλειψαν στο νοσοκομείο

15/04/2026 - 11:21μμ
Αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Serena στο Ισλαμαμπάντ, όπου φιλοξενήθηκαν συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)
ΕΛΛΑΔΑ

ΗΠΑ-Ιράν: Διαψεύσεις για εκεχειρία και προτάσεις αποκλιμάκωσης στο τραπέζι

15/04/2026 - 10:01μμ
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απάτη 227.000 ευρώ με εικονικά τιμολόγια – Στο μικροσκόπιο 289 παραγωγοί

15/04/2026 - 6:52μμ
Η Μυρτώ από το Αργοστόλι γιορτάζοντας τα 18α γενέθλιά της
ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Από ανακοπή ο θάνατος της 19χρονης – Διώξεις στους τρεις κατηγορούμενους

15/04/2026 - 6:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λιβανέζοι στρατιώτες δίπλα σε κατεστραμμένη γέφυρα, 16/4/26 (φωτ.: EPA)

Ισραήλ-Λίβανος: Συμφωνήθηκε 10ήμερη κατάπαυση του πυρός – Το ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook / Turner Classic Movies Fan Site)

Πίτερ Ουστίνοφ: Ο πληθωρικός καλλιτέχνης με τις ρωσικές ρίζες και την αγάπη για την Ελλάδα

40 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Παναθηναϊκός: Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γονιός

1 ώρα πριν

Το νέο ΔΣ του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «Σέρρα» συγκροτήθηκε σε σώμα – Στο τιμόνι ο Νίκος Ζουρνατζίδης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Uchida Takuma/ festival-shizuoka.jp/ en/program/medea)

Ιαπωνία: Η «Μήδεια» του Σατόσι Μιγιάγκι επιστρέφει στη Σιζουόκα

2 ώρες πριν
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' με το προεδρικό ζεύγος του Καμερούν (φωτ.: EPA / Luca Zennaro)

Πάπας Λέων: «Ο κόσμος ρημάζεται από μια χούφτα τυράννους»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign