pontosnews.gr
Σάββατο, 27/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μοσχαρίσια σπλήνα γεμιστή με κιμά

23/12/2017 - 6:58μμ
Μοσχαρίσια σπλήνα γεμιστή με κιμά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κιμά και το συκώτι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να αλλάξουν χρώμα ο κιμάς και το συκώτι.
  2. Προσθέτουμε 1 φλ. σάλτσα ντομάτας και όλο τον πελτέ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλλα και μπαχάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί ώσπου να ψηθεί καλά ο κιμάς και να μείνει με ελάχιστα υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  3. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σπλήνα. Αφού την πλύνουμε καλά, με ένα κοφτερό μαχαίρι την χαράζουμε κατά μήκος και αρχίζουμε να βαθαίνουμε τη σχισμή σκάβοντας προσεκτικά προς τα κάτω και προς τα πλάγια, προσέχοντας να μην τη τρυπήσουμε. Την βάζουμε σε ένα ταψί.
  4. Ανακατεύουμε στον κιμά τη φρυγανιά, το αυγό, τον μαϊντανό και τα τυριά (τριμμένο και κύβους). Σε αυτό το στάδιο ο κιμάς πρέπει να είναι πολύ στεγνός. Αν δεν είναι προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.
  5. Γεμίζουμε προσεκτικά τη σπλήνα και ράβουμε τη σχισμή. Αν περισσέψει γέμιση τη βάζουμε γύρω από τη σπλήνα στο ταψί.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας με αλάτι, πιπέρι, κανέλλα και λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τη σπλήνα και προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  7. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 60΄. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε το φαγητό. Αν έχει απορροφήσει τα υγρά του, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
  8. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τη σπλήνα να πάρει λίγο χρώμα.

⇔
Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε τη γεμιστή σπλήνα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας όμως περισσότερη σάλτσα και ελαιόλαδο.

  • Πηγή: mirsini.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. Ι. Ζερβού: digitallibrary.academyofathens.gr· εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Σαν σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου 1919: Το κοινό του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» παρακολουθεί συνταρακτική διάλεξη με θέμα «Ο ελληνισμός του Πόντου»

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο Κ20: Ασημένιο για Καρνάβα και Παπαδοπούλου

34 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την πτήση του  Michael Morann (πηγή: Instagram / michaelmoranmm)

Ένας… Μπάτμαν πάνω από την Παναγία Σουμελά στον Πόντο – Δείτε το βίντεο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Μαντζιάρης)

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα επίπεδα του 2024 οι τιμές – Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεσή του

1 ώρα πριν
Τα μέλη του «Ποντοξενιτέα» «ταξίδεψαν» τους ομογενείς στον Πόντο (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)

Ομογένεια: Με Ποντοξενιτέα, Πλούταρχο και δεκάδες χιλιάδες κόσμου το φεστιβάλ Let’s Go Greek Παραμάτα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Yuri Gripas)

Οδικός χάρτης επαναπροσέγγισης Τουρκίας-ΗΠΑ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign