pontosnews.gr
Σάββατο, 1/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μελιτζάνες φούρνου με καρύδια, μια συνταγή της Νικόπολης του Πόντου

11/08/2017 - 10:42πμ
Μελιτζάνες φούρνου με καρύδια, μια συνταγή της Νικόπολης του Πόντου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτριες φέτες, όχι πολύ λεπτές.
  2. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο αλάτι, για περίπου 60΄, ώστε να ξεπικρίσουν. Μετά τις πλένουμε και στις στύβουμε καλά, να φύγουν όλα τα υγρά.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί, και αφού περάσουμε πρώτα τις φέτες με αλεύρι, τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη, με επικάλυψη περίπου 80% η μια επί της άλλης.
  4. Ρίχνουμε κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά).
  5. Ραντίζουμε τις μελιτζάνες με λάδι και λίγο νερό και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C.
  6. Λίγο πριν ψηθούν, στουμπίζουμε σκόρδο, το αναμιγνύουμε  με δυο κουταλιές της σούπας ξίδι, τριμμένα καρύδια και λίγο νερό. Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε με επιμέλεια πάνω από τις μελιτζάνες, μέχρι να σκεπαστούν.
  7. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε για δέκα λεπτά, να ενσωματωθούν το ξίδι, το σκόρδο και τα καρύδια, μέχρι να γίνουν σχεδόν ένα σώμα και να ροδοκοκκινίσει όλο το ταψί. Μετά βγάζουμε και σερβίρουμε.

Τη συνταγή έδωσε στο pontos-news.gr ο Σάββας Καλεντερίδης, με την εξής υποσημείωση: «Είναι ένα φαγητό που το έκανε μόνο η γιαγιά μου, Ναζλού, από το χωριό Σπαχή, της Νικόπολης του Πόντου. Το διέσωσε η μητέρα μου Ευαγγελία, όσο ζούσε, και τώρα η αδελφή μου η Σοφία. Ήταν το αγαπημένο μου φαγητό, και πάντα όποτε πήγαινα στο χωριό, όποτε υπήρχαν μελιτζάνες, με περίμενε το ταψί στο τραπέζι».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Μακελειό με νεκρούς και πολλούς τραυματίες στα Βορίζια Ηρακλείου – Αντίποινα για τη βόμβα

11 λεπτά πριν
Από την αφίσα του συνεδρίου

Γλώσσα, λογοτεχνία και θέατρο στο 2ο Συνέδριο Ποντιακού Πολιτισμού – Το πρόγραμμα

17 λεπτά πριν
To υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Δάφνη Καλαβρύτων, ένα από τα 204 που κλείνουν (φωτ.: ΕUROKINISSI / Χρήστος Στρατουλάκος)

Χτύπημα στην επαρχία το «λουκέτο» σε 204 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ – Έντονες αντιδράσεις

41 λεπτά πριν
Η Αγία Ελένη εκ Σινώπης αγιογραφημένοι μαζί με τους Αγίους Κοσμά και Δαμιανό (φωτ.: Facebook / Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας)

Μια νεομάρτυρας από τη Σινώπη, η Αγία Ελένη – Σήμερα η γιορτή της

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)

Επιστροφή ενοικίου: Οι διασταυρώσεις, τα κριτήρια και πότε καταβάλλεται

2 ώρες πριν
Όχημα της Πυροσβεστικής έξω από την πολυκατοικία στην περιοχή του Μασταμπά Ηρακλείου. Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025   (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Οικογενειακό δράμα στο Ηράκλειο: Έκαψε μάνα και αδελφό και πήδηξε από την ταράτσα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign