pontosnews.gr
Δευτέρα, 15/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μελιτζάνες φούρνου με καρύδια, μια συνταγή της Νικόπολης του Πόντου

11/08/2017 - 10:42πμ
Μελιτζάνες φούρνου με καρύδια, μια συνταγή της Νικόπολης του Πόντου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτριες φέτες, όχι πολύ λεπτές.
  2. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο αλάτι, για περίπου 60΄, ώστε να ξεπικρίσουν. Μετά τις πλένουμε και στις στύβουμε καλά, να φύγουν όλα τα υγρά.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί, και αφού περάσουμε πρώτα τις φέτες με αλεύρι, τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη, με επικάλυψη περίπου 80% η μια επί της άλλης.
  4. Ρίχνουμε κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά).
  5. Ραντίζουμε τις μελιτζάνες με λάδι και λίγο νερό και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C.
  6. Λίγο πριν ψηθούν, στουμπίζουμε σκόρδο, το αναμιγνύουμε  με δυο κουταλιές της σούπας ξίδι, τριμμένα καρύδια και λίγο νερό. Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε με επιμέλεια πάνω από τις μελιτζάνες, μέχρι να σκεπαστούν.
  7. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε για δέκα λεπτά, να ενσωματωθούν το ξίδι, το σκόρδο και τα καρύδια, μέχρι να γίνουν σχεδόν ένα σώμα και να ροδοκοκκινίσει όλο το ταψί. Μετά βγάζουμε και σερβίρουμε.

Τη συνταγή έδωσε στο pontos-news.gr ο Σάββας Καλεντερίδης, με την εξής υποσημείωση: «Είναι ένα φαγητό που το έκανε μόνο η γιαγιά μου, Ναζλού, από το χωριό Σπαχή, της Νικόπολης του Πόντου. Το διέσωσε η μητέρα μου Ευαγγελία, όσο ζούσε, και τώρα η αδελφή μου η Σοφία. Ήταν το αγαπημένο μου φαγητό, και πάντα όποτε πήγαινα στο χωριό, όποτε υπήρχαν μελιτζάνες, με περίμενε το ταψί στο τραπέζι».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: bostanistas.gr / Δημήτρης Μπούτος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα γιορτινά ισλί της κυρίας Τραπεζουντίδου – Ποντιακά, εύκολα και ευωδιαστά

12/12/2025 - 3:28μμ
Βαρβάρα, διά χειρός της Στέλλας Σπανού (πηγή: Δίγλωσσος οδηγός γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βαρβάρα: Το γλυκό της μνήμης και της ευλογίας

2/12/2025 - 8:28μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διάμεσα – Η ποντιακή «πίτσα» με χόρτα

28/11/2025 - 4:22μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρακατσάνικη λαχανόπιτα – Η νοστιμιά της παράδοσης με ελάχιστα υλικά

21/11/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καιρός για κουνουπίδι – Εύκολες και τραγανές κροκέτες στο air fryer

7/11/2025 - 1:51μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο «Έλληνας Εσκομπάρ» οδηγείται στον ανακριτή από αστυνομικούς τον Οκτώβριο του 2004 (φωτ, αρχείου: EUROKINISSI/Θανάσης Δημόπουλος)

Ξανά χειροπέδες στον «Έλληνα Εσκομπάρ» – Μετέφερε τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη

7 λεπτά πριν
(facebook/((Φωτ.: Μορφωτικός Πολ. Συλ. Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση»)

Χριστουγεννιάτικη ποντιακή βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση»

45 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Χαλκιδική: Στον ανακριτή τρεις αστυνομικοί που συνελήφθησαν για χρηματισμό, με επίκεντρο τροχονομικές παραβάσεις

1 ώρα πριν
Η Ελληνοαυστραλή επιστήμονας Αντριάνα Τσούνις (φωτ.: greekherald.com.au)

Αντριάνα Τσούνις: Η Ελληνοαυστραλή που διαμορφώνει τη θέση της Αυστραλίας στο διάστημα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μετρό: Τρεις σταθμοί της Γραμμής 2 κλείνουν νωρίτερα λόγω εργασιών

2 ώρες πριν

«Το ελευθέρας τη Κάκονος» – Ένα …αριστοφανικό ποντιακό ανέκδοτο από τον Γεώργιο Κωνσταντινίδη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign