Ο Σάββας Καρίπογλου «πειραματίζεται» για ακόμα μία φορά με την ποντιακή κουζίνα και δημιουργεί πιάτα με πιο μοντέρνα μορφή, έτοιμα να… διεκδικήσουν θέση σε γκουρμέ εστιατόρια!
ΥΛΙΚΑ
| 3 φρέσκα παντζάρια (με τα φύλλα) |
| 1 κλωνάρι σέλινο |
| 1 ματσάκι δυόσμο |
| 1 αγγουράκι τουρσί |
| 1 σκελίδα σκόρδο |
| 2 κ.σ. ξίδι |
| 2 κ.σ. ελαιόλαδο |
| 1 κεσεδάκι γιαούρτι |
| 2 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα |
| αλάτι, πιπέρι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τα φύλλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα κόβουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα καρύδια και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
⇔
Η σαλάτα σερβίρεται πάνω σε βρασμένα παντζαρόφυλλα. Σε μια πιο… γκουρμέ εκδοχή της, όμως, θα μπορούσαμε να την σερβίρουμε διαφορετικά – με τα υλικά να ξεχωρίζουν μέσα στο πιάτο, και πάνω σε μια λεπτή στρώση από τριμμένο καρύδι:

















