Για λίγες ώρες, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, η αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας πλημμύρισε από σκουντουλίγματα. Μικροί και μεγάλοι ήρθαν σε άμεση επαφή με τη λιτή –μα πεντανόστιμη και υγιεινή– ποντιακή κουζίνα. Ένα μοναδικό γαστριμαργικό ταξίδι στην περιοχή του Πόντου από Πόντιες μαγείρισσες πρώτης και δεύτερης προσφυγικής γενιάς, που παρασκεύασαν επιτόπου τσιριχτά, πιροσκί και άλλα εδέσματα.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να έρθουν οι νέοι πιο κοντά στην παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα, αφού είχαν και την ευκαιρία να ακούσουν τις μαγείρισσες μέσα από προσωπικά τους βιώματα, πώς ήρθαν σε επαφή με αυτήν.
Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης μαθημάτων ποντιακής κουζίνας.
- Φωτογραφίες: Νατάσα Σεβαστίδου / facebook.