pontosnews.gr
Δευτέρα, 24/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κοτόπιτα υγιεινή και πεντανόστιμη

16/07/2016 - 11:12πμ
Κοτόπιτα υγιεινή και πεντανόστιμη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Βράζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία με ένα ποτήρι νερό. Αφού βράσει, προσθέτουμε λάδι και το αφήνουμε να κοκκινίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί. Αφού τσιγαριστεί το σβήνουμε με το κρασί.
  2. Αφού τσιγαριστεί καλά και από τις δύο μεριές τότε προσθέτουμε λίγο νερό (να καλύψει το μισό κοτόπουλο) προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 60΄ περίπου.
  3. Αφού βράσει το κοτόπουλο κρατάμε χώρια το ζωμό με το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε, όχι όμως σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια για να μη λιώσει στο ψήσιμο.
  4. Σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μυρωδικά, το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ζωμό από το κοτόπουλο και το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές.
  5. Στρώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, και στρώνουμε 4 φύλλα στη βάση, ρίχνουμε τη γέμιση και μετά βάζουμε και τα υπόλοιπα 6 φύλλα από πάνω.
  6. Πριν βάλουμε την πίτα στο φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
  7. Ψήνουμε για 60΄ στους 190°, και κατόπιν βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου για 30΄ έτσι ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω μέρος της πίτας.
  • Πηγή: sintagespareas.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρακατσάνικη λαχανόπιτα – Η νοστιμιά της παράδοσης με ελάχιστα υλικά

21/11/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καιρός για κουνουπίδι – Εύκολες και τραγανές κροκέτες στο air fryer

7/11/2025 - 1:51μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕΟΞ)

Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων: Χάλκινο μετάλλιο ο Αντωνίου

9 δευτερόλεπτα πριν
Μεγάλα φορτηγά φαίνονται να εισέρχονται στον ναό της Αγια-Σοφιάς (φωτ.: Instagram/sanattarihiplatformu)

Φόβοι για φθορές στην Αγια-Σοφιά μετά τις εικόνες με φορτηγά εντός του ναού

29 λεπτά πριν
Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα (φωτ.: facebook/uOttawa)

Το Πανεπιστήμιο της Οτάβα καταργεί τις Ελληνικές και Ρωμαϊκές Σπουδές

58 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ευρωπαϊκό σχέδιο σχετικά με την ειρήνευση στην Ουκρανία (φωτ.: EPA/Ampe Rogerio)

Κρεμλίνο: Μη εποικοδομητική για τη Ρωσία η ευρωπαϊκή αντιπρόταση για την Ουκρανία

2 ώρες πριν
(Φωτ. ΟΠΑΠ)

Αντίστροφη μέτρηση για την Black Friday στο Λαϊκό Λαχείο: Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου η ειδική κλήρωση

2 ώρες πριν
Έλληνες και Ελληνίδες στο λιμάνι, για μια ακόμα προσφυγιά. Σοχούμι, 15 Αυγούστου 1993, εν αναμονή του πλοίου «Viscountess» (φωτ.: αρχείο Βλάση Αγτζίδη)

Όταν ο Καύκασος φλεγόταν: Η Επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας» που έσωσε τους Έλληνες της Αμπχαζίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign