pontosnews.gr
Κυριακή, 28/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρεγγοσαλάτα – Ιδανικός πολίτικος ουζομεζές!

20/02/2016 - 9:58πμ
Ρεγγοσαλάτα – Ιδανικός πολίτικος ουζομεζές!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Περνάμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ μέχρι να ψιλοκοπεί. Ρίχνουμε το ξίδι, τα αυγά της ρέγγας και λίγο λάδι και τα χτυπάμε μαζί για λίγα δευτερόλεπτα να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού και σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι, χτυπώντας για 0,5-1 λεπτό. Δοκιμάζουμε και φέρνουμε τη γεύση της ρεγγοσαλάτας να είναι όσο όξινη μας ταιριάζει.
  2. Την βάζουμε σε κλειστό σκεύος στο ψυγείο για τουλάχιστον 120΄, να δέσει πριν την σερβίρουμε. Η παραμονή στο ψυγείο βοηθά επίσης να φύγει η κάπως επιθετική μυρωδιά του κρεμμυδιού που βγάζει η ρεγγοσαλάτα όσο ακόμη είναι στο στάδιο της παρασκευής, αλλά υποχωρεί μετά την ψύξη.

  • Μυστικό #1 Αν βγει λίγο υδαρής, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστη φρυγανιά που θα εντείνει την ανάγλυφη αίσθηση στην υφή της ρεγγοσαλάτας.
  • Μυστικό #2 Αν θέλουμε να διατηρήσουμε πιο έντονη την αίσθηση των αυγών, για να πολτοποιηθούν λιγότερο τα βάζουμε τελευταία. Έτσι τα σφαιρίδια θα δίνουν αυτή την ιδιαίτερα ευχάριστη υφή στο στόμα.
  • Μυστικό #3 Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση ρέγγας ή αν η ρέγγα μας έχει λιγότερα αυγά από τα περ. 120 γρ. που έχει μια μέση ρέγγα, μπορούμε να προσθέσουμε στην ανάμιξη και κομμάτια απ’ το κρέας της. Ας μην υπερβάλλουμε όμως σ’ αυτό, γιατί θα χάσει το μίγμα την αφράτη φινέτσα του.

⇔

Πέραν του κλασικού σερβιρίσματος σε μπολ, μπορούμε να την προσφέρουμε σε λογική μπουκιάς (amuse gueule) με λεπτές φέτες ραπανάκι και μάραθο ή άνηθο. Επίσης, πάνω της μπορεί να προστεθεί ένα φιλετάκι ρέγγας. Τα φιλετάκια της ρέγγας καθαρισμένα απ’ τα κόκαλα, με λάδι, λεμόνι και κάπαρες, είναι ένας ακόμη μεζές στο τραπέζι, ιδανικός για ουζοποσία!

  • Πηγή: pandespani.com.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χριστόψωμο από τη Μαριέττα Γαλάνη (φωτ.: naxospress.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστόψωμο από την Απείρανθο Νάξου: Η παραδοσιακή συνταγή της Μαριέττας Γαλάνη

23/12/2025 - 6:58μμ
(Πηγή: armenika.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανουσαμπούρ – Το αρμένικο γλυκό των Χριστουγέννων

19/12/2025 - 4:08μμ
(Πηγή: bostanistas.gr / Δημήτρης Μπούτος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα γιορτινά ισλί της κυρίας Τραπεζουντίδου – Ποντιακά, εύκολα και ευωδιαστά

12/12/2025 - 3:28μμ
Βαρβάρα, διά χειρός της Στέλλας Σπανού (πηγή: Δίγλωσσος οδηγός γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βαρβάρα: Το γλυκό της μνήμης και της ευλογίας

2/12/2025 - 8:28μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διάμεσα – Η ποντιακή «πίτσα» με χόρτα

28/11/2025 - 4:22μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρακατσάνικη λαχανόπιτα – Η νοστιμιά της παράδοσης με ελάχιστα υλικά

21/11/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καιρός για κουνουπίδι – Εύκολες και τραγανές κροκέτες στο air fryer

7/11/2025 - 1:51μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Αθανασίου Σφηνίτσας (φωτ.: Facebook / Experience.Imathia)

Όταν η Μονή Σφηνίτσας έγινε καταφύγιο: Το Ορφανοτροφείο «Όλυμπος» και τα παιδιά της προσφυγιάς

3 ώρες πριν
Τα μέλη της Banda Entopica σε παλιότερη συναυλία τους (φωτ.: facebook/Banda Entopica)

Banda Entopica: Διευκρινίσεις για το τραγούδι που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Φλώρινας – Παρέμβαση του επίτιμου αντιπροέδρου του ΣτΕ

3 ώρες πριν
Κοσοβάροι προσπερνούν προεκλογική γιγαντοαφίσα του Άλμπιν Κούρτι στην Πρίστινα (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)

Πολιτική κρίση στο Κόσοβο: Αύριο οι δεύτερες βουλευτικές εκλογές της χρονιάς

4 ώρες πριν
Σκάφος του Λιμενικού (φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)

Λιμενικό: Διασώθηκαν 209 αλλοδαποί σε τρεις διαδοχικές επιχειρήσεις νότια της Κρήτης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Greek Basketball League: Νικήτρια η ΑΕΚ κόντρα στον Άρη – Επικράτησαν Ηρακλής, Μύκονος

5 ώρες πριν
Ο Πέτρος Σιδηρόπουλος στο γραφείο του, κρατώντας γη και ύδωρ από την Πατρίδα, το Κιουλαπέρτ του Καρς (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Πέτρος Σιδηρόπουλος: Ο Καύκασος είναι «η κορυφή» του κόσμου (Μέρος Α’)

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign