pontosnews.gr
Σάββατο, 12/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μεταξύ κατεργαρέων δεν υπάρχει ειλικρίνεια

27/01/2016 - 9:00πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Βράζει η πολιτική ατμόσφαιρα λόγω του Ασφαλιστικού, και τόσο η κυβέρνηση όσο και οι οργανωμένες συντεχνίες έχουν βγάλει τα ξίφη τους στα κανάλια προσπαθώντας να κερδίσουν μέσω των εντυπώσεων αυτά που επιδιώκουν.

Άκουγα τον αρμόδιο υφυπουργό να επιχειρηματολογεί – ήρεμος, πειστικός και καθησυχαστικός, όπως έχει συμβεί με τους περισσότερους προηγούμενους που κάθονταν στην καρέκλα του.

Συνήθως, πριν ψηφιστεί ένα απαίσιο νομοσχέδιο σαν κι αυτό που έρχεται, βγαίνει ο «καλός» για να ηρεμήσει τον κόσμο που έχει ξεσηκωθεί και έχει κατέβει στους δρόμους με γραβάτες ή χωρίς γραβάτες. Μετά το εκάστοτε «έγκλημα» βγαίνει κάποιος άλλος σοβαροφανής και δηλώνει ότι δεν υπήρχαν περιθώρια, ήταν η τελευταία φορά που πάρθηκαν τόσο οδυνηρά μέτρα και ότι από του χρόνου θα έρθει η ανάπτυξη, είναι καθ’ οδόν, και ότι οι αδύναμες τάξεις θα ενισχυθούν με επιδοτήσεις για το ενοίκιο, για τα καύσιμα, ότι θα ξαναπάρουν τον 13ο μισθό, κτλ. Η πολιτική στην Ελλάδα είναι σαν να πετούν χαρταετό: βάζουν εισιτήριο πέντε ευρώ για τα νοσοκομεία και μετά το βγάζουν διαφημίζοντάς το ως δήθεν αρχή κάποιας γενικότερης ανακούφισης που έρχεται, ενώ το έχουν ενσωματώσει αλλού.

Έτυχε σε αυτήν την κυβέρνηση, που είναι από τις πιο άθλιες –ή ίσως η πιο άθλια– που είχε η σύγχρονη Ελλάδα, να αναγκαστεί, αν όχι να εκβιαστεί, να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την εξυγίανση του Ασφαλιστικού. Παριστάνοντας τους ανθρωπιστές αριστερούς λένε ότι δεν θα ρίξουν εκ νέου το βάρος στους συνταξιούχους, οι οποίοι είναι οι μόνοι που έχουν πληρώσει το «μάρμαρο» μέχρι σήμερα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια και δεν βγαίνει η εξίσωση με νέα ληστρική έφοδο στους συνταξιούχους, οι οποίοι συντηρούν και ένα σημαντικό μερίδιο της καταναλωτικής αγοράς. Αναζητούν ως εκ τούτου πηγές στους επί δεκαετίες κλασικούς φοροφυγάδες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι βεβαίως φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη σημερινή οικονομική κατάντια της χώρας.

Έτσι έχουμε από τη μια μεριά τούς αποδεδειγμένα ψεύτες της κυβέρνησης –οι οποίοι εκτός από ψεύτες είναι ασκέρι τυχάρπαστων ανειδίκευτων, που θεωρούν την εξουσία οικονομικό λάφυρο για τους εαυτούς τους και τους συγγενείς και παρατρεχάμενους–, και από την άλλη μεριά έχουμε τους κατεργαρέους, πολλοί από αυτούς λάθρα βιώσαντες επί δεκαετίες, που βέβαια με σοφιστείες και αστεία, ακραία παραδείγματα κλαίγονται ότι οδηγούνται σε γενικό οικονομικό αφανισμό αν τολμήσει η κυβέρνηση να αγγίξει το δικό τους πορτοφόλι.

Είναι κανείς στην Ελλάδα που πιστεύει ότι μέχρι τώρα οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί και τόσοι άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες συνέβαλαν φορολογικά ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα, ώστε να μην έφθανε η χώρα μας εδώ που βρίσκεται;

Από κανέναν εκπρόσωπό τους δεν άκουσα την πρόταση να αναρτηθούν οι φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας όλων των Ελλήνων στο διαδίκτυο για να δούμε τι δήλωναν και πώς ζούσαν οι περισσότεροι από αυτούς που κλαίγονται τώρα στα τηλεοπτικά παράθυρα σαν τα μικρά παιδιά που τους είπαν οι μαμάδες τους ότι θα τους πάρουν τα παιγνίδια γιατί δεν διαβάζουν.

Είναι τραγική η εικόνα κατεργαρέων εναντίον κατεργαρέων στα τηλεοπτικά παράθυρα. Είναι η εικόνα της ζωντανής παρακμής, μιας κοινωνίας σάπιας, που έχει συνηθίσει στη μούχλα της και δεν εννοεί να βελτιωθεί διότι ως ανώριμη και ακαλλιέργητη δεν γνωρίζει το ίδιο το συμφέρον της. Μακάρι όταν σπάσει αυτό το κακό σπυρί –γιατί σίγουρα θα σπάσει, και μάλιστα σύντομα– να μην πληρωθεί το τίμημα με αίμα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Αγία Ελένη, έργο του Τσίμα ντα Κονελιάνο, 1495 (πηγή: artrenewal.org / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Δ’)

8/09/2026 - 3:57μμ
90ή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία (φωτ.: EUROKINISSI / Θωμαή Αντωνιάδου)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί δεν κάνουν τη Θεσσαλονίκη δεύτερο εθνικό πόλο;

5/09/2026 - 9:50πμ
Πεζοναύτες πραγματοποιούν αμφίβια απόβαση κατά την άσκηση «Efes-2026», στις 3 Μαΐου 2026 (φωτ.:  Χ / @tcsavunma)
ΓΝΩΜΕΣ

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

4/09/2026 - 3:56μμ
(Φωτ.: kalhh / Pixabay)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Γ’)

1/09/2026 - 9:31πμ
Όπλα του PKK για την πυρά, στη συμβολική εκδήλωση που έγινε στο Βόρειο Ιράκ (φωτ.: Χ / Heme Sûr - KANAL8)
ΓΝΩΜΕΣ

Το  «κουρδικό στοίχημα» Ερντογάν-Μπαχστελί

30/08/2026 - 3:49μμ
Ο σταθμός «Νομαρχία» του μετρό Θεσσαλονίκης, ένας από τους πέντε νέους στην επέκταση της γραμμής προς την Καλαμαριά (φωτ.:  Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Ήρθε ο βασιλιάς στο χωριό

29/08/2026 - 9:49πμ
Ελληνικές συστοιχίες Patriot (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Κινήσεις στη σφαίρα του παραλόγου

28/08/2026 - 4:35μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Β’)

25/08/2026 - 9:58πμ
(Φωτ.: EPA)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί η Τουρκία «καταπίνει» την επίθεση του Ισραήλ

23/08/2026 - 4:00μμ
(Φωτ.:EPA/ABIR SULTAN)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία αλλάζει την περιοχή και το Ισραήλ ομφαλοσκοπεί

22/08/2026 - 9:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)

Φρίκη στη Βρετανία: Ένας 52χρονος ομολόγησε ότι ενθάρρυνε βιασμούς αναίσθητων γυναικών σε διαδικτυακό φόρουμ

6 ώρες πριν
Στην αποβάθρα της Σμύρνης περιμένοντας τη σωτηρία. Πίσω διακρίνεται η καμένη πόλη (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΙΕΕΕ / Εθνικό Ιστορικό Μουσείο)

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Ο Άγιος Γεώργιος» τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Καταστροφής της Σμύρνης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ultimate Championship: Εντυπωσιακός και δεύτερος ο Καραλής με 6,15μ.

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: 
EPA-DPA / Hubert Michael Boesl)

ΗΠΑ: Η CIA αποχαρακτήρισε απόρρητα έγγραφα για την Αλ Κάιντα πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

7 ώρες πριν
Από την περσινή αναβίωση του εθίμου (φωτ.: facebook / Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής)

Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής: Ήρθε η ώρα για το πατροπαράδοτο κεσκέκι!

8 ώρες πριν
(Από την αφίσα της έκθεσης)

Σύνδεσμος Μικρασιατών «Οι αλησμόνητες πατρίδες»: Έκθεση Φωτογραφίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μικρά Ασία – 104 Χρόνια Μετά»

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV