ΥΛΙΚΑ
| 300 γρ. αλεύρι |
| 180 γρ. σιμιγδάλι |
| 2 αυγά |
| 240 γρ. φρέσκο βούτυρο |
| 170 γρ. άχνη ζάχαρη |
| ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ |
| ½ κ.γ. αλάτι |
| 50 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα |
| 750 γρ. ζάχαρη |
| 600 γρ. νερό |
| ½ κ.γ. χυμό λεμονιού |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 10΄ το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα γυάλινο σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 5΄.
- Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5΄.
- Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε στους 180° μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
















