pontosnews.gr
Σάββατο, 2/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αναζητείται έντιμος συμβιβασμός για τα κόκκινα δάνεια

26/10/2015 - 3:26μμ
Αναζητείται έντιμος συμβιβασμός για τα κόκκινα δάνεια
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μετά το αδιέξοδο της Παρασκευής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Βάλντις Ντομπρόβσκις συμφώνησαν ότι απαιτείται ένας έντιμος συμβιβασμός. «Η λύση που προκρίνουμε είναι η στοχευμένη στήριξη για τα νοικοκυριά που έχουν πραγματική ανάγκη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, από τη μεριά του, είπε ότι το οικονομικό επιτελείο αποτιμώντας την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την τρέχουσα αξιολόγηση συζήτησε το πρόβλημα που υπάρχει λόγω των διαφορετικών απόψεων στην τροποποίηση του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Και οι δύο πλευρές θεωρούμε ότι πρέπει να βρεθεί έντιμος συμβιβασμός», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του υπουργού Οικονομικών.

«Συνεχίζουμε τη δουλειά» ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι διαφορετικές απόψεις αφορούν το ύψος της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σχολιάζοντας γενικότερα την πορεία των συζητήσεων με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις μίλησε για εποικοδομητικές συζητήσεις που δείχνουν ότι ακολουθείται η σωστή πορεία «η οποία θα συνεχιστεί και θα οδηγήσει στον κοινό στόχο που είναι η ελληνική οικονομία να μπει σε τροχιά ανάπτυξης».

Σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, ο αντιπρόεδρος δήλωσε ότι μετά τις πρόσφατες θεσμικές παρεμβάσεις που έκανε η Επιτροπή –και οι οποίες εξασφαλίζουν επιπλέον ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ για τον ελληνικό προϋπολογισμό–, είναι θέμα πλέον της Ελλάδας να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο για την αξιοποίηση αυτής της χρηματοδότησης.

Στην ελληνική πλευρά την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκαν από το ΕΣΠΑ 835 εκατ. ευρώ, ενώ το επόμενο διάστημα θα διατεθούν επιπλέον 500 εκατ. ευρώ.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε και σε έργα που βρίσκονται σε καθυστέρηση, όπως το μετρό Θεσσαλονίκης και ο αυτοκινητόδρομος Μωρέας, για τα οποία πρέπει να γίνουν γρήγορα κινήσεις ώστε να μην χαθούν κονδύλια, η εκταμίευση των οποίων πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φάκελος ενοικιαστή» πριν το συμβόλαιο: Έρχονται Μητρώο Φερεγγυότητας και εξώσεις – εξπρές

2/05/2026 - 6:02μμ
Στιγμιότυπo από σούπερμαρκετ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθωρισμός στο 4,6% τον Απρίλιο – «Φωτιά» η ενέργεια, σπρώχνει ξανά τις τιμές

30/04/2026 - 4:01μμ
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις παραχωρεί συνέντευξη στον Μιχάλη Ψύλο, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (φωτ.: Ναυτεμπορική)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Προθεσμία έως τέλος Αυγούστου για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Παράταση δεν θα δοθεί»

27/04/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήματα στους λογαριασμούς από σήμερα, με πάνω από 1 δισ. ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα

27/04/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /  Λυδία Σιώρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα και οι πληρωμές που θα καταβληθούν έως τις 30 Απριλίου

26/04/2026 - 7:40μμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, τον περασμένο μήνα (φωτ.:  EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Αμετάβλητα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν τα επιτόκια – Στάση αναμονής με φόντο τον πόλεμο και τις αυξήσεις τιμών στα καύσιμα

26/04/2026 - 9:44πμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακρόν: Η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα οικονομικής προόδου – Μήνυμα για επενδύσεις και ευρωπαϊκή αυτονομία

25/04/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: Το αξιόχρεο της Ελλάδας διατηρείται στη βαθμίδα «BBB-» με σταθερές προοπτικές

25/04/2026 - 11:29πμ
(Φωτ.; Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτα μέτρα στήριξης στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό και άνοιγμα της αγοράς για τους ντόπιους τυροκόμους

24/04/2026 - 12:51μμ
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υφυπουργοί Θάνος Πετραλιάς και Γιώργος Κώτσηρας. Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα στήριξης: Ποιοι κερδίζουν, τι αλλάζει σε ενοίκια, συντάξεις και χρέη – Όλες οι λεπτομέρειες

22/04/2026 - 4:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η νέα γενιά του «Ξενιτέα» στην εκδήλωση μνήμης του 2025 (φωτ.: Facebook / Ξενητέας Ντίσελντορφ)

107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων: Εκδήλωση μνήμης στο Ντίσελντορφ

1 λεπτό πριν
Ο Άλεξ Ζανάρντι πανηγυρίζει με το χρυσό μετάλλιο μετά τη νίκη του στην ατομική χρονομέτρηση H4 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, 5 Σεπτεμβρίου 2012 (φωτ.: EPA / Facundo Arrizabalaga)

Άλεξ Ζανάρντι: Πέθανε ο θρύλος της F1 που έγινε Παραολυμπιονίκης και σύμβολο ζωής

25 λεπτά πριν
Σκάφος του Λιμενικού (φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές: 131 άνθρωποι εντοπίστηκαν σε Σάμο και Κρήτη, τρεις συλλήψεις διακινητών

49 λεπτά πριν
Ερευνήτρια στην Κρατική Συλλογή Ανθρωπολογίας του Μονάχου (SAM) εξετάζει τον σκελετό γυναίκας που έζησε μεταξύ 510 και 560 μ.Χ. και ενταφιάστηκε στο χωριό Άλτχαϊμ της Γερμανίας (φωτ.: SNSB / M. Harbeck)

Η Ρώμη δεν έπεσε με… εισβολή: Το DNA ανατρέπει το μύθο των «βαρβάρων»

1 ώρα πριν
Μετά το τέλος του σεμιναρίου με τον Νίκο Ζουρνατζίδη (φωτ.: Facebook / Sevasteia - Pontic Greek Society of London)

Λονδίνο: Ο πρώτος ποντιακός σύλλογος είναι γεγονός – Η «Σεβάστεια» φέρνει τον Πόντο στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

«Φάκελος ενοικιαστή» πριν το συμβόλαιο: Έρχονται Μητρώο Φερεγγυότητας και εξώσεις – εξπρές

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign