pontosnews.gr
Τετάρτη, 1/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι άναρθρες κραυγές και η πολιτική

13/07/2015 - 1:33μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να βρει έστω και μία εξήγηση για ποιο λόγο προκηρύχθηκε και διενεργήθηκε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, από τη στιγμή που το ερώτημα ήταν άκυρο και άκαιρο, ενώ την ίδια στιγμή η προκήρυξή του και μόνο προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών και επιδείνωση της θέσης μας στο διπλωματικό τραπέζι της ΕΕ, όπου τελικώς συνομολογήθηκε η συμφωνία της 13ης Ιουλίου 2015.

Η αναζήτηση απάντησης και εξήγησης στο βασανιστικό ερώτημα γιατί τελικά έγινε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που εκτός των ανωτέρω έξυσε παλιές πληγές και δίχασε τους Έλληνες πολίτες, γίνεται ακόμα πιο βασανιστική αν σκεφτεί κανείς ότι η συμφωνία που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι τρισχειρότερη από εκείνη που απέρριψε ο ελληνικός λαός σε ποσοστό 61,3%.

Δεν είμαστε καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, όμως αναρωτιόμαστε αν είναι λογικό να υπογραφεί και να γίνει νόμος του ελληνικού κράτους από την ελληνική Βουλή μια συμφωνία χειρότερη από εκείνη που απέρριψαν οι Έλληνες πολίτες με δημοψήφισμα.

Αυτό δεν είναι νόθευση της βούλησης του ελληνικού λαού μόλις μια εβδομάδα από τη μέρα που την εξέφρασε;

Εμείς εκφράσαμε δημοσίως την αντίθεσή μας με σχετικό άρθρο για το εν λόγω δημοψήφισμα, γιατί λόγω εμπειρίας στις διεθνή και τα διπλωματικά, προβλέψαμε ότι θα διχάσει το λαό, θα επιδεινώσει τη θέση της χώρας στις διαπραγματεύσεις, θα εγκλωβίσει την Ελλάδα και την κυβέρνηση και θα δημιουργήσει πολιτικό αδιέξοδο.

Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε σε όλες τις προβλέψεις μας. Τώρα η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τεράστια αδιέξοδα και δυσκολίες. 

Σε επόμενα άρθρα μας θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ορισμένες προτάσεις για να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως έθνος. Προς το παρόν αρκούμαστε σε μια παρατήρηση.

Παρακολουθήσαμε με έκπληξη τις άναρθρες κραυγές, τις ύβρεις και τον ακραία λαϊκιστικό, ανεύθυνο και δημαγωγικό λόγο όπως αυτός εκφράστηκε δημοσίως από διαφόρους, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις παραμονές του δημοψηφίσματος.

Πέραν των ύβρεων και των κενών περιεχομένου λόγων, είδαμε ανθρώπους που ήταν επί δεκαετίες χωμένοι σε κομματικούς μηχανισμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, να μετατρέπονται αίφνης σε ήρωες, δίπλα-δίπλα με τους Κολοκοτρώνη, Μεταξά, Βελουχιώτη και Τάσο Παπαδόπουλο, να λένε το δικό τους ΟΧΙ.

Αναρωτιέται κανείς τι θα λένε τώρα, που το ηρωικό και υπερήφανο ΟΧΙ τους έγινε ΝΑΙ, με την υπογραφή της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου.

Δεν τα γράφουμε αυτά από χαιρεκακία. Απλώς πιστεύουμε ότι τη στιγμή αυτή, η ατομική αυτοκριτική και ο εθνικός αναστοχασμός είναι απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσουμε να ξαναβρούμε το δρόμος μας εμείς οι Έλληνες, που πιστεύω ότι είμαστε ένα παραστρατημένο και αποπροσανατολισμένο έθνος.

Για όσους δε έγιναν συνένοχοι στο έγκλημα, φυσικά χωρίς να το θέλουν, να έχουν υπ’ όψιν τους ότι αυτό έγινε με στρατηγική. Τους κατέστησαν συνένοχους γιατί ο συνένοχος, για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, συνεχίζει να στηρίζει τον ένοχο, για να καλύψει τον ίδιο του τον εαυτό.

Όμως εδώ χρειάζεται ο πραγματικός ηρωισμός.

Γιατί εκτός από την ελευθερία, αρετή και τόλμη θέλει και η απαλλαγή από τις συνενοχές και τα ιδεολογικά και κομματικά δεσμά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Η συκοφαντία της γυναικός του Πετεφρή και η κρίση του Ιωσήφ». Διά χειρός Θεόδωρου Πουλάκη, τρία διαδοχικά επεισόδια από τη βιβλική ιστορία του Ιωσήφ: η απόπειρα αποπλάνησής του από τη γυναίκα του Πετεφρή, η συκοφαντία σε βάρος του και η κρίση του από τον αφέντη του. Η φορητή εικόνα του 17ου αι. φυλάσσεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Β’)

30/06/2026 - 9:30πμ
Άποψη της «νεκρής ζώνης» που χωρίζει την Κύπρο, με τα συρματοπλέγματα και τη σημαία του ψευδοκράτους να δεσπόζει στο βουνό πάνω από τη Λευκωσία. Η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη από το 1974, όταν η Τουρκία εισέβαλε και κατέλαβε το βόρειο τμήμα του νησιού
(φωτ.: EPA / Katia Christodoulou)
ΓΝΩΜΕΣ

Ξαναζεσταμένο «Σχέδιο Ανάν» για την Κύπρο

28/06/2026 - 5:41μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΓΝΩΜΕΣ

Η σιωπή της Αθήνας μπορεί να κοστίσει ακριβά

27/06/2026 - 10:21πμ
(Φωτ. αρχείου: freepik.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Ένας Τούρκος διδάσκει για το Αιγαίο

26/06/2026 - 9:30μμ
Οι γιοι του Ιακώβ τού δείχνουν το χιτώνα του Ιωσληφ (έργο του Giovanni Andrea de Ferrari, πηγή: Domenico Fiasella / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Α’)

23/06/2026 - 9:47πμ
Από ψηλά, η 6η προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης 
(φωτ.: EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Θεσσαλονίκη στο μεταπολεμικό τοπίο της Μέσης Ανατολής

20/06/2026 - 10:05πμ
Η Ανάσταση του Κυρίου διά χειρός Κωνσταντίνου Παρθένη (πηγή: nationalgallery.gr)
ΓΝΩΜΕΣ

Κοντάκιο Αναστάσιμο (Μέρος ΣΤ’)

16/06/2026 - 10:09πμ
Εικόνα από την επίσκεψη του Κύπριου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στο Καζακστάν και την τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε στην Αστάνα (πηγή: youtube.com/euronews)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Τουρκία είναι επικίνδυνη αλλά και αντιμετωπίσιμη

13/06/2026 - 9:47πμ
Η εις Άδου κάθοδος σε μικρογραφία βυζαντινού χειρογογράφου. Ο Ιησούς απλώνει το χέρι στον Αδάμ
ΓΝΩΜΕΣ

Κοντάκιο Αναστάσιμο (Μέρος Ε’)

9/06/2026 - 9:32πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA)
ΓΝΩΜΕΣ

Η τριγωνική σχέση Τραμπ-Μπάρακ-Ερντογάν

7/06/2026 - 4:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μιχάλης Μόσιος με τα παιδιά του Γιάννη και Χρύσα (φωτ.: facebook.com/osios.giannis)

Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο θρυλικός «Ταμτάκος»

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/EUROKINISSI)

Δίκη για Τέμπη: Διακοπή της διαδικασίας λόγω οικονομικής αδυναμίας κατηγορουμένου

37 λεπτά πριν
Η στιγμή της ανακοίνωσης των ονομάτων των βουλευτών που θα υπηρετήσουν στο μεταβατικό Κοινοβούλιο της Συρίας (πηγή: hawarnews.com)

Συρία: Πρώην κρατούμενοι και γυναίκες στο νέο Κοινοβούλιο που διόρισε ο Αχμέντ αλ Σάραα

1 ώρα πριν
Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος»

Με έντονο αποτύπωμα μνήμης το 7ο Πανελλήνιο Μικρασιατικό Αντάμωμα στη Νέα Ιωνία – Παρών ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ιβάν Σαββίδης: Νέα παραγωγική μονάδα στη Σουρωτή

2 ώρες πριν
Τμήμα της αφίσας για την θεατρική παράσταση

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη στα ποντιακά στο Παλιό Αγιονέρι Κιλκίς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign