pontosnews.gr
Παρασκευή, 4/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νηστίσιμο γλυκό με ταχίνι

29/03/2015 - 11:03πμ
Νηστίσιμο γλυκό με ταχίνι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Ανακατεύουμε το ταχίνι με τα 150 ml από το καλαμποκέλαιο. Κοπανίζουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με την κανέλλα.
  2. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο και το αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο, με το μίγμα από ταχίνι και καλαμποκέλαιο.
  3. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με καρύδια και διπλώνουμε τις άκρες και από τις τέσσερις πλευρές κατά 4 εκ.
  4. Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα πιέζουμε από τις άκρες στο κέντρο να «σουρώσουν» και τα τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί. Τα τρυπάμε με πιρούνι.
  5. Βάζουμε να κάψει το υπόλοιπο καλαμποκέλαιο και τα περιχύνουμε από πάνω για να ζεματιστούν.
  6. Τα ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και την αρωματική αρμπαρόριζα, την οποία αφαιρούμε λίγο πριν σιροπιάσουμε το γλυκό.

Καλή επιτυχία!

  • Πηγή: «Νηστίσιμα και νόστιμα», από την ειδική έκδοση του περιοδικού Taste.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr /  Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννούτσια: Τα ζουμερά και μυρωδάτα ποντιακά κιμαδοπιτάκια

20/06/2025 - 1:16μμ
(Φωτ.: pxhere.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αραβική πίτα φτιαγμένη στο σπίτι – Με τα τρία απλούστερα υλικά

6/06/2025 - 1:57μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστουρμαδόπιτα Καππαδοκίας μέσω Κιλκίς

30/05/2025 - 1:29μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιριχτά με αυγά – Οι ποντιακοί λουκουμάδες σε μια πιο σπάνια εκδοχή

23/05/2025 - 2:37μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Tina Webb)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακοί κεφτέδες με πλιγούρι – Όπως τους φάγαμε «Τη Θωμά ’ς σα Σούρμενα» από την κυρία Μαρίνα

9/05/2025 - 1:08μμ
(Φωτ.: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή. Πηγή: olivemagazine.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρουμελιώτικη αυγόπιτα για το τραπέζι της Λαμπρής – Γιατί «ρουμελιώτικο Πάσχα» δεν είναι μόνο ο οβελίας

18/04/2025 - 11:39πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζόγαλο νηστίσιμο, αρωματικό, δοκιμασμένο και εγγυημένο

11/04/2025 - 8:12μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα – Της νηστείας και της… αμαρτίας

4/04/2025 - 2:06μμ
(Φωτ.: Σάββας Καρίπογλου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμοι εργολάβοι με μους σοκολάτας

21/03/2025 - 3:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΟΠΑΠ)

Η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών στο ΟΠΑΠ Game Time: «Όνειρό μας να σηκώσουμε το Κύπελλο»

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Σύγκρουση λεωφορείων στη Βούλα: Στους 47 ανέρχονται οι τραυματίες – Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΑΣΑ

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MEGA PRESS / Παύλος Μακρίδης)

Η κλήρωση των ομίλων του Eurocup – Έμαθαν αντιπάλους Άρης και Πανιώνιος

39 λεπτά πριν
Ο καπνός είναι από τη φωτιά στον Άγιο Δημήτριο Κορωπίου (φωτ.: Facebook / Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής)

Φωτιά στο Κορωπί, ανάμεσα σε σπίτια – Εντολή για εκκενώσεις, γίνονται απεγκλωβισμοί

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/el/ users/adrian-fatu-30741607/)

Ο Ντελή Μεμέτ έγινε μουχτάρης με τα πεσκέσια – Έξι μήνες δεν αρρώστησε και δεν πέθανε κανείς στο χωριό του

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign