pontosnews.gr
Πέμπτη, 2/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κρητικά ξεροτήγανα. Τα γλυκά του γάμου

10/11/2013 - 12:26μμ
Κρητικά ξεροτήγανα. Τα γλυκά του γάμου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη σκληρή και την αφήνουμε σκεπασμένη για 10΄. Την χωρίζουμε σε κομμάτια για να ανοίξουμε φύλλα με τη μηχανή, πάχους 0,5 εκ. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες περίπου 3 εκ. πλάτος και βάζουμε σ’ ένα τηγάνι βαθύ μπόλικο λάδι για να κάψει.
  2. Τώρα ξεκινάει το δύσκολο κομμάτι. Στο χωριό μου, Αμιρά Βιάννου, οι γυναίκες έχουν βρει μια πολύ καλή λύση για να πετυχαίνουν στρογγυλό σχήμα σαν μια κορδέλα που την έχουμε τυλίξει. Παίρνουν ένα καλάμι, το κόβουν περίπου μισό μέτρο, το πλένουν πολύ καλά και στη μία άκρη του κάνουν μια σχισμή τόσο φαρδιά ώστε να μπορεί να μπαίνει η λωρίδα. Αφού έχουμε περάσει τη λωρίδα στο καλάμι, την βουτάμε στο λάδι και καθώς αρχίζει να ψήνεται τυλίγουμε με το ένα χέρι την ψημένη στο καλάμι και παράλληλα με το άλλο χέρι αφήνουμε σιγά-σιγά και την υπόλοιπη λωρίδα συνεχίζοντας ξανά αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η λωρίδα.Το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε.
  3. Αφού τελειώσουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το μέλι και το ξύλο κανέλλας για περίπου 10΄, μέχρι να δέσει.
  4. Παίρνουμε ένα ένα ξεροτήγανο και κρατώντας το με το ένα μας χέρι το βουτάμε μέχρι τη μέση στο σιρόπι.Έπειτα το ακουμπάμε σε μια πιατέλα με τη σιροπιασμένη πλευρά προς τα πάνω.Τέλος τα πασπαλίζουμε με την κανέλλα, το σουσάμι και τα καρύδια, αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί.

Πηγή: kritikessintages.wordpress.com

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Γεωργιάδου / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος φρικασέ με μαρούλια, ο Αρτακηνός – Με αφορμή το 4ο Φεστιβάλ Μικρασιατικών Γεύσεων

4/07/2025 - 2:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Θωμάς Στρακόσα στο νέο επεισόδιο του «Off The Record» του PS Blog

Θωμάς Στρακόσα στο PS Blog: «Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι σε ένα υψηλότερο επίπεδο από όλους τους άλλους» (vid.)

11 λεπτά πριν
Αστυνομικοί του Μάντσεστερ έχουν αποκλείσει το σημείο όπου βρίσκεται η συναγωγή (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)

Μάντσεστερ: Τρομοκρατική επίθεση μπροστά από συναγωγή – 2 οι νεκροί, σοβαρά οι τραυματίες

35 λεπτά πριν
Άγιος Θεόδωρος Γαβράς, ο στρατηγός του Πόντου (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Θεόδωρος Γαβράς, ο άγιος του Πόντου – Δούκας και από τους επιφανέστερους στρατηγούς του Βυζαντίου

56 λεπτά πριν
Ο Γιώργος Ζαμπέτας (φωτ. αρχεία:  facebook.com/ zampetasgiorgos)

Γιώργος Ζαμπέτας: Η απίστευτη ιστορία του τραγουδιού «Πού ‘σαι Θανάση» και ο στιχουργός Χαράλαμπος Βασιλειάδης

1 ώρα πριν
H στιγμή του ρεσάλτου των Ισραηλινών στο ελληνικό σκάφος «Οξυγόνο» (πηγή: Glomex)

ΥΠΕΞ για την εισβολή των Ισραηλινών στο «Οξυγόνο»: Είναι όλοι καλά στην υγεία τους

2 ώρες πριν
Το πλήθος σπάει, καταστρέφει και ουρλιάζει από χαρά (φωτ.: αρχείο Fahri Çoker / Εκδόσεις Ιδρύματος Ιστορίας)

Κωνσταντινούπολη 1955: Σεπτεμβριανά 70 χρόνια μετά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign