pontosnews.gr
Σάββατο, 29/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγγουράκια τουρσί – Τα ποντιακά στύπα

2/09/2013 - 2:58μμ
Αγγουράκια τουρσί – Τα ποντιακά στύπα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε όλα τα εργαλεία, τα δοχεία και τις επιφάνειες. Πλένουμε και ξεπλένουμε καλά τα χέρια μας.
  2. Ετοιμάζουμε τα αγγούρια: Τα πλένουμε προσεκτικά, καθαρίζοντας οποιαδήποτε χτυπημένα σημεία τους, και κόβουμε τις άκρες. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό.
  3. Βράζουμε το νερό σε μια καθαρή και αποστειρωμένη κατσαρόλα, και στη συνέχεια διαλύουμε το αλάτι για τουρσί. Αυτό είναι η λεγόμενη «άλμη». Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου.
  4. Τοποθετούμε ένα μάτσο άνηθο στον πάτο ενός βάζου, και στη συνέχεια βάζουμε μια στρώση αγγουράκια όρθια, έτσι ώστε να μην είναι πολύ στριμωγμένα μεταξύ τους.
  5. Ρίχνουμε το θερμό διάλυμα άλμης πάνω από τα αγγουράκια μέχρι να σκεπαστούν καλά.
  6. Προσθέτουμε το μισό από τα υπόλοιπα συστατικά πάνω από τα αγγουράκια, στη συνέχεια προσθέτουμε μια δεύτερη στρώση αγγουράκια πάνω από τα μπαχαρικά, και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ρίχνουμε την υπόλοιπη άλμη πάνω από τα αγγούρια, έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως.
  7. Τοποθετούμε ένα πιάτο με κάτι βαρύ από πάνω. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα αγγούρια θα παραμένουν βυθισμένα σε όλη τη διαδικασία του τουρσιού.
  8. Καλύπτουμε το βάζο ή το σταμνί με ένα πανί και το τοποθετούμε σε ξύλινο ράφι, ή ράφι διχτυωτό που επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα και κάτω από το σκεύος.

⇔

Σε δύο μέρες το τουρσί θα είναι έτοιμο. Διατηρείται σε βάζα καλά κλεισμένα.

Καλή επιτυχία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: gastronomos.gr / Γιώργος Δρακόπουλος)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διάμεσα – Η ποντιακή «πίτσα» με χόρτα

28/11/2025 - 4:22μμ
(Φωτ.: Στέλλα Σπανού)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρακατσάνικη λαχανόπιτα – Η νοστιμιά της παράδοσης με ελάχιστα υλικά

21/11/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καιρός για κουνουπίδι – Εύκολες και τραγανές κροκέτες στο air fryer

7/11/2025 - 1:51μμ
(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά σε ένα από τα δύο ρωσικά δεξαμενόπλοια μετά την ουκρανική επίθεση (φωτ.: Χ/EMPR.media)

Ουκρανία: Επίθεση σε ρωσικό «σκιώδη στόλο» – Καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ αντιπροσωπεία για την ειρηνευτική συμφωνία

37 λεπτά πριν
Ο καπνέμπορος Βασίλης Παπαβασιλείου (πηγή: Αρχείο Μαίρης Παπαλάμπρου / agrinionews.gr)

Βασίλης Παπαβασιλείου: Ο ανθρωπιστής καπνέμπορος που αγκάλιασε τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/Irene Sdrp)

Παρακάθ’ σήμερον σου Ζωγράφου!

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτ.: YouTube)

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο πάπας Λέων ΙΔ’

2 ώρες πριν

Καρδίτσα: Χάρη στο Σύλλογο Ποντίων «Εύξεινος Λέσχη», στις 13 Δεκεμβρίου το ποντιακό κέφι θα συνεχιστεί μέχρι αργά

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Κατασχέθηκαν 8.000 απαγορευμένα εμβόλια από την Τουρκία – Μία σύλληψη

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign