pontosnews.gr
Τρίτη, 4/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα πιο νόστιμα τσουρέκια που έχετε δοκιμάσει!

2/05/2013 - 9:05πμ
Τα πιο νόστιμα τσουρέκια που έχετε δοκιμάσει!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι για να γίνει χυλός. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Μπορούμε να ανάψουμε το φούρνο στους 50° κι όταν το βάλουμε μέσα τον σβήνουμε.
  2. Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  3. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ολόκληρα, ανακατεύοντάς τα με το χέρι.
  4. Το μαχλέπι το βράζουμε σε ένα φλιτζανάκι νερό, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στο μίγμα.
  5. Προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το λεμόνι, το κονιάκ, το αλάτι και τη φουσκωμένη μαγιά. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε το μίγμα για να ενωθούν όλα τα υλικά.
  6. Αφού λιώσουμε τη φυτίνη μαζί με το βούτυρο, τα τοποθετούμε σε μπολ και βουτώντας τα χέρια μας σε αυτό, ζυμώνουμε πολύ απαλά γυρίζοντας τη ζύμη συνεχώς μέχρι να τελειώσει το βούτυρο. Το μυστικό για να γίνουν τα τσουρέκια αφράτα είναι να μην ζυμωθούν πολύ.
  7. Μην περιμένετε να απορροφηθεί αμέσως το βούτυρο. Αυτό θα γίνει στη διάρκεια του φουσκώματος.
  8. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν την πατάμε με το δάχτυλό μας και μένει το αποτύπωμα.

Πώς πλάθουμε τα τσουρέκια

  1. Παίρνουμε κομμάτι από τη ζύμη και φτιάχνουμε ένα κορδόνι, το πατάμε ελαφρά να ανοίξει και τοποθετούμε πάνω του τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με ζάχαρη και κανέλα.* Το ξανακάνουμε ρολό.
  2. Το ίδιο κάνουμε και σε δύο άλλα κορδόνια, και στη συνέχεια πλέκουμε μια κοτσίδα και τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα. Μπορούμε να δώσουμε στα τσουρέκια μας ό,τι σχήμα θέλουμε.
  3. Αφού πλάσουμε όλα τα τσουρέκια, αλείφουμε την επιφάνεια με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό, τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με αμύγδαλο φιλέ και αφήνουμε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  4. Ψήνουμε τα τσουρέκια στους 170° για 25-30΄ περίπου (αν παραψηθούν θα στεγνώσουν).
  5. Αραιώνουμε λίγο μέλι σε ζεστό νερό και τα αλείφουμε για να γυαλίσουν.

*Αντί για καρύδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σταγόνες σοκολάτας που βρίσκουμε στο εμπόριο, με λίγη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία και καλή Ανάσταση!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: argiro.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψητή κολοκύθα με φαγόπυρο και φέτα – Μια σαλάτα σκέτη υπερτροφή!

31/10/2025 - 5:35μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Χριστίνα Γεωργιάδου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Δρα κοφτέδα», ή μπόμπες, ή «καμηλού ττόπα» – Η φαρασιώτικη κουζίνα στα καλύτερά της

26/09/2025 - 4:59μμ
(Φωτ.: gastronomos.gr / Νίκος Καρανικόλας)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τελί πισία – Τα «τρελά» πιτάκια της ποντιακής κουζίνας

12/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Γιώργος Δρακόπουλος / gastronomos.gr)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια – Η τέλεια συνταγή για αναποφάσιστους!

5/09/2025 - 4:13μμ
(Φωτ.: giorgostsoulis.com)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμιστά πολίτικα, τα κλασικά – Με σταφιδοκουκούναρα, δυόσμο και βασιλικό

29/08/2025 - 1:10μμ
(Φωτ.: Dianeira / commons.wikimedia.org)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρασιάτικη φανουρόπιτα με 9 υλικά: Το ταπεινό αλλά θαυματουργό γλυκό της παράδοσης

22/08/2025 - 12:51μμ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουλγούρ’ με κουκουβάκας – Το πιάτο που έδωσε στον Βατόλακκο το γ’ βραβείο στο 8ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

8/08/2025 - 1:08μμ
Χαλβάς με νισεστέ από το Καρς, διά χειρός Νούλας Φιλιππίδου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμος χαλβάς από το Καρς, όπως τον δοκίμασαν στο Θρυλόριο

1/08/2025 - 12:12μμ
Νεχουτί κιοφτέδες, μαγειρεμένοι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίψας (φωτ.: Fcebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Νιψας Έβρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νεχουτί κιοφτέδες από τα Κοτύωρα, όπως τους δοκίμασαν στο Θρυλόριο

25/07/2025 - 12:31μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πουρμάς ο γιορτινός από την Τραπεζούντα – Μέσω Παλαγίας και Θρυλορίου!

19/07/2025 - 3:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ανανέωσε ο Βασίλης Σπανούλης στην Εθνική ομάδα – Μαζί στο δρόμο για το World Cup 2027

18 λεπτά πριν
Τραυματιοφορείς διακρίνονται να μεταφέρουν τον άτυχο 20χρονο μέσα στο κτήριο του νοσοκομείου Χαλκίδας (φωτ.: glomex)

Χαλκίδα: Νεκρός 20χρονος για οπαδικές διαφορές, τον παράτησαν αιμόφυρτο έξω από το νοσοκομείο – Συνελήφθη εμπλεκόμενος στην υπόθεση Λυγγερίδη

49 λεπτά πριν
Η Αλμπίνα Ακρίτας στο στούντιο της (πηγή: albinaakritas.com)

Αλμπίνα Ακρίτας: Η σπουδαία Ελληνίδα εικαστικός – Από τη Μόσχα στις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές του κόσμου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

«Χάλκινη» η Παναγιωτοπούλου στο Παγκόσμιο του Λουτρακίου – Πέντε μετάλλια στο Παγκόσμιο Grappling Veterans

2 ώρες πριν
Ο Ιησούς και οι δέκα παρθένες σε εικονογράφηση κώδικα που φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (πηγή: getarchive.net)

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Β’)

3 ώρες πριν
Αστυνομικοί εξακολουθούν να ερευνούν για τους τρεις εμπλεκόμενους στο αιματοκύλισμα (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Αιφνιδιαστικός έλεγχος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Αλικαρνασσού για τη βεντέτα στα Βορίζια – Τι βρέθηκε

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign