pontosnews.gr
Πέμπτη, 17/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ώρα μηδέν για τη Γάζα: Ο Νετανιάχου έτοιμος για την πλήρη κατάληψη

Παρά τις αντιδράσεις, συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο – Θα δώσει οδηγίες στο στρατό

5/08/2025 - 9:00πμ
Ισραηλινοί στρατιώτες σε περιπολία με τεθωρακισμένο όχημα στα σύνορα με τη Γάζα (φωτ.: EPA / Vassil Donev)

Ισραηλινοί στρατιώτες σε περιπολία με τεθωρακισμένο όχημα στα σύνορα με τη Γάζα (φωτ.: EPA / Vassil Donev)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Παρά το σοκ που προκάλεσαν στην ισραηλινή κοινή γνώμη τα βίντεο με τους ομήρους –ή, και λόγω αυτών–, ο Μπενιαμίν Νετανιάχουν αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδια του για την πλήρη κατοχή της Λωρίδας της Γάζας. Η πίεση στην οποία υπόκειται η κυβέρνησή του για τερματισμό του πολέμου δεν φαίνεται να τον πτοεί.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικά δίκτυα, η απόφαση του πρωθυπουργού του Ισραήλ θα  οδηγήσει στην επέκταση των επιχειρήσεων του στρατού σε ολόκληρο το θύλακα, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών όπου κρατούνται οι αιχμάλωτοι της Χαμάς.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ελέγχουν επί του παρόντος περίπου το 75% της Λωρίδας της Γάζας, αλλά σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο στρατός αναμένεται να καταλάβει και τα υπόλοιπα εδάφη.

Δεν είναι σαφές τι θα σήμαινε μια τέτοια κίνηση για τα εκατομμύρια των Παλαιστινίων και για τις ανθρωπιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο θύλακα, τον ρημαγμένο έπειτα από 22 μήνες πολέμου και αντιμέτωπο με την απειλή «γενικευμένου λιμού», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Στόχος να «νικήσουμε τον εχθρό»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιό του ανήγγειλε πως θα συγκαλέσει «αυτή την εβδομάδα» –ίσως και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Channel 12– ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να «δοθούν οδηγίες» στο στρατό «για τον τρόπο επίτευξης των τριών στόχων του πολέμου» που έχουν οριστεί.

«Βρισκόμαστε στο μέσο εντατικού πολέμου στον οποίο εξασφαλίσαμε πολύ σημαντικές επιτυχίες, ιστορικές, καθώς δεν διχαστήκαμε. […] Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι», είπε.

Θύμισε πως οι «στόχοι του πολέμου» είναι να νικηθεί ο εχθρός, να απελευθερωθούν οι όμηροι και να υπάρξει εγγύηση ότι η Γάζα δεν θα εγείρει πλέον απειλή για το Ισραήλ.

«Κατοχή της Λωρίδας»

Σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, αρκετοί υπουργοί του δήλωσαν ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χρησιμοποίησε τον όρο «κατοχή της Λωρίδας» σε ιδιωτικές συνομιλίες στις οποίες αναφερόταν στο όραμά του για την επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα – πρόκειται για μια αξιοσημείωτη αλλαγή τόνου.

Το σκεπτικό αυτής της απόφασης είναι ότι η Χαμάς δεν θα απελευθερώσει άλλους ομήρους χωρίς πλήρη παράδοσή της. Εξάλλου το Ισραήλ έχει σκοπό να θέσει το ζήτημα των ομήρων «στο επίκεντρο της παγκόσμιας ατζέντας», δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας Γκιντεόν Σάαρ, καθώς σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένη σε αυτό.

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις για να επιτρέψει να εισέλθει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να σταματήσει τον πόλεμο, εν μέσω αυξανόμενων θανάτων Παλαιστινίων λόγω του υποσιτισμού και των ισραηλινών επιθέσεων. Τουλάχιστον 74 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 36 που περίμεναν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις τη Δευτέρα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές στη Γάζα.

Πάντως οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν δηλώσει ότι αντιτίθενται στην κατάληψη ολόκληρης της Λωρίδας της Γάζας, με το στρατό να εκτιμά ότι θα μπορούσαν να χρειαστούν χρόνια για να «καθαρίσει» όλες τις υποδομές της Χαμάς, αναφέρουν οι Times of Israel. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε επίσης να θέσει τους ομήρους σε κίνδυνο –να εκτελεστούν– σε περίπτωση που τα στρατεύματα πλησιάσουν το σημείο όπου κρατούνται.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Channel 12, δεν υπάρχει συμφωνία ούτε εντός του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συγγενείς κοιτούν φωτογραφίες θυμάτων, 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: 6.150 αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες – 1.298 σοροί παραμένουν χωρίς ταυτότητα

16/09/2026 - 10:44μμ
Μαζικές συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: αρχείο EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στο όνομα της «οικογένειας», στο εδώλιο τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+

16/09/2026 - 7:32μμ
Γραφική απεικόνιση της εικαζόμενης διαδρομής που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά Σύρων μαχητών μέσω Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν κατά τον πόλεμο του 2020 (πηγή: nordicmonitor.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Nordic Monitor: Η «μυστική γέφυρα» της Άγκυρας για τη μεταφορά τζιχαντιστών στο Αρτσάχ το 2020

16/09/2026 - 5:12μμ
Αλβανοί του Κοσόβου εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους προς τους πρώην ηγέτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), στην Πρίστινα του Κοσόβου (φωτ.: EPA/ARBEN LLAPASHTICA)
ΚΟΣΜΟΣ

Καταδίκη Χάσιμ Θάτσι: Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του Κοσόβου

16/09/2026 - 4:24μμ
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς (φωτ.: x.com/Israel_katz)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Σχέδιο Κατς για πλήρη εκκένωση της Γάζας από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους

16/09/2026 - 2:45μμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συνεδρίαση του Σώματος των Επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας (φωτ.: EPA/RONALD WITTEK)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ισχύ και την αβεβαιότητα

16/09/2026 - 11:51πμ
Αντάρτης Χούθι στη Σαναά της Υεμένης (φωτ. αρχείου: EPA/YAHYA ARHAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν σαουδαραβικό F-15

16/09/2026 - 10:11πμ
(Φωτ.: Facebook/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Δύσκολα και αντιδημοφιλή» μέτρα προαναγγέλλει ο Ζελένσκι για τη «μαύρη τρύπα» των 23 δισ. ευρώ

15/09/2026 - 11:58μμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/Radek Pietruszka)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ

15/09/2026 - 6:32μμ
Λευκές ποδιές σαν αυτή της εικόνας αναμένεται να φορούν οι εκπαιδευτικοί στην Τουρκία, γεγονός που τους έχει εξοργίσει (φωτ.: syriacpress.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για την υποχρεωτική λευκή ποδιά στα σχολεία

15/09/2026 - 6:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Europa League: Λύτρωσε τον Ολυμπιακό ο Γιάρεμτσουκ

7 ώρες πριν
Η είσοδος της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι. Σε ιατρείο που στεγάζεται εκεί ο Γιώργος Μαζωνάκης φέρεται να έπαθε την ανακοπή, προτού μεταφερθεί στο «Ελπίς». Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Θάνατος Μαζωνάκη: Η έρευνα ανοίγει τώρα και στους ελέγχους του ιατρείου – Τι απαντά ο ΙΣΑ

8 ώρες πριν
Πρόσφυγες αμέσως μετά την αποβίβασή τους από πλοία που τους μετέφεραν από τη Μικρά Ασία στη Θεσσαλονίκη, το 1922 (φωτ.: American National Red Cross photograph collection / Library of Congress)

Θεσσαλονίκη: Όταν 20.000 πρόσφυγες έφτασαν μέσα σε δύο ημέρες

8 ώρες πριν
Συγγενείς κοιτούν φωτογραφίες θυμάτων, 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)

Νεπάλ: 6.150 αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες – 1.298 σοροί παραμένουν χωρίς ταυτότητα

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Ilioupoli Press)

Ηλιούπολη: Οι «Φωτιές» της Σμύρνης και η σέρρα καθήλωσαν – Ηχηρές απουσίες από τη βραδιά μνήμης

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάταλι Σκιαδοπούλου)

Κύπελλο Ελλάδας: Νίκες για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Άρη και Αστέρα στην 3η στροφή

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV