pontosnews.gr
Τρίτη, 2/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Συνάντηση με Ευρώπη και ΗΠΑ την Τετάρτη στο Λονδίνο – Διμερείς συνομιλίες με το Κίεβο πρότεινε ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε περισσότερες «εκεχειρίες» μετά τη μονοήμερη πασχαλινή

21/04/2025 - 11:51μμ
Ουκρανοί στρατιώτες κρατούν παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά στη διάρκεια πρόχειρης λειτουργίας σε στρατιωτικό καταυλισμό (φωτ.: EPA/Maria Senovilla)

Ουκρανοί στρατιώτες κρατούν παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά στη διάρκεια πρόχειρης λειτουργίας σε στρατιωτικό καταυλισμό (φωτ.: EPA/Maria Senovilla)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εκπρόσωποι της Ουκρανίας θα βρεθούν μεθαύριο, Τετάρτη, στο Λονδίνο για συνομιλίες με στόχο την επίτευξη μιας «άνευ όρων κατάπαυσης του πυρός» και στη συνέχεια μιας «πραγματικής και βιώσιμης ειρήνης» με τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Από την Τετάρτη, οι εκπρόσωποί μας θα είναι στο Λονδίνο. Η Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προχωρήσουν προς τα εμπρός όσο πιο εποικοδομητικά γίνεται» ανέφερε σε ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.

Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία ενδέχεται να συναντηθεί με τους Ουκρανούς και τους Ευρωπαίους την Τετάρτη για να συζητήσουν το «ειρηνευτικό σχέδιο».

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, υπό πίεση από την Ουάσινγκτον και προκειμένου να εμφανιστεί πρόθυμος για ειρήνευση με την Ουκρανία, πρότεινε σήμερα διμερείς συνομιλίες με το Κίεβο, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Είπε επίσης ότι είναι ανοιχτός σε περισσότερες «εκεχειρίες» μετά τη μονοήμερη πασχαλινή.

Ο Πούτιν είπε ότι οι συγκρούσεις ξανάρχισαν αφού έληξε η εκεχειρία των 30 ωρών. Μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, είπε ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε ειρηνευτική πρωτοβουλία και αναμένει το ίδιο και από το Κίεβο. «Ανέκαθεν τηρούσαμε θετική στάση ως προς μια εκεχειρία και για αυτό προχωρήσαμε σε αυτήν την πρωτοβουλία, ιδίως επειδή μιλάμε για τις ημέρες του Πάσχα», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για την πρόταση του Ζελένσκι για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών στους μη στρατιωτικούς στόχους, απάντησε: «Είναι ένα θέμα που θέλει προσεκτική μελέτη, ίσως ακόμη και διμερώς. Δεν το αποκλείουμε».

Ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι ο Πούτιν αναφερόταν στην πιθανότητα απευθείας συνομιλιών με την Ουκρανία. Οι δύο χώρες δεν έχουν συνομιλήσει απευθείας μετά την αποτυχημένη ειρηνευτική προσπάθεια, τους πρώτους μήνες του πολέμου. «Όταν ο πρόεδρος είπε ότι ήταν πιθανό να συζητηθεί το θέμα της παύσης του πυρός σε μη στρατιωτικούς στόχους, ακόμη και διμερώς, είχε κατά νου διαπραγματεύσεις και συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θέλει μια «σαφή απάντηση» από τη Ρωσία όσον αφορά την πρότασή του περί νέας εκεχειρίας στις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων σε πολιτικές υποδομές.

«Η Ουκρανία διατηρεί την πρόταση να μην πλήττονται πολιτικές υποδομές. Και περιμένουμε μια σαφή απάντηση από τη Μόσχα. Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα το επιτύχουμε αυτό», ανέφερε στο καθημερινό, νυχτερινό διάγγελμά του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του επενδυτικού φόρουμ «Russia Calling!», στη Μόσχα. 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ρητορική στα άκρα: Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο την Ευρώπη – Ζελένσκι: Έχουμε σχέδιο ειρήνης 20 σημείων

2/12/2025 - 6:40μμ
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τα 75 χρόνια του Κολεγίου της Ευρώπης, στο Βέλγιο (φωτ. αρχείου: 
EPA/OLIVIER MATTHYS)
ΚΟΣΜΟΣ

Φεντερίκα Μογκερίνι: Συνελήφθη η πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν για απάτη με κονδύλια της ΕΕ

2/12/2025 - 5:04μμ
(Πηγή: vesselfinder.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλοίο με σημαία Ρωσίας δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών

2/12/2025 - 10:16πμ
(Φωτ.: x.com/MigracionCol/status/1995644745700474894)
ΚΟΣΜΟΣ

Εβραϊκή σέκτα συνδέεται με κακοποιήσεις παιδιών σε διάφορες χώρες – Απελάσεις στην Κολομβία

2/12/2025 - 9:23πμ
Διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Τιφλίδα, στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: EPA/David Mdzinarishvili)
ΚΟΣΜΟΣ

Γεωργία: Έρευνα μετά το ρεπορτάζ του BBC ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον διαδηλωτών

1/12/2025 - 11:27μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η πλήρης ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος της Τουρκίας

1/12/2025 - 9:45μμ
Από αριστερά, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ενώ κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Παρίσι (φωτ.: EPA/Christophe Ena/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: «Η Ουκρανία είναι η μόνη αρμόδια να συζητήσει για τα εδαφικά ζητήματα» – «Πρόοδος» στη Φλόριντα, αύριο η συνάντηση Γουίτκοφ-Πούτιν

1/12/2025 - 8:00μμ
Βουλευτικές εκλογές στο Κιργιστάν, 29 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Igor Kovalenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές υπό σκιά στο Κιργιστάν: Ο ΟΑΣΕ προειδοποιεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα

1/12/2025 - 3:10μμ
(Φωτ.: EPA/John G. Mabanglo)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματοκύλισμα σε παιδικό πάρτι στην Καλιφόρνια

1/12/2025 - 1:08μμ
Μακρόν-Ζελένσκι στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA / Nicolas Tucat / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Παρίσι ο Ζελένσκι για κρίσιμες συνομιλίες – Οι πιέσεις στο Κίεβο και η αισιοδοξία Τραμπ

1/12/2025 - 11:52πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)

Κύπελλο Ελλάδας: «Εξάρα» του Βόλου κόντρα στο Αιγάλεω

21 λεπτά πριν
Βαρβάρα, διά χειρός της Στέλλας Σπανού (πηγή: Δίγλωσσος οδηγός γαστρονομίας Γεύση από Κιλκίς – Taste of Kilkis)

Βαρβάρα: Το γλυκό της μνήμης και της ευλογίας

53 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Εξεταστική: Στη Δικαιοσύνη οι «υπερτυχεροί» του ΟΠΕΚΕΠΕ

1 ώρα πριν
Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία το 2022, 36 χρόνια μετά το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)

Τσερνόμπιλ: Βρέθηκε μεταλλαγμένος μύκητας που επιβιώνει χρησιμοποιώντας την ακτινοβολία

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τον Άγιο Ανδρέα, στο Ατσαλένιο Ηρακλείου (φωτ.: neakriti.gr

Λουκουμάδες μνήμης: Πώς το Ατσαλένιο κράτησε ζωντανό το μικρασιατικό έθιμο του Αγίου Ανδρέα

2 ώρες πριν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του επενδυτικού φόρουμ «Russia Calling!», στη Μόσχα. 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Η ρητορική στα άκρα: Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο την Ευρώπη – Ζελένσκι: Έχουμε σχέδιο ειρήνης 20 σημείων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign