pontosnews.gr
Τετάρτη, 6/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Financial Times» – «Bild»: Μυστικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για επαναλειτουργία του Nord Stream 2

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τη «Bild», διεκδικούν ρόλο μεσάζοντα

3/03/2025 - 12:35πμ
Εικόνα εγκαταστάσεων του 
Nord Stream 2 στο Λουμπμίν της Γερμανίας (φωτ. αρχείου: EPA/ Hannibal Hanschke)

Εικόνα εγκαταστάσεων του Nord Stream 2 στο Λουμπμίν της Γερμανίας (φωτ. αρχείου: EPA/ Hannibal Hanschke)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μυστικές συνομιλίες με στόχο την επαναλειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 με αμερικανική συμμετοχή στα έσοδα, διεξάγονται μεταξύ αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Bild και των Financial Times.

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, εδώ και εβδομάδες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελβετία συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, προκειμένου ρωσικό φυσικό αέριο να ρεύσει και πάλι προς την Ευρώπη, μέσω του Nord Stream 2. Ο αγωγός καταλήγει στο Μεκλεμβούργο – Δυτική Πομερανία, έχει ωστόσο υποστεί σοβαρές ζημιές στην Βαλτική Θάλασσα και η επισκευή του υπολογίζεται ότι θα κοστίσει «τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων». Σύμφωνα με την Bild, οι ΗΠΑ διεκδικούν ρόλο μεσάζοντα.

«Οι δύο δυνάμεις θα υπογράψουν σύμβαση προμήθειας, με τις ΗΠΑ ως διαμεσολαβητή ο οποίος θα ρυθμίζει την παροχή στο Μεκλεμβούργο – Δυτική Πομερανία, έναντι προμήθειας», γράφει η εφημερίδα.

Οι συνομιλίες διεξάγονται στο Σταϊνχάουζεν της Ελβετίας, όπου βρίσκονται και οι έδρες του Nord Stream 2 και της Gazprom, με την συμμετοχή μεταξύ άλλων του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρενέλ και του Ματίας Βάρνινγκ, πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Nord Stream 2, παλαιού κατασκόπου της Στάζι (Stasi) και στελέχους του αμφιλεγόμενου Ιδρύματος για την Προστασία του Κλίματος που είχε ιδρυθεί στο Μεκλεμβούργο – Δυτική Πομερανία με ρωσική επιδότηση ενόψει της λειτουργίας του αγωγού.

Η Bild διευκρινίζει πάντως ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει σε αυτή τη φάση να εμπλακεί επισήμως, αλλά θα συμμετάσχουν αμερικανικοί επενδυτές. Κρίσιμο θεωρείται το ορόσημο της 9ης Μαΐου 2025, καθώς το αρμόδιο δικαστήριο της Ελβετίας έχει δώσει έως τότε προθεσμία στην εταιρία του Nord Stream 2 να αποτρέψει την χρεοκοπία, η οποία συνεπάγεται την υποχρεωτική πώληση των αγωγών.

«Το δικαστήριο ανέφερε ως σκεπτικό για την προθεσμία που παραχώρησε την περίπλοκη γεωπολιτική κατάσταση, την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών», σημειώνει ο εφημερίδα, η οποία πάντως διευκρινίζει ότι οι Ρίτσαρντ Γκρενέλ και Ματίας Βάρνινγκ αρνήθηκαν ότι συμμετέχουν σε τέτοιες συνομιλίες. Το ίδιο δήλωσε και η γερμανική κυβέρνηση.

•Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φ. Καραβίτη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερώτηση δημοσιογράφων ενώ περπατάει στη στέγη κτηρίου του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/SHAWN THEW)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Το… αστείο για την τοποθέτηση πυρηνικών πυραύλων στη στέγη κτηρίου στον Λευκό Οίκο

5/08/2025 - 10:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Συστάσεις από 120 χώρες στην Έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία

5/08/2025 - 7:54μμ
Στιγμιότυπο από την πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Κουρδικό (φωτ.: ΑΝΚΑ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Η διακομματική επιτροπή αφοπλισμού του PKK αναζητά το «σωστό» όνομα

5/08/2025 - 4:07μμ
Ο δράστης του εμπρησμού μέσα στην Αγια-Σοφιά (πηγή: Διεύθυνση Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Απόπειρα εμπρησμού μέσα στην Αγια-Σοφιά

5/08/2025 - 2:52μμ
Yπαίθριο ορυχείο άνθρακα στην Κίνα, στην επαρχία Σάνζι (φωτ.: EPA / Qilai Shen)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Κίνα «ελέγχει» την πολεμική βιομηχανία ΗΠΑ και Ευρώπης

5/08/2025 - 2:26μμ
Φυλλάδια με τα πρόσωπα αγνοούμενων Μεξικανών, στη Γουαδαλαχάρα (φωτ.: EPA / Francisco Guasco)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Χιλιάδες νεκροί στον πόλεμο των καρτέλ – Άνθρωποι στα αζήτητα ή εξαφανισμένοι χωρίς ίχνος

5/08/2025 - 11:51πμ
Ισραηλινοί στρατιώτες σε περιπολία με τεθωρακισμένο όχημα στα σύνορα με τη Γάζα (φωτ.: EPA / Vassil Donev)
ΚΟΣΜΟΣ

Ώρα μηδέν για τη Γάζα: Ο Νετανιάχου έτοιμος για την πλήρη κατάληψη

5/08/2025 - 9:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έχει στόχο την πλήρη κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας

4/08/2025 - 11:59μμ
(Πηγή: en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_the_United_States)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Θέλεις βίζα; Θα πληρώσεις!

4/08/2025 - 10:32μμ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια των εορτασμών για την 25η Μαρτίου στο Λευκό Οίκο (φωτ.: . EPA/Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

«Φρένο» Δημοκρατικών στον διορισμό της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ελλάδα – Ζητούν ξεχωριστή ψηφοφορία για 130 υποψήφιους αξιωματούχους

4/08/2025 - 7:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς στεγάζεται σε αρχοντικό του 18ου αιώνα, που αποτελούσε την οικία του Αναστασίου Πηχιών, Έλληνα Μακεδόνα αγωνιστή που έδρασε στη περιοχή του καζά Καστοριάς στα τέλη του 19ου αιώνα (φωτ.: Алиса Селезньова/el.wikipedia.org)

Ο Μακεδονικός Αγώνας στο επίκεντρο εκδήλωσης των Παμμακεδονικών Ενώσεων

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

8χρονος έπεσε από μπαλκόνι στην Ασπροβάλτα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Holy Institution Panagia Soumela)

Προσκύνημα και πανηγύρι για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου στο ιερό ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Νιου Τζέρσεϊ

8 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερώτηση δημοσιογράφων ενώ περπατάει στη στέγη κτηρίου του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/SHAWN THEW)

Ντόναλντ Τραμπ: Το… αστείο για την τοποθέτηση πυρηνικών πυραύλων στη στέγη κτηρίου στον Λευκό Οίκο

9 ώρες πριν
Η είσοδος και η επιγραφή για τα θύματα της Γενοκτονίας στο καθολικό της Λαυρεντιανής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Νέα Σουμελά (φωτ. αρχείου: Φίλιππος Φασούλας)

Εκατόν χρόνια Ιστορίας

10 ώρες πριν
(Πηγή: exchange.glomex.com)

Πλοιάριο προσάραξε σε ξέρα στα Νέα Στύρα – Ασφαλείς οι επιβάτες και το πλήρωμα

11 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign